Baietii cu detectoare de metal au gasit un inel foarte vechi: R 45 564 cu silueta vulturului regalist.

Topicul initial din 2013:

istoria-columbofiliei-in-padure
Fratilor columbofili, urmeaza niste fotografii cu inele vechi si foarte vechi, care m-au impresionat. Mi-au fost trimise de Adrian Codoban, care face detectie de metale ca si hobby. Le-a gasit prin paduri, unele purtand inca oasele porumbeilor care au fost mancati de ulii, altele avand si urme de dinti de animale.

Oare ce porumbei au fost in acele vremuri, cand aveau inele RPR’57… RSR’76… Multi dintre tinerii care citesc astazi site-ul nici nu au prins acele vremuri cand porumbeii purtau inele de tabla.

Si uite asa descoperim bucatele de istorie columbofila, discret ascunse prin padurile Romaniei…

Adrian Codoban: Salut pe aceasta cale pasionatii care colectioneaza inele de porumbei. Adun si eu de ceva vreme astfel de inele, numai ca la mine se intimpla sa le adun din intimplare. Le gasesc de obicei prin paduri cind ies la detectie. Detin un detector de metale si in afara de capace de bere si alte sirme imi aduce si inele de porumbei.

Voi ruga colegii cu care ies sa-mi dea mie inelele gasite (acum ca am gasit acest forum). Pina acum am aproximativ 50 de inele din perioade diferite dar toate sunt rominesti. Cele mai vechi ar fi din 57, 65 si 76. Daca adun mai vechi de la colegi va voi tine la curent.

Majoritatea provin din padurile din N-Estul capitalei Afumati, Dascalu, Runcu, Stefanesti si Cernica. Mi-a luat cam 2 ani sa le gasesc.

Alte poze:
“Actele de donatie si citeva poze cu ipostaze in care hranesc eu niste porumbei(mai vechi pozele). Nu stiam eu atunci ca voi posta pe forumul asta (ironia sortii).”

Poze noi de la o detectie recenta: