Ce parere aveti despre acest model de intrare? Ideea mi se pare foarte buna si avantajul ar fi acela ca porumbeii masculi nu pot sta “in sputnik” pentru a nu-i lasa sa intre pe cei de afara asa cum se intampla la sputnikul clasic.

Sigur ca ideea sputnikului era aceea de a lasa porumbeii sa vada afara intr-o crescatorie inchisa, dar modelul din aceste filmulete functioneaza foarte bine pentru crescatoriile cu plasa in fata sau voliere unde porumbeii pot vedea bine afara oricum.

Un sistem asemanator am vazut la Derby Arona Tenerife:
(la ei vad ca au facut culoarele drepte la capat si nu la unghi de 45, insa peretii culoarului sunt putin mai lungi iesind peste marginea trapei, si culoarul in sine fiind foarte ingust probabil impiedica porumbeii din interior sa iasa iar pe cei care vor sa intre ii incomodeaza sa dea inapoi, fortandu-i sa intre odata patrunsi in culoar).

Un alt avantaj al acestui sistem este acela ca nemaifiind sputnik in exterior, crescatorul poate pune o placa de aterizare mult mai mare, incurajand porumbeii sa aterizeze direct pe ea din zbor fara a mai sta pe cotet.