Semne de salmonela la porumbei: au gainat verde vascos, schioapata sau zboara stramb, pierd din greutate, au pui morti in cuib, oua infertile. Uneori vin de la zbor cu o aripa lasata si ligamentul este inflamat (poate prezenta o umflatura cu lichid). Acestea sunt urme evidente de salmonela si de multe ori sunt confundate cu o accidentare.

Porumbeii pot fi purtatori sanatosi si sa fie afectati doar cand sunt expusi la stres pronuntat cum ar fi zboruri sau perioada marii naparliri. Vremea rece si umeda este o alta perioada in care purtatorii sunt predispusi sa manifeste simptome.

E posibil ca testele bacteriologice sa iasa chiar negative din fecale, intestin subtire si umflatura cu lichid din aripa, dar doar din organe sa iasa teste pozitive.

In prezent datorita abuzului de medicamente salmonela a devenit rezistenta la multe substante de pe piata, doar putine mai avand efect, in tratamente de lunga durata. Medicamentele folosite trebuie sa fie unele la care substanta activa intra adanc in articulatii.