Oare de ce de fiecare dată când postez un porumbel găsit pe grupurile de Facebook (2 porumbei până acum, pentru că nu, chiar nu îi vânez, pur și simplu dau de ei) mi se spune că l-am braconat?

Anul ăsta termin medicina veterinară, ar fi ultimul lucru pe care l-aș face. Plus, am văzut foarte multe comentarii jignitoare, agramate și tot felul de oameni care încearcă să se dea drept “proprietarii” porumbelului, justificând că au pierdut talonul de proprietar. Chiar nu vânez / braconez / schingiui / omor / jumulesc porumbeii, și chiar aș vrea să-i înapoiez proprietarilor de drept.

Ce fel de încredere se inspiră persoanelor care încearcă să ajute? Ce văd cei care nu se ocupă de porumbei și, din dorința de a face o faptă bună, intră acolo pentru a posta un porumbel GĂSIT?

M-am înscris în astfel de grupuri căutând păreri și opinii avizate, sfaturi, experiență. Dar am fost foarte dezamăgit de ce am găsit (cam 7 grupuri). Mi se pare că suntem foarte departe de ceea ce înseamnă civilizație, bun simț în primul rând, evoluție, progres…

Deci, are cineva idei/sugestii de grupuri pe Facebook, site-uri, cu excepția acestuia (fără nicio intenție ascunsă, porumbei.ro este primul pe care îl verific atunci când am anumite probleme și întrebări, sau curiozități, fiind cel mai bine structurat, cu tematică foarte diversă).

Mai există oare speranță pentru cei aflați la început de drum care caută surse serioase de informație online? Unde pot posta un porumbel găsit, fără să se arunce cu pietre că l-am “braconat”? 

Mulțumesc! 

Vlad