Un filmulet interesant. In natura, cel mai puternic se reproduce. Probabil ca si in crescatoriile noastre este la fel, desi uneori mai intervenim.

In iarna am avut niste batai naprasnice intre 2 yearlingi care tocmai isi luasesera boxe. Unul foarte rau pe care l-am denumit Konan (“Konan Distrugatorul”) vroia si boxa vecinului si mi l-a umplut pe acela de sange de 2 ori. Desi era iarna si ger, l-am mutat la carantina cu post negru cateva zile pentru a il cuminti. Cand l-am adus inapoi slabit, primul lucru pe care l-a facut a fost sa intre peste vecin sa il dea afara din boxa. Asa slabit cum era. Am intervenit si i-am tinut partea celuilalt in lupta. Cum ieseam din cotet, Konan se ducea iar peste vecin si il evacua silit. I-am aplicat cateva corectii mici cu palma de cate ori se ducea acolo pana a inteles ca nu are voie.

Acum dupa sezon vazand filmuletul asta mi-am amintit de Konan si vecinul. Vecinul a disparut pe la a 3-a etapa iar Konan a parcurs tot sezonul iar acum hraneste cate 5-6 pui deodata pe podea…

porumbei.ro