columbofilia

Pentru cei ce au intrebat de “disparitia” comentariilor de pe topicul cu olimpiada, precizez ca acestea sunt bine merci in arhiva si se pot accesa dand click pe titlul topicului din prima pagina sau direct in arhiva, dand click pe butonul “Stiri”. Linkul “comentarii” dispare automat atunci cand topicul este inchis si nu se mai pot adauga comentarii noi. Stiu, este un subiect “HOT” dar si unul care implica discutii care nu se potrivesc cu specificul acestui site si care ma obosesc. Am facut o statistica, si 95% sau mai multi din cei ce au scris pe acel topic, nu si-au rapit nici 2 minute sa scrie si pe topicul de “teorie” (cel cu sarea) care era imediat dupa el. No problem, ca doar nu este obligatoriu, insa vreau sa precizez ca acest site nu va fi niciodata unul cu specific OTVist, nu pentru asta l-am creat (hai cel mult un topic despre porumbita Elodia disparuta la fond si masculul Cioaca-care a ramas singur in boxa).

M-am cam plictisit de site, de tot circul asta cu discutii pe net, cu atatea nume fictive care acuza in stanga si in dreapta dar care nu au contribuit nici macar ODATA la un topic din care am avea cu totii ceva de invatat. Este pacat ca nu suntem in stare sa colaboram de nicio culoare. La voiajori se sapa in permanenta unii pe altii dar nici macar tabara de agrement nu-i mai roza asa cum te-ai astepta. Nuuuu taticu! Imediat se gasesc amatori sa se certe pe orice aspect gen care are motu mare sau ciocu mic. Sunt si rase pe cale de disparitie, mai sunt crescatori cat sa-i numeri pe degete… si ei se contreaza pe tot felul de nimicuri, in timp ce rasei ii canta popa.

Suntem foarte incordati, vrem numai ultimul cuvant si in general vrem totul pe tava. Cand e de construit ceva, ciocu mic si joc de glezne, nu ne bagam, mai intram si maine poate e ceva topic de scandal sa-l demolam pe cutarescu! Sunt multi crescatori care au ceva de spus pe topicurile de columbofilie dar nu o fac. In schimb cand apare ceva topic de tip OTV brusc devin extrem de productivi si pasionati! Nu de putine ori am vazut nume cunoscute care nu au scris niciodata pe net, dar si-au facut debutul pe un topic unde ploua cu acuzatii si rahaturi. Se incaiera acolo cat e topicul cald, apoi iar dispar cu lunile. Este o realitate. Mai mult, unii crescatori isi iau nume fictiv, scriu un mesaj dupa care iau alt nume si mai scriu un mesaj in care il umplu de respect pe “celalalt”, care este cel mai minunat om din lume, fat frumos din lacrima…pupatul in cur de unul singur!

Pe siturile personale sunt 2-3 cupe, niste poze cu porumbei si 3 vorbe de prezentare…nu vezi vreun articol de columbofilie scris cu bunavointa si pasiune. Lucrez de ceva vreme la traducerea unui articol senzational, cel mai tare pe care l-am citit vreodata. Crescatorul respectiv este strain, evident – de ce a avut el timp sau de ce a simtit el nevoia sa ne impartaseasca acele lucruri? O fi genetic? Sau poate nu o fi pierzand timpul aruncand cu noroi in stanga si in dreapta.

Nu stiu ce ar trebui facut sau daca se poate face ceva.
Poate nu e defapt nicio problema si doar ni se pare.