Senzational! Mega-minunat! Etc…
Primul columbodrom de iarna, cu gutani!
Taxa de inscriere: 0 RON
Premii: 0 RON
Miza: supravietuirea
Hrana: paine de la pensionari + boabe uneori de la porumbei.ro
Voliera: pod de institutie
loftcol
Antrenamente: zilnic (foame, boli, suturi de la smecheri, atacuri de caini, etc)

Etape: lunar. Primele etape din Septembrie-Octombrie ii selecteaza cu un cocktail de tricomonoza + variola + paramixoviroza. Urmeaza etapele Derby de iarna unde intra in scena gerul in tandem cu foamea accentuata de lipsa pensionarilor care ies mai rar.

Pasarile ramase in picioare in Martie, dupa finala, vor fi vandute pe Pipa…”Licitatia anului”. Din banii obtinuti se va achizitiona mancare Versele-Laga pentru editia a doua a columbodromului.

Si acum cei 10 concurenti, pui de ’09:
col1
col2
col3
col4
col5
col6
col7
col8
col9
col10

Numarul #10, nume de cod “Prison Break” este pariul meu. Are si figura de campion, nu te-ncurci. Pornise in viata cam nasol da’ l-am reparat:
porumbel-legat
Auzisem unii crescatori spunand ca porumbelul trebuie sa fie “bine legat” cand il iei la mana. Asta chiar era. La propriu. :)) Nu stiu daca s-a incurcat singur sau l-a fericit vreo jigodie umana. Era fleoscait, abia mergea cu pasi mici si impiedicati, apuca cu greu mancare in fata concurentei. Se vede in poza de prezentare ce pasu’ uriasului face acum :)). E vioi si culege boabele ca aspiratoru’.

Pasarile sunt scoase numai din originali, linia “Van der pod”. Columbodromul se doreste a fi unul “ECO” asadar pasarile nu poarta inele de identificare, fiind suficienta culoarea unica in stol.

Bafta’n vant sau ceva de genul.

colall