Camuflaj


Cam la fel se vad si pe fundalul reliefului la etape. De aici rezulta in primul rand numarul mic de porumbei deschisi la culoare care rezista.

14 comentarii la “Camuflaj”

 1. Ma uitam la trestiul acela crezand ca este prodigy si incercam sa.mi dau seama cat de camuflat este in raportul cu culoarea osb.ului ca nu prea era camuflat apoi am observat pe negricios.

 2. In ultimii ani am observat porumbei rosii sosind foarte bine de la Barcelona.

 3. Sa ne intelegem,rosii vin dar si negri vin doar ca nu.i vedem ,pt ca.s camuflati:))))

 4. Eu cred ca porumbeii albi sunt cel mai bine camuflati….. pentru zborul porcului!:-)
  Cred ca roșii si cei trestii au si ei un camuflaj decent, poate asa se explica de ce totuși intalnim porumbei cu aceste culori care reusesc sa zboare bine si sa reziste la pasarile de prada. Sa ne gandim la turturele, care au o culoare ruginiu-solzat, daca acest penaj le camufleaza bine ar trebui si ca porumbeii noștri roscovani sa aiba o șansă in fața rapitoarelor, pe langa cei albaștri si solzati.
  Cum ti se pare Andrei, stiu ca iti plac culorile roșii, e mai mare procentul de porumbei rosii si trestii care se pierd la zboruri?

 5. @Fisher: da ma, pe negri nu ii ia ceasul ca nu ii vede. :)))

  @Ilie: in expozitii procentul de culori deschise e foarte mic comparativ cu restul… si avand in vedere ca multi iubesc culoarea rosie, macar din cauza asta si ar fi trebuit sa fie mai multi. Pe foarte multi i-am auzit de-a lungul timpului: “imi plac rosii dar n-am noroc de ei la zboruri”. Desigur cum apare cate o exceptie (am vazut si albi cu maratoane) se spune: vezi, nu are treaba culoarea. Revenind la procente, are. Si mie imi plac rosii dar mi se pare ca dau bine 1-2 printr-o mare de albastri si solzati. Cand ai un stol format din rosii majoritar parca nu mai au farmec.

 6. Parerea mea e ca cei mai tari la camuflaj sunt cucii. O chestie ciudata: am dus cativa pui unui prieten pt a-i proba. Printre ei era un cuc… Vorbind cu nenea asta,dintr-o data am auzit o invalmasala afara in voliera. Am fugit repede si nu era nimic. Insa,toti puii erau afara in voliera,numai unu inauntru! Cucul!!! El saracu se apropia de si, cum se apropia,fugeau ca de dracu! A trebuit sa ii tina inchisi impreuna cu cucul cateva zile,altfel ar fi dormit pe afara…

 7. Pe negri nu ii vede ceasul? :))

  Nu stiu cine e porumbei.ro, dar e dus, frate.

 8. Andrei, ai dreptate! Sunt o gramada de porumbofili care au porumbei cu camuflaj atat de bun ca ceasul nu ii vede decat cu intarziere mare… Adica vine porumbelul, intra si dupa cateva minute sau chiar ore se prinde si ceasul si il constata pe camuflat! Si ei saracii, columbifilii adica, dau vina pe pozitia proasta, pe concurenții care dopeaza si de aia le vin bine, pe cate si mai cate. Si , cand colo, de vina e camuflajul!
  Eu zic sa cumparam si sa selectam porumbei cu camuflaj prost, adica pe care ceasul sa ii detecteze de la poarta, sau chiar de la intrarea in oras/comună/ sat, si sa vedeti atuncea rezultate!!! :-)

 9. Nicule,ești mai nou pe-aici ,ai grija nu-l vorbi de rău frate :))

 10. Salut Andrei!Îmi poti spune ce dimensiuni ai la trapa de la intrare? (PS: Ma scuzați pt off topic).

 11. Salut. Nu iti spun :) pentru ca e o porcarie pe care vreau sa o modific si eu, si nu o recomand nimanui. Imi si ies prin ea si imi si intra greu, ezita sa se bage pe acolo, nu le place ca nu se vede mult inauntru pana nu baga capul… e ceva instinct de-al lor.

 12. Noaptea tine mai mult la mine deoarece cresc majoritar porumbei negri. Am si din celelale culori. La rapitoare au sanse egale. Mi-i agata uliul cu placere pe oricare il poate prinde. La zbor nu am competenta de a ma pronunta pentru ca toti voiajorii sport pe care-i am sunt negri. Care ies de alte culori ii fac cadou, chiar daca trec de testarile pe cont propriu, obligatorii in fiecare an.

 13. Dorel, chiar iti plac atat de mult negrii?!? Mi se pare interesant, sa ai o singura culoare, si asta sa fie neagra.

 14. Da, imi plac negrii. Am sapte perechi de reproducatori negri la sportivi. E probabil un pitic pe creierul meu si ii tare zglobiu piticu asta.
  La voiajorii de tipul vechi, cei cu elemente ornamentale accentuate (nari, statura samd) ma bucur de toate culorile uzuale. Aici selectionez prioritar estetic insa nu-i iert de zboruri nici pe ei. Totusi, nu de severitatea sportivilor. Ideea este sa-i stiu ca zboara, ca isi pot purta de grija singuri si isi pastreaza nealterate instinctele.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *