Boogaard-Van Buuren: Sfarsitul unei ere olandeze

Blue SenseiFiecare basm începe astfel: “A fost odată …”. De asemenea la începutul povestii de succes a Boogaard-Van Buuren puteți sa il rezumati ca aceasta. Dar “o dată la un moment dat”, poate suna prea departe de prezent … Pentru ca Marco și Piet (primele nume din spatele numele lor de familie Boogaard-Van Buuren) au dat mâna acum nouă ani în urmă. De cand au început curse cu porumbei nu a fost decat un obiectiv in programul lor: “Câștigarea cursei internationala de la Barcelona”.

În mod evident, aproape toată lumea care practică cursele de maraton are acest obiectiv final … care se aseamana destul de mult cu castigarea Tour de France, doar ca în ​​sportul columbofil. Nimeni care ia cunoscut nu poate nega entuziasmul cu care Marco și Piet a ajuns la linia de start … trebuie să fi fost aproape fără precedent. Anonimatul si l-au pierdut foarte repede prin modul în care au obținut rezultatele. Pentru că astăzi, putem spune sincer : în șapte ani au castigat tot ceea ce există si este de câștigat … și acest lucru, este într-adevăr fără precedent pentru cursele maraton.

Așa cum am spus mai înainte Marco și Piet au început cursele împreună în anul 2008. Un pod de 15 m² … asta e tot ce au avut pe acoperișul lor de magazin. Fiecare centimetru pătrat a fost confiscat pentru porumbei si visul lor sau mai degrabă scopul lor!

Prima lor cursa internațională reala de la Barcelona a fost, în 2008, la o distanta de 1243 km au castigat 34 internațională împotriva 23 708 porumbei. Primul lor porumbel cronometrat a fost porumbelul cu numărul de inel NL06-2030950 care mai târziu a fost redenumit “Katsu”. Startul a fost făcut … Din acel moment a devenit clar pentru lumea din afara ca trebuie pastrat un ochi pe acesti “nou-veniți”.Apoi a venit 2009. Pentru majoritatea crescatorilor de distanță lunga un porumbel care a castigat 34 Barcelona International merge direct spre compartimentul de reproductie. Pentru că este un porumbel bun dar nu si pentru ei … in crescatoria BOGAARD-Van Buuren ei concureaza porumbeii și selecteaza prin rezultate. Deci, de ce ar trebui să nu continue să concureze cu “Katsu”? O politică care este nevăzuta în cercurile de pe scena concursurilor de maraton.

Puteți să-l ghiciti deja: “Katsu” s-a întors. Ca un favorit din cele nouă pasari care au fost imbarcate. Ca prim porumbel nominalizat pe lista cu porumbeii imbarcati … Speranta lor se baza pe el.

În 2009, cursa internationala de la Barcelona, ​​27 669 de porumbei au fost imbarcati pentru ceea ce urma să fie o cursă extrem de dură. Porumbeii au fost eliberati la zece fără un sfert dimineața, la 3 iulie 2009.

Toată lumea așteaptă primii porumbei in fata pe linie de zbor. Cu o astfel de vreme aspră aproape toată cursa porumbeii au trebuit să lupte împotriva vântului de nord-vest, după-amiază temperatura a urcat la ,,doar’’ peste treizeci de grade … Nimeni nu se aștepta ca porumbeii sa intre în Amsterdam. Nimeni nu se aștepta ca porumbeii ar “cădea” de la o distanta de 1243 km. Cu excepția tandemului Boogaard-Van Buuren.

Dis-de-dimineață au fost deja de așteptare pentru porumbeii lor să se întoarcă pentru că “Katsu” a fost imbarcat cu mari speranțe. Procesul de asteptare părea a fi o eternitate. Viteza de cursa era scăzuta în aceleași dimensiuni ca asteptarile, in timp ce porumbeilor li sa servit masa de prânz , Marco și Piet, au vazut o umbră la 12:48. BANG … un porumbel a intrat în pod ca un fulger, abia a atins trapa … Acest lucru a fost bun pentru o viteză de cursă 989.40 m / min la 1243 km. Un hop greu de trecut, dar “Katsu” încă părea perfect . Un muscleman care nu are egal. Acest lucru trebuia să fie un premiu internațional de varf , pur și simplu din cauza faptului că pe site-urile naționale și internaționale au fost putini porumbei anuntati … Atunci când câștigătorul internațional a fost cunoscut au știut imediat: “Katsu” a fost abia la un suspin de timp cronometrat în spatele lor … o pasăre timpurie. În cele din urmă el a fost cronometrat ca al 10-lea internațional împotriva totalului de concurenti.

“Katsu” a devenit imediat noul icoana internațională a curselor de distanta lunga . În 2008 a câștigat al 34-lea internațional, în 2009, a câștigat al 10-lea International, cu aceste rezultate, a devenit primul internațional As Barcelona ’08 -’09. Astfel de porumbei de clasă mondială sunt reale valorori din punct de vedere material . Dar nimeni nu ia putut convinge pe Marco și Piet de sa vandape “Katsu”. Deoarece Marco și Piet nu de mult s-au implicat in cursele de porumbei și Barcelona a fost scopul lor. Deci, de ce ar vinde imediat varful lor de lance .? Bine inteles au avut dreptate … Pentru ca “Katsu” a devenit un lider.

Aproape toti puii au zburat superior pe cursele pe distante de maraton. Asta-i drept … a fost prima data când au început elaborarea liniilor de reproducere “Katsu” și urmașii lui sunt larg apreciati de crescatorii de maraton internațional. Chiar mai impresionant: “Katsu” este venerat ca un Dumnezeu absolut. Mai ales după ce urmașii lui au emis o mulțime de povești de succes la domiciliul Boogaard-Van Buuren și pe alte crescatorii… Dar apoi a venit 2011 … Cureghem Centre imbarcati 26 068 de păsări vechiul punct de lansare a fost mutat, Boogaard-Van Buuren s-au situat la o distanta de 1237 km acum: șapte porumbei au fost imbarcati pentru Barcelona. Toată nădejdea era pusa pe umerii lor. Țările de Jos au fost sub vraja tandemului din Amsterdam, toti ochii internationali au fost atintiti pe Marco și Piet. O presiune care ar fi fatala pentru majoritatea crescatorilor. Dar acest lucru nu a fost o problema pentru Marco și Piet si-au ținut picioarele pe pamant.

Porumbeii au fost eliberati la ora 10:00 dimineața. Un 9 iulie, o zi care nu va fi uitata in Amsterdam. În zori … soarele tocmai iese la orizont … Marco și Piet s-au așezat pe acoperișul casei lor … Proverbul: “Zori de aur are în gură …”, dintr-o dată a primit un sens diferit, pentru că ea a venit din zbor… Un minut înainte de ora cinci dimineața: femela cu numărul de inel NL07-1625890 a fost cronometrata, clema cauciuc de asemenea, apoi, au anuntat. Nimeni (și mă refer chiar NIMENI) nu s-a așteptat la un porumbel de la Barcelona în AMSTERDAM (= doar este cea mai îndepărtata distanță, în Țările de Jos pentru cursa internationala de la Barcelona), până la acea dată. De la ora cinci în acea dimineață
până la amiază a fost un adevart thriller pentru Boogaard-Van Buuren. Minutele părea să fie ca orele, orele ca si zilele în mintea lor … Nimeni nu a putut confirma … În jurul prânzului telefonul mult asteptat a venit din Belgia: Marco și Piet … Felicitări! Sunteți câștigătorii internaționali ai cursei Barcelona 2011!. Și apoi a început ceea ce nu le place lui Marco și Piet: telefonul a devenit roșu, nici măcar o secundă, un moment de liniște. Toata lumea pentru care au avut mare respect de ani de zile … nume mari din scena distanței de maraton …. și-a exprimat felicitările pentru Marco și Piet. Întreaga presa a urmat … și comercianții de porumbei au intrat și pe ușa casei lor. Cu o inimă ravasita Marco și Piet … au luat decizia de a vinde pe “EVELYN” (asa a fost redenumita după cursă castigatoatrea).

Apoi a venit anul 2012 an după victoria internaționala. Acum fiind chiar mai mult în “lumina reflectoarelor” decât oricând înainte. Și confirmarea este data doar de cele mai bune crescatorii. Și am putea adăuga combinația Boogaard-Van Buuren la această categorie, deoarece au câștigat 55 international din 25 320 păsări, “Leonie” NL08-1350913, semi sora lui “EVELYN”, care a câștigat anul trecut locul 1 Barcelona International. Este nevoie de mai multe dovezi, pentru a fi siguri că vorbim despre linii de sange “nobile” pentru distanta de maraton? Anii au trecut … și nici o cursa de la Barcelona International nu a fost concurata fără combinația Boogaard-Van Buuren.

Apoi a venit anul 2014. Un alt an record pentru tandem. Mai multe păsări au fost crescute de la faimosul “Katsu”, o nepoata a lui “Katsu” a fost imbarcata pentru cursa internationala de la Marseille. În total cinci porumbei din crescatoria lor au intrat în coș. În această cursă internațională 12 054 porumbei au fost imbarcati, prognozele meteo anuntau din nou să fie altă ediție foarte grea. La 7 : 15 dimineața, 18 iulie, păsările au fost eliberate. Cu un cer albastru clar, vânt de vest și condiții de soare, aceasta a fost una dintre cele mai dificile curse de la Marsilia. Combinația Boogaard-Van Buuren concura la o distanță de 1034 km.

Condiții meteorologice foarte grele, dar perfecte pentru cele mai buni porumbei. Se pare o potrivire ideală pentru pasarile lui Marco și Piet și așa a fost … La șase minute înainte de ora zece seara o umbră albastra se vede pe cer! Trebuia să fie “SUNNY”. După o cursă de 15 ore și nouă minute a ajuns in mansarda ei. Cu lacrimi în ochi a fost cronometrata a lor SUNNY imediat, se părea a fi singura pasare care a fost cronometrata în Țările de Jos, la o distanță de peste 1000 km, a realizat acest lucru la o viteză de cursa de 1137 m / min. Pentru enternitate ea va intra în Hall of Fame olandez ca fiind unul dintre cei mai puternici porumbei de curse de la Marsilia care au concurat vreodată.

Și dacă credeți că aceasta a fost sfârșitul poveștii succes a combinației BOOGAARD- Van Buuren, va inselati… În 2015 a existat acerba cursa Barcelona International. Multe crescatorii au fost decimate de aceasta cursa, pur și simplu pentru că este nevoie de porumbei facuti din otel pentru a depăși acest tip de vreme și distanță. Ne amintim multe site-uri care au publicat articole sub următorul titlu: “? Va fi aceasta cea mai dură Barcelona care a fost vreodată”

Franța a dat temperaturi de după-amiază de aproximativ patruzeci de grade Celsius! În plus, un vânt nord-est. Toată lumea a fost de acord că acest lucru a fost un blockbuster. Propriu și la figurat. Și din nou, cu ultimii ani în minte, ochii internaționali au fost atintiti pe BOOGAARD-Van Buuren. Deoarece multi crescatori de maraton au știut de trecutul recent că acestea au fost condițiile meteorologice perfecte pentru Amsterdam, pentru racerii campioni ai combinatiei BOOGAARD- Van Buuren.

In total au fost 19 089 de porumbei în această cursă internațională Barcelona. Un declin clar față de anii precedenți, dar toată lumea a urmarit prognoza meteo și multe crescatorii nu au îndrăznit să-și asume riscul de a concura porumbeii lor în astfel de condiții meteorologice severe. Dar ei nu s-au incadrat in aceasta categorie. Combinația BOOGAARD- Van Buuren imbarca mai multe pasari decat în anii precedenți, noua piese … si da, sistemul lor de pontaj electronic piui în jurul orei 12:53, pentru 30 Barcelona International 2015 … o viteză de 891 m / min: din nou o potrivire perfecta pentru porumbeii lui Marco și Piet. În timp ce alte crescatorii au constatat unul sau nici unul, ei cronometrat în Amsterdam cinci porumbei într-un ritm fenomenal.

Cu privire la rezultatul național ei au câștigat: 19 + 52 + 176 + 204 + 277 … etc. Cinci dintre cele nouă piese de origine în cadrul primului 300 național .. Totul pare ca e o joaca de copii. Nimic nu este ceea ce pare, desigur … pentru că de ani de zile, sunt selectati porumbeii la aceasta cursa . Numai cei mai buni pot supraviețui și sunt în măsură să participe. Această strategie nu-nonenses de reproducere, curse și o selecție foarte dura este secretul combinatiei Boogaard-Van Buuren.

După Barcelona International o decizie a fost luata. Marco și Piet au decis să vândă, si nu parțial ci într-o licitație totală. Iau exemplul lui Usain Bolt, cel mai rapid om de pe planetă, el s-a oprit de asemenea la apogeu si Boogaard-Van Buuren face acest lucru de asemenea. Afacerea din magazin le ocupa prea mult timp si porumbeii de curse au fost inevitabil trecuti pe locul doi. Asta nu este bine, Boogaard-Van Buuren se tem că în curând acest lucru ar dăuna rezultatelor la curse, sunt niste oameni care aspira la locul 1 si evident că nu pot face asta fara mult timp alocat pasarilor. Prin urmare ei trag o linie sub scurta dar foarte de succes cariera a lor din cursele de porumbei… TOTI PORUMBEII VOR FI VANDUTI!

Atunci când acest lucru a ajuns la urechile “unuia dintre cei mai mari” crescatori din cursele de distanță lunga, Gerard Van Tuyl, castigator internațional Barcelona în 2006, și-a exprimat respectul față de Boogaard-Van Buuren și spune următoarele: “BOOGAARD –VAN BUUREN ACESTIA SUNT NISTE DOMNI CU PORUMBEI DE CLASA MONDIALA SI AS INDRAZNI SA II IDENTIFIC CA NUMARUL UNU ABSOLUT INTRE CRESCATORII OLANDEZI DE DISTANTA LUNGA DUPA PERFOMANTELE PASARILOR LOR “SUNNY”, “EVELYN” și “KATSU. CEEA CE A FOST REALIZAT CU ACEASTA MINICOLONIE ESTE NEMAIVAZUT … “.

De asemenea Marco și Piet spun… Marco: “Evident nu a fost o decizie ușoară, dar sa ne oprim acum este probabil cea mai bună decizie care am luat-o vreodată …”. Piet: “- Suntem absolut siguri că numele Boogaard-Van Buuren nu va disparea, vom să continue să existam în acest sport în genele de reproducere și in porumbeii de curse ai crescatorilor care vor cumpara porumbei din licitația nostra… Sa ai succes nu este foarte ușor dar îndrăznesc să spun că exista garanția ca, cu pasarile noastre este mai usor pt cei care le vor cumpara. Pur și simplu pentru că nu există sute de porumbei… Doar porumbei selectati cu rezultate de top alături de gene extraordinare … ”

Și pentru P-BAY este o onoare absolută că Boogaard-Van Buuren a ales site-ul lor de licitație.
Pasărea campiona absoluta în această licitație va fi, fără îndoială, “SUNNY” și părinții ei. Și în afară de aceasta toată echipă de la Barcelona International care a atins un rezultat regal într-o editie foarte grea a cursei Internationale Barcelona 2015, cu “SUNSHINE” (30 International Barcelona 2015) ca lider al echipei sau ce să mai spun despre “Nachtvliegertje” (Nightshift). Femela care a reușit să găsească casa înainte de miezul nopții și să trezească pe proprietarii ei … Pe scurt: pentru iubitorii de la distanță lunga aceasta o sa fie o licitatie cum putine au fost pana acum! Calitate nemaivazuta alături de performanță fără precedent. Și toate astea la unele dintre cele mai mari distanțe internaționale. Mai târziu pe P-BAY .be … Chiar înainte de Anul Nou, Camera cu comori pentru Barcelona va fi deschisa.

Ioan

6 comentarii la “Boogaard-Van Buuren: Sfarsitul unei ere olandeze”

  1. Cu adevarat columbofili si dupa campioni,ex bun de urmat

  2. Cred ca este una din cele mai frumoase povestiri din lumea columbofilă.Si totodată greu de egalat aceste rezultate.

  3. SUPERB ! Si articolul , dar mai ales performanta !

  4. Sa ne reaminitim :) http://www.porumbei.ro/prea-putin-cunoscuti/ . Anul trecut lumea era foarte vehementa ce priveste acest tandem. Eu i-am sustinut chiar scriind un material. mai ales legat de sangele Van Haaren (Van Wanroy)care domina si la noi in crescastorie am uitat sa ma prezint/prezentam formam tandemul Alexandru&Matei (Braila). Anul 2015 ca si in anul 2014 ne-am legat de performanta acestui tandem si liniile de porumbei care le cultiva. Si revin cu performanta anului 2015 unde cu o femela yarlinga suntem CAMPIONI NATIONALI la CATEGORIA AS MARATON TINERET si ea cu sange Van Wanroy stranepoata Kleine Donkere. Bleu Diamond femela loc 7 NATIONAL AS MARATON MATURI in 2014 este loc 10 NATIONAL AS MARATON PALMARES 2015. Plus alte pasari cu sange de Van Haaren cu performante notabile. In anul 2015 avem 87 de norme toate fond/maraton. Legat de acest tandem JOS PALARIA sa speram ca au luat decizia corecta si totusi asteptam revenirea lor in acest sport frumos. Multumesc! Dorin

  5. Da ,Dorin multumesc pt coment si celorlalti la fel si felicitarile mele pt performantele de anu asta si pt la anu la mai bune ,cum spuneam sangele bun nu minte niciodata si dupa cum se vede porumbeii sunt extraorfinari zburatori ,toate rezultatele au fost obtinute prin metoda natural si mai ales pt concursurile din tara noastra care sunt foarte dure si asta se vede pe rezultatele voastre ca tandem .Bafta in sezonul viitor !

    SI NU UITATI SA URMARITI LICITATIA COMBINATIEI BOOGAARD-VAN BUUREN IN LUNA DECEMBRIE INTRE CRACIUN SI REVELION .

    Pe siteul de licitatii http://www.p-bay.beComenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *