Crescator: Vali Pralea

Click pe poza pentru marire.
buldozerul

Vali Pralea este un columbofil pasionat de porumbei inca din copilarie . Dupa cativa ani petrecuti in strainatate , in 1998 incearca sa-si cumpere cativa porumbei ptr. a da curs pasiunii din copilarie . In urma mai multor incercari de a avea porumbei, ba pe la un prieten , ba pe la altul , in 2005 isi aduce cativa porumbei ( azilul de batrani , cum spuneau unii prieteni ) si ii instaleaza la el acasa .

Datorita tenacitatii si dorintei de a demonstra ca daca ai vointa , porumbei cu origine, noroc si curaj , poti avea si rezultate , in 2007 reuseste sa obtina locuri fruntase in cadrul asociatiei Bacau si un loc 4 national categ. maraton tineret , locul 8 nat. categ. fond tineret si locul 11 nat. categ. fond tineret , etc .

Buldozerul este unul ( si nu singurul ) dintre porumbeii de care colegul nostru este mandru si care pe parcursul a trei ani de competitii si 3 ani de expozitii nationale (va fi expus si anul acesta), a reusit sa reziste stilului de selectie ( cam aspru , ce-i drept ) , pe care Vali il foloseste .

Kilometri efectuati :
– 2007 – 4671 km.
– 2008 – 3841 km.
– 2009 – 4973 km.
– Total – 13.485 km.

Metoda de zbor pe care o practic este “la natural” si in functie de etape ( sunt un fan al maratonului ) , ii imperechez cat mai tarziu , de preferinta 20-25 aprilie .Joc porumbeii numai pe pui mici , schimbandu-le puii si lasandu-i sa duca o singura pereche de pui sau maxim doua , pana la sfarsitul perioadei de concurs . Medicamentatie folosesc Oropharma si un singur fel de recuperatori Fortalyt .

Nu tin in cusca porumbei care nu claseaza cel putin 5 etape .Anul trecut am avut o femela de un an care a clasat 6 din 6 ( din care 3 etape peste 800 ) ,locul 16 nat. maraton tineret , si fara falsa modestie nu sunt singurii . Porumbeii detinuti sunt in mare parte porumbei de Denys ( via Gabi Nour ) si porumbei de la d-ul Vasiliu Mihai .