Bataie pentru “boxa”


Un filmulet interesant. In natura, cel mai puternic se reproduce. Probabil ca si in crescatoriile noastre este la fel, desi uneori mai intervenim.

In iarna am avut niste batai naprasnice intre 2 yearlingi care tocmai isi luasesera boxe. Unul foarte rau pe care l-am denumit Konan (“Konan Distrugatorul”) vroia si boxa vecinului si mi l-a umplut pe acela de sange de 2 ori. Desi era iarna si ger, l-am mutat la carantina cu post negru cateva zile pentru a il cuminti. Cand l-am adus inapoi slabit, primul lucru pe care l-a facut a fost sa intre peste vecin sa il dea afara din boxa. Asa slabit cum era. Am intervenit si i-am tinut partea celuilalt in lupta. Cum ieseam din cotet, Konan se ducea iar peste vecin si il evacua silit. I-am aplicat cateva corectii mici cu palma de cate ori se ducea acolo pana a inteles ca nu are voie.

Acum dupa sezon vazand filmuletul asta mi-am amintit de Konan si vecinul. Vecinul a disparut pe la a 3-a etapa iar Konan a parcurs tot sezonul iar acum hraneste cate 5-6 pui deodata pe podea…

porumbei.ro

7 comentarii la “Bataie pentru “boxa””

  1. Mda, loc perfdect si pt uliu sa le ia pui, deci nu i asa smechera scorbura….porumbei gutani,

  2. Uni, orice ai face, nu o sa le schimbi naravu’… dpdv. al supravietuiri, sa spun, sunt buni. Sunt cuceritori(de boxe, femele, toate cele..), numai sa se poata reproduce cum trebuie (hranesc si pui vecinilor prosti:))). Aveam unu “lenes”, nebun, chema la cuib prin toate podurile, numa in voliera nu. Nu zbura deloc. Asta nu inseamna ca nu avea potential.. pentru ei instinclul de reproducere are prioritate.!!
    Un prieten are un mascul, ca si fizic e superb. Se ia si se duce singur la disparitie cate 2 ore. Primul cand vine vorba de zbor.
    Nu l.am lasat sa.l imperecheze, numai sa se poata bucura de el asa. Ori cum nu o sa scoata pui la fe ca el .

  3. Am si eu probleme cu porumbeii.Am 3 porumbei curcan si 2 pui de voiajori pe care i-am adus ieri.Doi dintre cei 3 porumbei curcani, adica mama si tata, ca sa zic asa ii tot agreseaza pe cei doi nou veniti.Nu am decat 5 boxe, iar pana acum toate erau ale celor 3.Acum cand au venit cei doi voiajori, incep sa-i dea afara din toate cele 5.Ce sa fac??Alte boxe, sau sa-i fac sa fie prieteni??Am nevoie de sugestii urgent.Multumesc!

  4. Puii nu prea lupta pentru boxa. Ataseaza niste odihnitori V pe pereti si vor sta pe ele, si nici nu pot fi batuti si dati jos de acolo. Cand se vor maturiza, care sunt voiajori masculi probabil vor bate curcanii si isi vor lua si boxa. Dar normal e sa tii doar cate o boxa pentru fiecare pereche, celelalte inchise, altfel si le vor insusi si noii veniti raman homeless.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *