BERLIN NATIONAL… o poveste scrisa an de an!


Cu totii participam la concursuri, si sincer asta e pasiunea noastra. Imediat ce mugurii primaverii apar, gandurile noastre zboara la primele etape. Inflacararea, pasiunea, uneori nebunia… sau din toate cate un pic ne incearca imediat ce putem antrena porumbeii primavara, gandindu-ne la cum va fi prima etapa, a doua… a treia. Ei bine toate concursurile sunt frumoase si incitante. Totusi, unele dintre ele trec de la nivelul de concurs si devin povesti. Povestea e aceea care te incita doar cand ii auzi numele, e aceea care transmite sentimentele de mai sus doar la simplul gand ca ai putea sa fii si tu acolo.

Berlin National a luat fiinta atunci cand venind cu Florin Bilan din indepartata Belgie acesta si-a dorit cu glas tare sa ramana o etapa de referinta dupa mandatul lui de presedinte. Si impreuna am ales Berlin.

Ei bine, aceasta etapa legata de Florin Bilan si mandatul dumnealui in fruntea columbofiliei romane a ajuns azi cea mai galonata etapa de maraton din Romania si chiar din centrul si estul Europei pentru ca nu exista nici o alta etapa de acest gen si care sa aiba o astfel de promovare inclusiv internationala.

Povestea acestei curse nationale este scrisa an de an, deja fiind in al VII – a an iar emotiile, interesul, pasiunea, forta si curajul pe care le genereaza ii da forta de a merge mai departe.

Nu a fost simplu sa ajungem la cea de a VII-a aniversare. Tipic romanesc din cand in cand anumite persoane incearca sa opreasca istoria acestei etape. Dar nivelul la care s-a ajuns o face greu de oprit.

Emotiile care ne incearca pe toti atunci cand porumbeii nostri sunt clemati pentru Berlin National, dublate de speranta reusitei fac din acest concurs NR 1!!! Deja inca de iarna, adevaratii maratonisti isi pregatesc sezonul si echipa de porumbei in functie de Berlin si asta inseamna ca etapa este una de valoare. Locurile 1 indiferent ca vorbim de viteza sau maraton sunt exceptionale. Dar un loc 1 Berlin fie ca vorbim de judet, centru sau zona e de vis. Iar daca este Loc 1 NATIONAL atunci devine FABULOS!!!!

De-a lungul celor VI editii, acest trofeu ravnit a ajuns la Arad, Suceava, Oradea, Caras-Severin si Timisoara, dar in Top 10 National… deci foarte aproape de marele premiu… au fost mereu porumbei din foarte multe zone dovedind echitatea unei etape.

Pe langa premii si plachete raman insa povestile din jurul etapei. Povestea femelei lui Adrian Petre ce ocupa locul 60 National la primul Berlin avand 400 km in plus fata de primii concurenti, povestea Campioanei Nationale a lui Marcu Dumitru ajunsa in zorii zilei de la Berlin si fiind la cateva minute de Locul 1, povestea Campionului lui Tarau Danut care a trebuit sa vina la 130 km de casa sa imbarce pentru Berlin fiindca nu avea centru la Salaj dar asta nu i-a oprit porumbelul sa vina in fata si sa devina Campion As Maraton, povestea femelei lui Grecu Marius cu sosire in prima zi de la 1230 km, sau a super porumbeilor de la Iasi, Vaslui, Bucuresti, Galati, Braila, Vrancea, Bacau, Arges, Prahova si multi multi altii care avand distante uriase au reusit sa revina acasa de la un concurs adevarat de maraton unde caldura, muntii si kilometrii scot in relief adevaratele valori.

Ei bine, din nou in 2017 ai sansa sa fii parte la aceasta poveste. Poti fi unul dintre fericitii ai caror gladiatori vor infrunta cerul, caldura, muntii, … pentru a scrie istoria unui nou Berlin National!

Marius Tunduc
Presedinte Federatia Nationala Columbofila

Categories Stiri