Un nou pradator pentru porumbei… pescarusul


A se observa tehnica de vanatoare…

Categories Diverse

8 comentarii la “Un nou pradator pentru porumbei… pescarusul”

 1. Am auzit de atacuri ale pescarusilor, personal nu am avut si sper sa nici nu am.

 2. Porumbeii mei au facut cunostinta cu atacurile pescarusilor in urma cu 4 ani, deja s-au obisnuit. De fapt, nu pot spune ca sunt atacuri. Pescarusii mai mult ii alearga pentru ca de prins nu au cum, cel mult le jumuleste o pana, doua. Intr-un fel ii antreneaza pe porumbei pentru atacurile uliului. Ar fi rau daca s-ar invata sa intre in voliera pentru ca fiind invatati sa manance boboci de rata s-ar invata si la puii din boxe.

 3. Pescarusii din pacate se pot invata sa intre in cotete. Daca aaveti ghinionul asta o sa va omoare puii.

  Sa zicem ca pescariusii sunt un caz izolat. Si ciorile sunt o reala problema pentru puii de porumbei inca neiesiti la zbor. se invata sa intre in cotet.

  Se pare ca le cam place carnitza.

 4. Sunt foarte rare cazurile de atac al pescarusilor asupra porumbeilor la altitudini de peste 2000 m, cel putin in zona Muntilor Bucegi sunt foarte rare atacurile in schimb, pe litoral, Gica Stanca spunea ca ia fost luat un campion de catre un pescarusi si ca la pui se da frecvent sa.i inhate.

  Iar clipul de sus imi intoarce stomacul :(

 5. De 3-4 ani am belele cu pescărușii.Acoperisurile blocurilor sunt pline.Îmi dispar fregvent pui la primele înălțări pe cer.De obicei câțiva pescăruși înconjoară stolul de pui.Eu asta am observat.

 6. Salut!
  Am auzit si eu de atacuri ale pescarusilor si am vazut pe internet ceva videoclipuri. Locuiesc in judetul Cluj si in afara de lacuri pentru pescuit si cateva rauri nu prea au pe unde sa vietuiasca pescarusii. Vara asta am avut ocazia de a vedea un stol de vreo 30-40 de pescarusi, s-au ridicat de pe un lac de pescuit si dadeau ture roata aproape de voliera mea. Porumbeii mei erau afara, eu in curte pregatit pentru orice, dar au plecat, cred ca se orientau sau ceva de genu. Cu ciorile…..am avut cateva care se plimbau sus pe voliera , dar nu au intrat. Noroc cu cainele care latra si pe vrabiute :)) am o femela de Amstaff, care s-a invatat cu porumbeii, ba chiar ii protejaza.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *