Cum se comporta femelele voastre vaduve la zborurile din jurul crescatoriei? Spre deosebire de masculi care sunt un deliciu de privit cum zboara, intra si ies, femelele sunt pline de figuri si cand vine vremea inchiderii, sunt foarte nesuferite.

In toate articolele si reportajele se vorbeste la modul general, cum faci zborul prin rotatie, cum sa ai compartimentele, etc. Nimeni nu vorbeste despre comportamentul femelelor si problemele care pot aparea. Imperecherea femelelor intre ele mi se pare o nonproblema comparativ cu intrarea.

Se spune la modul general ca femelele trebuie hranite mai putin, dar cat de putin? Daca am femele care de 2 zile sunt la post negru si tot abia intra, chiar daca e vreme friguroasa, se pune ca le-am hranit putin? :) Daca nu intra, s-a terminat si cu programul masculilor si cu cel al puilor pe ziua respectiva. Am zis ca neaplicand rotatia, nu le convine sa tot intre direct pe V-uri la ele, si le-am lasat sa intre pe boxe (desi imi este mult mai incomod). Nu s-a schimbat aproape deloc comportamentul lor tampit. Cand erau hranite normal, chiar stateau in zbor pe loc deasupra cotetului de parca erau 10 dihori si 10 pisici inauntru. Cand o parte sunt intrate dar nu este blocata iesirea si cateva pleaca la zbor, ies ca turbatele direct din boxe in zbor fara a mai atinge trapa si dispar, venind intr-un tarziu inaltate in picaj ca de la etapa, de parca spera sa gaseasca cu totul alt cotet. Daca masculii intra si ies, forfotesc intr-una, canta si se cearta precum niste adolescenti in fata blocului, femelele sunt parca niste salbatice luate dintr-un trib din jungla si puse intr-un mare Mall, asa se uita in jur si se comporta majoritatea.