Scurtmetraj romanesc: Concurs cu tippleri

Super montaj despre lumea concursurilor cu porumbei de agrement.

Vizionare pe Youtube.

25 comentarii la “Scurtmetraj romanesc: Concurs cu tippleri”

  1. Asa DA promovare in a doura ramura a acestui sport.
    Te uiti de drag la acest video desi din titlu nici macar 1 minut nu i-as fii acordat din timpul meu pretios….. fiind si un impatimit al voiajorului sport.

  2. Buna, si eu am 4 Galateni si 2 jucatori de timisoara. Cind im sunt Voiajori la Concurs in perioada de concursuri aicea in Austria ai zbor pe astea si joaca frumos. Is Frumosi porumbei si de Agrement.
    Denis

  3. Tippler englez. Porumbelul cu cea mai lunga durata de zbor fara intrerupere, recordul am inteles ca este undeva pe la 12,32 ore de zbor, acesti porumbei zboara aproape la disparitie, au un zbor lin ca de fluture. la prima impresie pentru un necunoscator arata ca un porumbel comunitar de prin piete, parere care se schimba imediat cu iei un asemenea porumbel in mana. frumos sport. am avut si eu 4 exemplate d e tippler englez carora le-am stricat zborul datorita porumbeilor voiajori care zboara mult mai alert si mai jos decat acestia.

  4. Ma voi duce acasa si ii voi pupa pe Tipplerii mei.
    Bietele pasari, desi stapanul lor (adica eu) este total nepriceput si nu le antreneaza in nici un fel, zboara de rup “la natural” (daca-mi este permisa exprimarea).
    Dupa luni de stat ferecati in cotet (din cauza uliului si soimului), lunea aceasta le-am dat drumul pt. prima data.
    Pe un vant puternic si unii cu pui mici in cuib, au iesit la zbor.
    3 masculi (varfurile mele) au dat un recital de aproape 2 ore. Repet, dupa vreo 5 luni de stat inchisi daca nu chiar mai mult.
    Poate parea extrem de putin 2 ore insa in aceste conditii eu ma declar multumit de aceasta prima iesire.
    Masculii au batut trapa si sus au fost. Parca erau la Formula 1 bietii de ei, atat de mult doreau cerul.

  5. 8 ORE de stat cu gatul pe cer si noi ne plangem cand stam 8 ore la o etapa de fond.

    Recordul de zbor la tippler englez este de 16 ore de zbor continu.

  6. Pentru cei CE nu se ocupa de tipplerul englez ca de un sportiv rezultate de 8,10,12 ore par de domeniul supranaturalului.Profesionistii stiu INSA cata munca se afla in spatele oricarui rezultat,fie el personal Sau record. Recordul Romaniei LA rasa tippler englez este de 18 ore si 25 minute,Adrian Ionescu,Satu Mare. Felicitari realizatorilor filmuletului !

  7. Foarte frumos scurtmetrajul,felicitări realizatorului.
    Am si câteva întrebări despre tippleri:
    1.Se concurează cu ei?
    Dacă da,în ce fel?
    2.Se ineleaza tot cu inele ca si voiajorii de 8 mm?
    3.Se descurca mai bine cu uliul/șoimul?
    4.Zboară mai înalt ca voiajori?
    Vând în pene!

  8. @8
    Se concureaza cu ei. Concurs de zbor de durata.
    Se ineleaza cu inele EE de ornament, cred ca un FI 5 sau 6
    Da, se descurca mai bine zburand la licarire.
    Da, ca la intrebarea 3, zboara la licarire, adica abia ii mai zaresti in inaltul cerului…… zboara la punct…

  9. Oh , foarte frumos , adica fara cuvinte.Nu cresc aceasta rasa de porumbei , dar pot spune ca am ” savurat ” cu mare placere acest video . Bravo !

  10. Esenta filmului este la min 6 si 29 secunde. No! :))
    Felicitari! Deosebita pasiune!

  11. @com 8: se ineleaza cu inele de 7, ca si rasele romanesti de zburatori. Legat de zborul lor, sunt loturi care zboara in disparitie si loturi care zboara mai jos. Zborurile record s.au facut cu pasari care zboara mai jos.
    Ca metoda de zbor, sunt conditionati de un dropper, de obicei un voltat alb, impreuna cu care sunt hraniti, care este scos afara atunci cand pasarile trebuie sa coboare de la zbor. Ceva gen fluieratul la masa de la voiajori. Stolurile antrenate nu coboara pana nu e scos afara dropperul si in momentul respectiv coboara toti odata. Spre deosebire de rasele romanesti performante de zburatori, care zboara toate la disparitie, astfel incat, neavand contactul vizual permanent cu crescatoria nu pot fi conditionate de dropper si de obicei coboara fiecare cand termina bateriile.
    Mai multe detalii poate ne ofera cei care se ocupa efectiv de tippleri si participa in concursuri, intrucat eu nu cresc aceasta rasa.

  12. Frumoasa remarca LA rasele romanesti! LA tipplerul englez,toata lumea zboara dupa regulamentul englezesc! Fie ca e roman,ungur,slovac,neamt,olandez sau canadian!!LA rasele romanesti,care mai sunt de zbor,se zboara dupa regulamentul facut de fiecare crescator….!LA renumita creatie a columbofililor din Severin exista vreo cinci cluburi specializate pe rasa!!!! Si vreo 6 regulamente!!!!! Asta intr-un oras cu sub 100000 locuitori! DIXIT !!!!

  13. Recordul mondial este de peste 22 de ore, de zbor continuu. Record stabilit in Irlanda in 1995,de Shannon(dc imi amintesc bine) Cei din CNT ar putea sa ne dea detalii. Filmul din ce am vazut ii filmat in Arad

  14. Din pacate la noi se pune accen pe Tipplerii de maraton care zboara “la vedere”, nu se indeparteaza prea tare de crescatorie si nici nu se ridica foarte sus.
    Eu am cativa (fara a fi crescator) care zboara la disparitie ca si altitudine. Acest tip de zbor este mult mai periculos dar fascinant in acelasi timp.
    Cei ca ai mei nu pot fi invatati la dropper deoarece nu l-ar vedea prin urmare nu ar cobora.
    Vorba lui A Stanciu, fiecare coboara cand termina benzina.

  15. E normal să se pună accent pe tipplerul englez pentru care a fost creat regulamentul de zbor britanic. Toată lumea zboară porumbeii după regulamentul lor. Altfel ar fi ca şi cum ai folosi border collie la vânătoare în loc de păstorit. Ar fi posibil să aporteze dar nu pentru asta a fost creat şi nici nu ar face treabă la fel de bine ca un brac. Selecţii răzleţe pe criterii de zbor înalt şi dispariţie nu vor duce în viitorul nici măcar îndepărtat la o înclinare a balanţei în favoarea înălţimii în detrimentul duratei.

  16. Corbule, cam peste tot in lume se pune accent pe tipplerii maraton. Din cate cunosc eu, regulamentul de zbor dupa care toata lumea zboara, nu numai ca nu incurajeaza tipplerul de altitudine, prin faptul ca e pe timp si nu pe puncte, care sa departajeze palierele de inaltime, dar le si da in cap pasarilor de altitudine prin faptul ca stolul trebuie reperat obligatoriu la anumite intervale de timp si ai vazut si tu ca dupa 10-15 min de la lansare intra in disparitie si nu mai ai la ce sa te uiti fara binoclu, pana la coborare.
    Cu toate astea, in Romania se zboara si tippler de altitudine in concursuri oficiale, dupa un regulament corespunzator raselor de inaltime si durata.

  17. @com20: frumoase noile poze, pacat ca nu se poate surprinde cu camera foto zborul la mare inaltime, adevaratul spectacol oferit de pasari. Cat despre priceperea ta in a.i antrena, ai rasa buna, ai pentru ei un adapost bun, le dai mancare de calitate, nu trebuie decat sa ii zbori constant de cateva ori pe saptamana si pentru placerea personala este suficient pentru a avea satisfactie garantata. Nu trebuie decat sa le aloci cateva minute in plus fata de restul pentru a.i inalta in situatia in care nu se ridica singuri. Eu ajung la porumbei doar in weekend si tot mi.au trecut de 4 ore o parte din baltatii pe negru. Ieri i.am ridicat la 4:55 si s.au lasat la 9 cand s.a intunecat, cu 90% din zbor in disparitie.

  18. Acum, fiecare creste ce-i place. Cei care au maratonisti tind spre record de zbor efectiv, in timp ce cei cu linia de altitudine vor spectacol. Din punctul meu de vedere, e ceva…nu stiu…minunat sa-i vezi cat de repede urca la altitudini de peste 1000m si nu au nevoie de la fel de mult timp acordat de catre crescator ca maratonistilor. Bafta tuturor celor care cresc porumbei de zbor !

  19. Brrrrr!
    LA ultima etapa de tippler de zbor marathon ca durata si fara disparitie obligatorie,IONESCU ADRIAN de LA Satu Mare a imbunatatit recordul ROMANIEI si recordul personal cu doua minute,LA 18 ore si 27 minute!
    Felicitari!
    Nu stiu exact cat este recordul de puncte LA tiplerul de altitudine?
    18 ore si 27 minute- e greu de stat numa!

  20. referitor la comentariul nr. 13. Este păcat că aveți atât de multă dreptate. La rasele românești, practic nu există competiție la nivel național.







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *