Autostrada pufului


Arta contemporana abstracta… si nu-s lumanari palpaind.
Intrebare intrebatoare: este o anumita data sau o anumita durata a zilei la care inceteaza schimbarea remijelor principale?

Categories Stiri

21 comentarii la “Autostrada pufului”

 1. Caderea pufului este un semn ca porumbei sunt sanatosi. In special in sezon cand se intampla este un semn ca porumbei sunt in forma sau pot fi adusi in forma mai usor.

 2. Da, e sub cotet. Au cam disparut penele mari si de asta ma intrebam, oare e o anumita data la care inceteaza naparlirea remijelor principale? Adica, daca unii yearlingi au ramas cu pana 9-10 nearuncata, sa stiu ca de acum adio, nu o mai schimba pana in sezon.

  E calumea cand vine “uraganul pe autostrada”, pleaca fulgii de nu se mai vad si se topesc in pamant.

 3. Asa excremente vezi numai la porumbeii sanatosi. Bravo!

 4. Porumbei.ro , anul trecut am avut un yarling care nu naparlise a 10-a pana in perioada de naparlire, si surpriza la inceputul concursurilor a dat jos si a 10-a si prima pana o data .

 5. Frumos clip, daca sunt ai tai Andrei poti avea sperante mari pentru anul asta, cat despre intrebare siugur nu exista o data fixa, depinde de starea porumbelului, linia din care se trage, hrana, antrenamente, mediu din crescatorie etc.

 6. @lee: am patit la fel dar nu chiar la inceputul sezonului. De asta ii tot urmaresc pe cei din seriile mai mici daca le mai schimba insa se pare ca s-au oprit.

  @Mihai A.: cate linii cam atatia porumbei am :)) adica omogenitate zero iar mediul din crescatorie este unul extrem cum nu am mai vazut pe nicaieri.

  Am luat prin sondaj cativa si ii verific lunar sa vad daca mai schimba ceva. Am 2 frati de cuib din care masculul avea pana 10 in crestere iar femela nu aruncase nici pana 9.

 7. cu siguranta nu exusta o data specifica in care se opresc din naparlitul remigelor principale. la mine am cativa mai mici care au naparlit complet,altii inca arunca a 9 si a 10a pana iar uni s-au oprit toti fiind de aceeasi varsta. iar puful il schimba continuu porumbeii sanatosi.

 8. Parca era un topic pe tema asta cu vreo 2 saptamani in urma… Trage- le pe alea care nu s- au schimbat… asta zicea in topic nu?

 9. anul acesta puiii nu sau oprit din naparlit ,au intarziat ceva mai mult dar am porumbei care au ajuns la ultima pana in conditiile in care mai avea 4-5 de aruncat in septembrie

 10. asa da, crescatoria pe piloni cu gratare, mizeria se duce direct pe sol, frumos.

 11. ‘Au cam disparut penele mari si de asta ma intrebam, oare e o anumita data la care inceteaza naparlirea remijelor principale? Adica, daca unii yearlingi au ramas cu pana 9-10 nearuncata, sa stiu ca de acum adio, nu o mai schimba pana in sezon.’
  Pot continua chiar daca sau oprit din naparlit… in urma unui tratament cu spectru larg.
  Pot continua….. in urma unei cure de curatare a organismului.
  Daca vrei neaparat sa il joci si nu doresti sa te lase in sezon aruncand ultima pana, smulge pe rand penele care nu le-a aruncat… incepe odata cu luna ianuarie, cauta sa nu fie foarte rece in acele zile cand recurgi la acest procedeu.
  Practic pina pe data de 20 Decembrie maturii trebuie sa fie terminati cu naparlitul. Tinerii mai sunt care pot continua naparlitul si dupa aceasta data… sunt care continua pina in luna februarie dintre tineri, fac naparlitul complet.

 12. Ok. Este mai mult vorba de pui din seria 2 si mai ales 3. N-as vrea sa-i fortez cu trasul penelor, oricum nu o sa ii zbor decat in tara pentru experienta. O sa-i iau iar la mana zilele astea, am notat la ce pana erau in decembrie.

 13. Care naparlesc si iarna ianuarie/februarie este un semn bun, le merge bine, mult mai bine decat celora de varstra lor care sau oprit.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *