balana-901607-08
Balana 901607-08 F Loc III National AS Yearling 2009
Crescatori: Sorin Gheorghe + Puscoci Florin


“BALANA” 901607-08 F

Locul III National AS Yearlingi 2009
Locul III Expo National Targoviste 2009 – AS Yearlingi
Locul VIII National AS Maturi + Yearlingi 2009
Locul I Judetean AS Maturi + Yearligi 2009
Locul I Judetean AS Yearligi 2009
Locul II Judetean General Yearlingi 2009
Locul V Judetean General Maturi + Yearlingi
Loc I Chelm – 713 km

– 13 etape clasate in 2009
– 4414 KM clasati

Ma numesc Gheorghe Sorin si sunt membru columbofil in cadrul clubului Atletik Bradu, Jud. Arges. Pasiunea pentru porumbei o am inca din 1991, dar fara a avea legaturi cu concursurile de zbor, ci doar pentru placerea de a avea porumbei.

In toamna anului 2007 am prins gustul concursurilor de la un vecin ( Barbu Marius ) la care ma duceam in dese randuri cand astepta intoarcerea porumbeilor acasa. Atunci am achizitionat si primii pui, aproximativ 20, pentru a concura si eu anul urmator = 2008. Nu stiam mare lucru despre ei, asa ca denumirea de “tardivi” mi-a adus si numeroase deceptii: imi sosea primul porumbel acasa la aproximativ 30 de minute dupa ceilalti colegi. Toti porumbeii mei de 2007 erau tardivi si nu erau din porumbei renumiti. In anul 2008 am “reusit” o norma la categoria viteza cu 616500-07, femela care anul acesta este locul 19 Expo National – General Maturi + Yearlingi.

La inceputul sezonului 2008 am achizitionat primii porumbei cu gene de campion. Am luat de la Muncaci Liviu din Cluj porumbei din linia Jos Thone (adusi de Giani Spanu din Belgia direct de la Thone) si porumbei din linia lui Romulus Matei (Janssen, R. Venus-Majestic, Groendelars, Carlos Markez-Micky Mouse si Dracula).

balana2

Tot atunci l-am cunoscut pe Puscoci Florin un columbofil de la care am invatat foarte multe vizavi de sportul columbofil. Atunci am achizitionat de la el 10 pui si printr-o conjunctura am mai achizitionat 8 porumbei de matca (dintre cei mai buni reproducatori ai lui ). La zborul cu puii de anul trecut de la Tecuci 232 km s-au pierdut foarte multi , in prima zi sosind 25 %. Eu am avut numeroase pierderi printre care si “Balana”. Dupa o saptamana a reusit sa ajunga intr-o stare foarte proasta.

Puscoci Florin a fost printre putinii care m-au incurajat si care mi-au destainuit tainele columbofile, lucru care m-a ajutat sa trec mult mai repede peste anumite etape. La inceputul lui 2009 am hotarat formarea tandemului Sorin Ghe. + Puscoci Fl., lucru ce s-a aratat hotarator in realizarea rezultatelor de anul acesta(eu nu aveam decat 1 an de experienta).

Revenind la “Balana”, aceasta este reprodusa in crescatoria lui Puscoci si cumparata de mine cu ceilalti 9 pui mai sus mentionati. Porumbita a avut pereche o alta femela si a fost jucata pe oua ciocnite si pui. La zborul de Chelm ( loc 1 ) a fost zburata pe pui de 10 zile . Pozitia de cuib isi spunea cuvantul—a zburat foarte bine pe pui mici. A avut sosiri intre primii porumbei chiar daca a zburat 150, 350 sau 700 km, si nu a contat ca a zburat Moldova , Polonia sau Ucraina sau ca a zburat din 7000 de porumbei sau 400. A fost in concursuri in fiecare saptamana, iar dupa concursul al 7-lea a fost porumbelul cel mai drag mie—si-a depasit limitele.

Numele il are dat de cativa columbofili din Bradu care o vedeau trecand peste crescatoria lor si ma sunau zicandu-mi “iar a trecut Balana “. Cel mai asteptat concurs a fost cel de la Nikolaev ( al 13-lea al ei )- 602 km, cand uitandu-ma catre rasarit am vazut pe cer o pata alburie ce s-a lasat cu o mare viteza pe casa si a intrat in adapostul ei. Am luat-o, am pupat-o si am zis : a reusit, a sosit “campioana”!