Neavand ocazia sa particip inca, am cateva intrebari si subiecte pe care doresc sa le propun spre a fi discutate. In acelasi timp, fiind multi cititori tineri care deasemenea nu stiu cum se desfasoara lucrurile la acest nivel, ar fi utile niste lamuriri din partea celor ce au experienta.

1. Acele concursuri nationale de fond, sau semi-nationale, cum se impart? Avand in vedere pozitionarea reliefului in Romania, am inteles ca exista 2 zone, si anume EST si VEST? Sau sunt mai multe? Mai precis, cum participa judetele la aceste semi-nationale? Inteleg ca de un concurs National nu poate fi vorba. Magdenburg, Krasnodon, Harkov, Moscova, Gdansk… sunt localitati ce te duc cu gandul la marile concursuri de fond, dar as dori sa se faca putina lumina si in randul incepatorilor.

2. Ar fi interesant sa existe macar un concurs de fond in care sa participe toti crescatorii, indiferent de ‘culoarea politica’ a uniunii din care fac parte. Cum ar astepta lumea rezultatele unui concurs de fond cu peste 10.000 de porumbei inscrisi?

3. S-au organizat vreodata sau se vor organiza concursuri la care sa participe si alte tari, acolo unde distanta permite gasirea unei locatii convenabile pentru majoritatea? Vezi maretul Barcelona unde participa greii columbofiliei Europene, ca tot am intrat in UE. Ce tari ar putea concura impreuna cu Romania, si de unde s-ar putea face o astfel de lansare?