Juniori columbofili: Buinoiu Andrei

juniori-ab11.Cum te numesti, ce varsta ai si de unde esti?
Ma numesc Andrei Buinoiu, am 14 ani si sunt din Campulung, jud. Arges.

2.Cand ai devenit columbofil si cum s-a intamplat acest lucru?
Pasiunea a inceput de la o varsta frageda cand mama m-a dus la un om care avea foarte multi porumbei. Mai incolo, povestea devine clasica si un prieten ma tot batea la cap cu porumbeii lui si m-am apucat si eu.

3.Cati porumbei ai si ce rasa?
O pereche de argintii-dungati si o pereche de argintii.

4.Cum este perceput hobbyul tau de catre familie si prieteni?
Mama ma sustine iar tata nu e foarte incantat de acest lucru dar si el ma sustine…..prietenii sunt si ei pro pentru acest lucru.
juniori-ab2
5.Ce ti se pare cel mai greu in acest hobby?
Faptul ca mereu imi este frica de pradatori > traiesc intr-o zona cu multe pasari de prada.

6.Te-ai hotarat ce meserie doresti sa ai?
Viata e lunga…nu m-am hotarat.

7. Ce hobbyuri mai ai in afara de columbofilie?
Hmmm…vreau sa traiesc viata la maxim asa ca am multe.

juniori-ab3

8.Enunta 3 intrebari care te framanta in legatura cu porumbeii. Incercam sa iti oferim raspunsuri.
a. Un tratament natural care m-ar ajuta sa intaresc sistemul imunitar al porumbeilor.
b. Porumbeii mei merg mereu la vecinul pe acoperis si el vrea sa ii omoare pt. ca isi fac nevoile pe casa lui.
c. Cum fac sa nu mai imi atace pasarile de prada porumbeii, sau mai bine zis cum sa ii fac pe ei sa nu se mai expuna.

31 comentarii la “Juniori columbofili: Buinoiu Andrei”

  1. Ma bucur cand apare cate-un nou “pui de columbofil”, mai ales in orasul meu natal! Mai e un Andrei de varsta ta care s-a apucat de porumbei de curand in oras… ca sa vezi, ce coincidenta de nume. Maine-poimaine dati bataie la concursuri veteranilor. :)

    Cotetul arata super, e ca o cabana. Ar merge modificat putin pentru a fi mai practic pentru porumbei. Acoperisul este foarte inclinat si porumbeii probabil nu pot sta pe el – asta ar fi unul din motivele pentru care stau la vecinul. Probabil pot sta pe coama, dar ar fi bine sa stea si mai jos, chiar sa aiba loc sa umble. Daca este greu de modificat, incearca sa pui un suport drept in fata cotetului pe care sa stea porumbeii.

    E foarte bine ca inca de acum te gandesti la lucruri naturale si intarirea imunitatii porumbeilor in locul gresitei intrebari clasice: “ce pastile le dau?”. Felicitari. N-am sa ma pronunt cu privire la miere, usturoi, si altele pentru ca personal nu sunt convins de eficienta lor pana nu fac pe cont propriu un studiu comparativ pe 2 loturi, cu rezultate concrete. Daca au colegii sfaturi concrete referitoare la acestea sper sa te ajute. Dar, poti asigura o buna sanatate cu niste masuri simple(fara astea, toate medicamentele din lume sunt egale cu zero):

    – Voliera cat mai uscata si bine aerisita, dar fara curent, numar de porumbei adaptat la spatiul disponibil, inghesuiala aduce boli, disconfort, stres.
    – Hranire cu program, dimineata si seara. Cand porumbeii nu mai mananca cu pofta si incep sa aleaga boabele se ridica hranitoarea pana la urmatoarea masa. La fiecare hranire se cheama porumbeii la mancare cu un semnal pe care il vor invata rapid. Tabloul cu boabe “la discretie” peste tot amestecate cu gainat este unul horror, intalnit in majoritatea cotetelor de incepatori. Evita-l neaparat.
    – Apa curata zilnic, boabele cat mai curate. Odata pe saptamana verdeata: salata, varza. Grit si vitamineral la dispozitie permanent. Curatenie in cusca cel putin odata pe saptamana.
    – Iesire la zbor cu program. Dupa zbor, porumbeii se inchid din nou, nu se lasa sa vagabondeze pe casa toata ziua. Hranirea se face intotdeauna dupa zbor, chemand porumbeii infometati in cusca. Neascultatorii raman nemancati, data viitoare vor intra primii.
    – Vaccinare de paramixoviroza cu cel putin 3-4 saptamani inainte de sezonul de imperechere din primavara.

    Cum mi-ai spus pe mail, vrei sa ai multi porumbei, dar sfatul meu este sa te abtii sa iei de peste tot si in numar mare. Cel mai bine iei de la cativa crescatori seriosi care concureaza cu porumbeii an de an. Motivul este simplu – au pasarile cele mai rezistente si destepte, deci iti va fi mai usor ca incepator cu ei, chiar daca nu vrei concursuri.

    Despre pasarile de prada ti-am mai explicat pe mail iar cu vecinul…e mai complicat. Trebuie sa ai in primul rand un cotet pe care porumbeii sa poata sta si sa nu ii sperii deloc, sa ii lasi pe ei sa zboare cand vor. Oricum cand vei avea maturi, se vor linisti.

    Vad in poza o cana si o farfurie. Daca nu ai luat inca, ar trebui sa folosesti hranitori si adapatori speciale, poti gasi la magazinul columbofil din cartierul Visoi.

    Bafta!

  2. Lasa-mi un Id de mess si te pot ajuta si eu cu sfaturi si pui la primavara,sunt si eu un incepator la fel ca si tine,dar am mai progresat in timp….Sal

  3. Bravo piticule! Cam toti dintre noi am fost la inceput ca tine si bineinteles ca pe parcursul anilor am progresat(oricum,nici intr-o viata de om nu ai cum sa inveti toate tainele si secretele columbofiliei)! Cat despre boli,mai bine sa nu ai,asa ca incerca sa previi decat sa tratezi:in primul rand sa nu fie aglomeratie mare,sa nu fie umezeala,sa le mai dai vitamine si sa le faci curatenie! Astea ar fi cele mai importante. Cat despre tratamente,aducerea de exemplare mai ,,capabile” si refacerea adapostului banuiesc ca e mai greu cu banii! Felicitari si spor la munca!

  4. Cotetul are stil,si nu pot intra
    sobolani si soareci, imi place!
    Mai multa plasa de sarma la peretele
    din fata n-ar strica,pentru o aerisire
    mai buna si ca sa intre un pic soarele.
    Alternativa ar fi un sputnic sau o micro-
    voliera.
    Iarna este timpul ideal sa-ti inveti porumbeii
    sa intre dupa zbor imediat in cusca.Da le
    drumul numai nemancati si invata-i cu mancare
    dupa zbor ,vor intra ca trase de o sfoara si
    nu mai ai probleme cu vecinii.
    Unde nu sunt boli nu este nevoie de tratamente.

  5. Foarte bine! Ai inceput cu dreptul: ai o crescatorie in care porumbeii se vor simti in siguranta si am vazut ca ai achizitionat si ceva porumbei. Eu sunt tot din Arges si este vizibil faptul ca din ce in ce mai multe persoane au ajuns sa iubeasca porumbeii si acest lucru este imbucurator. Despre rapitoare pot sa-ti spun numai ca ele sunt foarte importante, cu toate ca multe persoane nu sunt de acord cu aceasta idee. La inceput aveam pagube foarte mari cauzate de uliu(primii mei porumbei au cazut majoritatea in ghearele uliului), dar cu timpul s-au pastrat numai porumbeii rapizi, care nu mai sunt tinte sigure pentru uliu. Cat despre sistemul imunitar, acesta este innascut la orice animal, deci si la porumbei si dupa parerea mea nu cred ca poate fi intarit. De multe ori cand unii crescatori doresc sa intareasca sistemul imunuitar al porumbeilor cu antibiotice, de exemplu, acestia ajung la concluzia ca mai rau au facut porumbeilor. Eu cred ca porumbelul trebuie lasat asa cum s-a nascut si trebuie ajutat decat atunci cand are nevoie. De exemplu cand se intoarce din concurs trebuie sa-l ajuti sa-si refaca moralul, dar mai ales conditia fizica.
    Acestea fiind spuse, iti urez mult noroc in acest sport fascinant!

  6. Problema cu Casa Vecinului este bine cunoscuta ! Un prieten bun , dupa 2 ani de cearta a vrut sa se lase de Porumbei . In ultimul moment si -a dat seama ca si el are un motiv de cearta – cauza fiind cele 3 Pisici ale Vecinei care-si faceau necesitatiile intre florile lui si vizitau din cand in cand Voliera. A avertizat-o pe dansa in caz ca trebuie sa se lase de Porumbei si Pisicile nu mai au ce cauta in gradina lui ! De atunci nu a mai fost nici o problema . Salutari

  7. o sa imi schimb cotetul zilele acestea cu unul mai bun am inteles.eu le dau pentru tratament usturoi si miere si caramida,dupa cum bine ati spus e mai bine sas previi decat sa tretezi

  8. Vorbeste cu celalalt Andrei sa-ti arate intrarea/sputnikul, e util si cand inveti porumbeii si apoi.

  9. Dupa cum arata coama cotetului porumbeii nu pot sta pe ea si in lipsa altui loc se duc pe casa vecinului.Pune in fata cotetului o antena din lemn si or sa se invete sa stea acolo.Cum a spus cineva mai sus pune mai multa plasa in fata cotetului pt o buna aerisire.In rest daca ai rabdare o sa inveti multe despre porumbei,in columbofilie rabdarea este f importanta.Momentan nu folosi medicamente,pt ca porumbeii tai nu intra in contact cu altii cum ar fi in custile de transport,lasa-i sa se imunizeze singuri,si neaparat foloseste hranitori si adapatori speciale pt ca ei sa nu intre in contact cu fecalele.
    http://fanica.sunphoto.ro

  10. Dupa aticolul 1 scris de porumbei.ro,nu mai am ce afirma,eventual atat de si s a rostit, ca porumbeii tai sa fie ori in aer ori in columbarie,si o sa vezi ca nu mai ai dea face cu vecini,no sa vagabondeze,si nici la pradatori nu le raman multe sanse daca nu stau toata ziua pe acoperis.
    Mult succes in viata si in sportul columbofil.

  11. Sportul columbofil,unul dintre cele mai frumoase sporturi,o alegere perfecta.Acei oameni care iubesc porumbeii,sunt oameni cu suflete mari. Sfatul meu este sa citesti mult cartile columbofile,sa pui multe intrebari si sa nu-ti fie rusine sa ceri sfaturi de la crescatori experimentati,sa inveti din greselile altora si din proprile greseli,sa fii atent tot timpul la sanatatea porumbeilor este cel mai important factor,cu vitaminele sa ai grije,si ele pot dauna ,mierea ,usturoiu,ceapa si otetul de mere si multe alte naturale sunt foarte bune ,pe linga astea dale ceaiuri si pastreazale sanatatea.nu uita RABDAREA ESTE CHEIA SUCCESULUI in sportul columbofil

  12. Este foarte buna initiativa de a promova tinerii columbofili, dar se observa cat de mult ii intereseaza pe “marii” columbofili acest lucru. Sunt doar 17 comentarii pana in acest moment. Sa fi fost un topic de scandal, atunci sa fi vazut cum sareau toti care mai de care, dar asa…
    Oricum este bine ca mai exista persoane(putine, ce-i drept) carora le pasa cum va ajunge columbofilia acestei tari in viitor.

  13. tata m-a invatat ca sa nu incerci niciodata sa schimbi omul….deoarece iti amarasti viata.!!!

  14. eu te-as sfatui sa nu inveti porumbeii sa hoinareasca aiurea. punele un sputnik si fa-le program fix zbor -inauntru. in felul asta impusti 2 iepuri. rapitoarele nu ii vor mai ataca decat in aer si acolo asta e lupta e corecta sansele sunt 50-50 si apoi nu vor mai sta pe casa vecinului. ma bucur mult cand vad ca tii dungati de arad imi place foarte mult ideea ca rasele astea nu vor muri. sper din toata inima sa nu te apouci de alta rasa si sa te dedici dungatilor. succes!

  15. MULTA bafta ANDREI si nu te da invins de nimeni si de nimk ,voliera este destul de frumoasa cred k nu ai motive de ingrijorare,sper ca mosul sa iti aduca o pereche de porumbei dintre cei mai buni, mult succes pe mai departe!!!!!!!!!

  16. salut andrei sunt adi di horodnic de jos jud suceava amvazut mesaju lasat pe sait as vrea sa te cunosc da vrei sanama sa dami un mesaj pe nr meu 0740471381 sau id meu adyut_007 te salut

  17. sall am vaz imi place si cred ca vei acea success in viitor mult noroc dak vr sa vb mai multe iti dau id meu robertporumbaru sall si astept
    sa vb
    bft

  18. sincer eu nu mai pot sa le mai dau drumul afara din cauza ulului

  19. as vrea si yo id tau :d … dak nu te superi thechelseaalex .. id meu ;)

  20. Salutare tuturor columbofililor,sunt sh eu un incepator columbofil sh ma atrage din ce in ce mai mult hobiul asta dar din pacate nu am lichiditati.Asadar fac un apel la toti columbofilii cu inima mare,care pot,care doresc sa imi ofere sh mie porumbei as fi foare onorat sh bucuros sh totodata as duce mai departe hobiul acesta foarte frumos. Sunt din com.Rosiori , jud.Ialomita.







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *