Avand in vedere ca tocmai au eclozat tardivii de 2016, mi-am adus aminte ca nu am publicat deznodamantul experimentului cu tardivi de 2015 si cum mai multi dintre voi au intrebat prin comentarii, va prezint supravietuitorii dupa sezon, care au zburat ~ 14 etape. Au ramas 3 tardivi, 2 baieti si o fata. Acestia sunt:
1. Dracula (“88” M)
2. Girafoiu (“82” M)
3. Tiny (“73” F)

A mai ramas “96” dar pe el l-am oprit la matca dupa ce a venit terminat dupa cateva zile de colindat prin ploaie dupa o etapa.

Femela “94” a rezistat pana la ultima etapa (zburand si primul fond) dar pentru ca era extrem de sperioasa si dificila acasa cu intratul la program, am angajat-o si la ultimul fond unde a cedat.

Inainte de sezon erau prezentati toti aici:

Iar aici sunt dupa sezon, linistiti acasa pana la anul:

Ca “performante”, nimic deosebit… ar fi de mentionat doar “88” Dracula care a clasat 5 demifonduri si il clasa si pe al 6-lea (ultimul demifond-fond foarte greu) daca nu aveam o problema cu ceasul. Acesti 3 tardivi au “ingropat” multi alti yearlingi si chiar maturi din lot dea lungul acestui sezon destul de greu.

“88” a fost atacat de uliu dupa iesirea la zbor toamna trecuta si a scapat la milimetru, dupa care a facut tricomonoza de la stres. L-am tratat si apoi a mers snur, nemaiavand nevoie de nimic nici in sezonul de maturi. Este un porumbel cam nesuferit (foarte sperios)… si cam la fel este Girafoiu (plus ca asta mai e si urat). Ambii au zburat ultimul fond.

Pe Tiny (o femeluta minuscula) nu am prezentat-o in “Clanul Tardivilor” pentru ca era mai mare cu vreo 2 saptamani decat ceilalti si in plus zacea prin carantina pe moarte, cu mai multe boli simultan, cam asa:
tiny
Zilnic eram pregatit cu punga sa o duc la tomberon… dar iat-o victorioasa la final, nu numai dupa o iarna plina de aventuri ci si dupa un sezon cu 14 etape deloc usoare. Mana asta de pene cu ochi e una dintre satisfactiile mele din acest an si i-am acordat chiar dreptul sa-si creasca si ea la randul ei o pereche de tardivi. Cred ca are 300 grame toata, 20 grame de pene si 280 grame de ambitie…

Procentul de pierderi la tardivi nu este mult mai mare decat la ceilalti yearlingi si avand in vedere ca tardivii oricum nu prea au fost antrenati si selectati la distanta ca pui, cred ca putem pune deoparte mitul ca tardivii nu pot zbura ci sunt doar pentru reproductie.

porumbei.ro