La inceput cu voiajorii (Vol. 2)

Salut tuturor,
Ma numesc Cocos Marian si sunt incepator in ale columbofiliei. Trebuie sa existe un fel de calendar cu fiecare luna a anului in care se participa la concursuri – cand se scot puii ca acestia sa fie deja mari pentru zborul de toamna? Care este limita de scos pui pana in zborul acestora?
In ce luna trebuie vaccinati?

Cand trebuie imperechiati?
La cate zile mutam puii in compartiment separat si cand ii readucem cu maturii?
Maturii trebuiesc desperechiati inainte de etape pentru a nu slabi in timp ce hranesc puii?
Cum trebuie sa procedez cu naparlirea puilor si in ce luna ca acestia sa nu fie tardivi la zborurile de toamna?

Multumesc :)
In ce luna trebuie desperechiati maturii?

20 comentarii la “La inceput cu voiajorii (Vol. 2)”

 1. Calculezi in asa fel incat puii sa iasa la zbor cu minim 2-3 saptamani inainte de prima etapa de antrenament a clubului (daca clubul face asa ceva si incepe cu etape scurte gen 30-50 km).

  Puii ii intarci atunci cand coboara din cuib si incep sa mearga, dupa ce vezi ca ciugulesc boabe (le pui in boxa putin grau sa-i imite pe parinti). Unii crescatori intarca la data fixa…poate vei primi pareri exacte.

  Dupa zborurile de toamna, puii masculi primesc boxa la maturi, unde vor ierna (preferabil sa-i separi pe sexe dupa ultima etapa).

 2. Irinel, ai editat o fraza cu greseli mai multe decat cuvintele. Data viitoare te rog sa nu ma intrebi de ce nu iti apar comentariile. Tot vad pe la TV ca e reforma in invatamant da’ cred ca de la atata reforma l-au bagat in gard. :(

 3. Puii poti sa-i separi atunci cand au pe sub aripioare pene complet…iar ca sa-i desperechezi ,la sfarsitul zborurilor cu puii,tot atunci va avea loc si vaccinarea.

 4. Pt. Domnul Andrei…se poate pune link-ul cu produsele apicole si tratementele naturiste pe baza de usturoi,drojdie de bere,etc la acest topic ca stiu ca a mai fost mediatizat dar eu nu-l gasesc :((….Mult respect pt ceea ce faceti si bineinteles numai daca se poate….

 5. Multumesc mult….promt si pe pozitii ca de obicei :))

 6. puii trebuie separati dupa ce leau crescut pene sub aripi complet si pot manca singuri binisor pt a nu slabi .de preferat sa ii lasi mai mult timp, cu parintii pana mananca bn

 7. Am si eu o intrebare….. Cum pot sa completez si eu formlarul. Tanarul Columbofil?? sa trim poze..? si toate alea cum pot??

 8. Pai nu e niciun formular. Copiezi intrebarile intr-un mail, scrii raspunsurile sub fiecare si le trimiti, atasand si poze la mail.

 9. chestilea astea o sa le inveti p viitor l fel am fct ji io…dar pana atuncia incearca sa stai p langa unu care cunoastew ffff bine,insa trebuie sa fii atent pt c dac nu au conditiile adecvate se alege prafu d toata munca ta.SUCCES app:leca catalin est cmva d l bradu???

 10. pui se separa intre 25 si 30 zile si nu se mai pun inapoi cu batrini niciodata si trebuesc scoti in ianuarie si hraniti foarte bine sa trmine napirlitul inainte de inceperea concursurilor ti-asi spune mai multe dar intrebarea mea este cit timp ai pentru porumbei tai ca daca ai timp am sa iti spun eu niste smecheri

 11. o sa afli toate acestea daca citesti o carte despre columbofilie

 12. pt ilie potii sami lasi un id te rog ca vreau sati cer niste sfaturi ca vreau sa zbor si eu anul acesta te rog multComenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *