Am primit de la un crescator aceasta poza sugestiva… ciuperci de crescatorie aparute in cuib. O poza… 1000 de cuvinte despre mizeria asta de vara in care a plouat aproape zilnic, deseori de mai multe ori pe zi.

Explicatia crescatorului care “cultiva” involuntar ciuperci: “Probabil boabele autohtone administrate sa fi continut spori de ciuperci de pe camp sau curentii de aer sa-i fi adus… miroseau a ciuperci din supermarket si erau foarte bine prinse in pasla din cuib.”

Deja ma uit cu teama la ultimele serii de oua de la matca sa nu imi eclozeze naibii ratuste sau broscute in loc de porumbei. Curtea este plina de limacsi balosi mari maronii sau portocalii, am eliminat cu miile vara asta, si de cate ori dau o tura a gradinii calc pe ei peste tot. Iarba este pana la gat, mereu umeda, pentru ca e greu sa tunzi pe ploaie si in cele 2 zile de pe luna in care nu ploua nu stii ce sa faci mai intai. Si oricum cand tunzi o auzi cum creste in spatele tau, iar sus se strang iar norii glumeti. Ba baiatule, la deal, fara nicun rau sau vreo balta in apropiere, seara cand ies in curte topaie broaste. Azi a plouat deja de 2 ori si ma bucurasem ca vedeam soare acum, pana mea, am sanse sa dau drumu la porumbei… pana am scris textul asta deja s-a umplut de nori negri la orizont. Au zis astia bine la prognoza din primavara ca o sa fie o vara secetoasa…