10 comentarii la “Concursurile prin in anii 1930…”

 1. Cata munca se depunea pentru o imbarcare/lansare/constatare/desigilare….Ulterior odata cu trecerea anilor si simplificarea procedurilor a aparut insa….barfa!

 2. WoW, WoW, WoW. La mine la club dupa aproape 100 de ani tot nu avem organizarea aia. : )))))))): ))))))))))

 3. Pe vremuri columbofilii mergeau la antrenamente imbracati in costum negru si camasa alba. La fel si comisia, toti la camasi albe si unii chiar la costum.
  Interesant progresul realizat in ultimii 90 de ani.

 4. @3… Asa este si acum. Uita.te la cei care.si prezint locurile de 1 pe lansare in Belgia sau Olanda, cand vin la usa lor De Duif, Pipa, Natural Sport, Pigeon Pixel, P Bay, Herbots… toti sunt la camasi albe.

  Bine… la noi vei vedea bere, mici, burti imense, tricouri cu mesaje obscene…. aici vb de mentalitate si de cei 50 de ani de comunism activ in care s .au spalat creierele.

  Nu inteleg titlu: prin anii sau in anii?

  Si parca porumbeii mancau mai repede pe vremea aceia.

 5. Ala la cum a plecat cu plianta pe bicicleta cred ca le-a dat drumul de dupa ca altfel 10 km ii facea in 2 zile :-)))

 6. Vremea in care masculul arata ca un mascul si femela ca o femela, puisori abia imbracati cu pene si merg in picioare prin cotet, alte vremuri, alt fel de oameni, alt fel de porumbei.

  Cleste pentru clemat ( cate cluburi au cleste din acela in ziua de astazi, sau mai bine zis cati membri nu intind la cleme cu degetele?)

  La acea vreme omul zbura porumbeii pentru placere, acum zburam porumbeii pentru cupe si medalii.

  Mult bun simt, respect si nu in ultimul rand un reportaj educativ despre cum se imbarca porumbeii pentru concurs, astazi avem un milion de reportaje unde lumea se lauda cu motatu, campionu , cotofana etc.
  Vant in pene si nu uitati cel mai important aspect despre porumbei, sunt suflete, au sentimente si isi iubesc casa si familia neconditionat, nu sunt masini sau tancuri pe care noi sa facem bani.

 7. Lazareeeeee… esti genial. Sunt total de acord cu ce ai exprimat in comentariul tau. BIG BIG LIKE.

 8. Frapant e ca in anii ’30 se faceau astfel de filme documentare despre sportul cu porumbei voiajori, cand la noi cinematografia era ca si inexistentă. Apoi felul in care erau îmbrăcați crescatorii, cand România era inca in opinci, e la fel de uimitor/ umilitor. Cotetele, boxele, arată de necrezut pentru vremurile alea, scânduri trase la rindea si curățenie exemplară.
  Chiar si bicicletele, cine avea bicicleta im țara noastră in anii aceia? Ma refer la populația rurala.
  Sa nu mai vorbim de preocuparea de a practica de pe atunci un hoby, de a te relaxa, lucru care era un nonsens pentru românul inteebelic…
  Toate astea arată ce diferență uriașă era între noi si occident in acele vremuri.
  Si totusi am reușit sa recuperam, cred ar trebui sa fim mândri si bucuroși de ce avem acum!

 9. Ilie in anii 30 ,nu toti erau in opinci. Depinde la ce zone te referi.Eu sunt din Banat si aici s.a trait bine si inca se traieste. Drept dovada la 100 de ani de la unire ,inca exista acel miraj pt multi si vin aici si acum.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *