Un porumbel a supraviețuit unei călătorii extraordinare de 13.000 de kilometri din SUA in Australia

Un porumbel voiajor a supraviețuit unei călătorii extraordinare de 13.000 de kilometri, pornind din SUA peste Oceanul Pacific pentru a-și găsi o nouă casă în Australia.

Dar autoritățile de aici consideră că pasărea reprezintă risc de carantină și intenționează să o omoare.

Detalii pe DIGI24.

Categories Stiri

15 comentarii la “Un porumbel a supraviețuit unei călătorii extraordinare de 13.000 de kilometri din SUA in Australia”

 1. Le e greu rau sa-l puna pe vapor inapoi sa ii dea drumu in SUA. Fix prin amaratul ala le intrau in tara toti germenii posibili, parca nu ar mai fi fost alte 1000 de porti de intrare.

 2. Bau bau :)))))

  Bine ca au putut trimite inapoi câinii lui Johnny Dep dar pasărea asta nu ca : ,, It poses a direct biosecurity risk to Australian birdlife and our poultry industry,” ….,asta îi marea problema,poultry industry

 3. Pai normal ca e un pericol pentru industria lor, sa nu își schimbe sângele cu ‘Strigoiul’ lui Gică Stanca!!
  Ca se duce naibii linia lor de porumbei!! :))

 4. Multe pasari migratoare ajung pe la australieni, parca ar fi primu… saracul porumbel cat a rezistat sa supravietuiasca, mai bine ajungea prin africa…

 5. De parca migratoarele ar fi sterilizate… Ce lume in Australia asta!!!

 6. Sa îl omoare, mama lui de nenorocit! Duce boli venerice și alte molimi pe acest pământ binecuvântat, e o cloaca de microbi și paraziți care pot infecta/infesta pe bieții australopiteci,… scuze, australieni!!!

 7. a scapat de moarte bietul porumbel, pana la urma cica ar putea fi de fapt porumbel din australia si atunci nu mai e nici un pericol de infectare. am citit ceva de genul ca nu stiu ce organizatie columbofila din america sustine ca inscriptionarile de la picior erau false si porumbelul nu vine din america. australienii zic ca de fapt este o rasa de jucator ,nicidecum voiajor, nu stiam ca in australia exista porumbei jucatori. ma rog…..nici nu mai conteaza care e adevarul, partea buna e ca l-au gratiat. sunt detalii pe net despre intreaga poveste . https://www.digi24.ro/stiri/externe/porumbelul-care-ar-fi-calatorit-13-000-de-kilometri-pana-in-australia-nu-va-fi-omorat-inelul-de-la-picior-era-fals-1434771

 8. Aborigeni sunt mai cu moț. Nici în avioanele companiei de stat nu te mai urci fără vaccin. Dar despre hoți noștri,proprietari de columbodroame ce părere aveți?

 9. Am editat. Nu joc pe columbodroame si nici nu am chef de discutii cu cei in cauza. Ms.

 10. Mi se pare doar un cliseu faptul ca ar raspandi boli nu sunt atatea modalitati de a se transmite boli si atatea vietati ce ajung pe vapoarele de marfa de pe un continent pe altul ?! Mi se pare ca se exagereaza , dar ce sa mai vorbim de exagerari cand traim vremurile astea ciudate … mult noroc tururor !

 11. Nu cred ca un porumbel poate sa zboare mii de kilomeritri, pentru ca porumbeii sunt ca avionul cu reactie, daca nu merge motorul, cade ca piatra. Pasarile migratoare zboara si planat, folosesc curentii termici ascendenti, ca planoristii.
  Poate ca a mers clandestin pe un vapor, sau poate ca e gogoasa gazetareasca.

 12. Porumbeii sunt pasarele sedentare, in mod obisnuit nu se indeparteaza mai mult de 1km de locul unde cuibaresc. Ocupatia lor de baza este sa cloceasca si sa creasca puiutii.
  Chiar daca vin acasa de la sute de kilometri distanta, sa nu credeti ca le face placere sa fie dusi departe de casa lor. Pentru ei este un stres mare.
  Indivizii care forteaza porumbeii sa zboare sute de km peste apa marii sunt sadici. Nu au unde sa stea sa-si traga sufletul si multi se ineaca. Cand zboara peste pamant e altceva, sunt in pericol doar de la pasarile rapitoare.

 13. Am găsit un porumbel este rănit la aripă și eu nu știu ce sai fac are un inel lipicios locuiesc în Pantelimon jud.ilfov vreau să-l predau cuiva să-l îngrijească nr meu de tel este 0770255467

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *