Poate aflam niste opinii interesante despre treaba asta cu consangvinizarea. Cine a mai incercat, ce a obtinut, se recomanda sau nu?

Dar sa vorbesc pe un caz concret. Am pierdut una dintre cele mai bune zburatoare si reproducatoare si as dori s-o “reconstruiesc” pe baza puilor ei. Din fericire, chiar in ziua pierderii ei, in cuib eclozau 2 pui tardivi pe care i-a crescut masculul o perioada si apoi pe unul l-am dat spre adoptie la alt cuplu. Dupa ce s-au maturizat si au naparlit, am constatat cu bucurie ca fenotipic seamana foarte mult cu mama lor, si in plus, sunt femela si mascul. Pentru a concentra cat mai mult din caracterele mamei, as incerca o imperechere frate-sora, iar produsii obtinuti sa-i folosesc la reproductie incrucisandu-i cu alta familie de porumbei. Ati mai incercat asa ceva? Cum este ideea? Proasta, buna, cu “doua taisuri”, etc? Am inteles ca produsii consangvinizarilor sunt buni doar la reproductie. Ati verificat concret acest lucru, practic, la zboruri? Chiar scade vitalitatea?

Imperechind femela pui cu tatal, m-as “duce” mai mult spre tata, indepartandu-ma de femela pierduta pe care doresc sa o “reconstruiesc”. Mai sunt inca 3 frati mai mari, 2 masculi si o femela, pe care i-as putea baga in ecuatie cumva, dar seamana mai putin fenotipic cu mama lor. Am sa recitesc cartea lui Anker, dar ar fi interesant sa mai citim niste pareri pe aici.