7 comentarii la “Cuibul soimului LIVE”

 1. Sper sa intelegeti ca este un proiect Wildlife Romania, sa intelegeti contextul si ce fac oamenii aia, si sa nu incepeti pe acolo cu comentarii retardate: huaa, da-i foc, rupe-i capul, impusca-l, taie stalpu, pune otrava, etc.

 2. Se pare ca erau 5 pui, 4 dintre ei au iesit la zbor zilele trecute, a ramas in cuib cel mai mic.

 3. Aceste proiecte sunt pe tot mapamondul..nu fac altceva decât să conserve specii care in unele zone sunt pe cale de disparitie!
  Pt animalele sălbatice viata este din ce in ce mai grea..asta e adevarul…
  Respect!!!

 4. Mda, își au și ei rolu lor…Sincer dacă n-ar fi ei nu prea ne-am descurca cu selectia,ca natura știe cel mai bine cum sa facă asta…

 5. Buna ,

  Andrei nu stiu cum se face, dar acuma cite-va zile am vrut sa postez pe forum aceasi tema , dar m-am razgindit, deoarece nu am vrut sa tulbur din nou apele cu astfel de subiecte.

  O.K. tot in acelasi context va mai trimit doua linkuri cu astfel de camere web => primul, tot cu o pereche de Soimi dunareni ( Falco cherrug ) dar de asta data din Ungaria, camera fiind montata si pusa in functiune tot in cadrul aceluiasi proiect LIVE+ cu camera din tara ( a fost un proiect international din care au facut parte 4 tari, respectiv Slovacia, Ungaria, Romania si Bulgaria).
  In ambele cuiburi artificiale au existat in faza incipienta cite 5 pui. unii dintre puii din Romania mai in virsta decit cei din Ungaria au parasit intre timp deja cuibul!

  http://sakerlife3.mme.hu/en/content/webcam

  Si ceva mai inedit pentru voi, rog sa nu fie interpretata ca rea intentie din partea mea , ceva foarte rar intilnit si anume o camera web montata la un cuib de Uliu porumbar ( Accipiter gentilis ), este o trasmisie Live, direct dintr-o padure de linga Riga (Lituania)- camera fiind montata tot in cadrul unui proiect LIVE + din aceasta tara.

  http://ldf.lv/en/webcams

  Camerele web din ambele linkuri sint camere HD cu imagine de inalta rezolutie ( functioneaza zi si noapte ) si ton !!! deci imaginea se poate vedea excelent pe intreg monitorul !

  In acest sens accesati camera Web din mijloc (sint 3 camere simultan pe site) :

  NORTHERN GOSHAWK (Accipiter gentilis)

  Andrei K.

 6. Foarte interesanta camera din cuibul uliului! Mi se pare ciudat ca se aud caini latrand, si in fundal se vede ceva constructie… oare asa aproape de zona locuita sa isi faca cuib?!

 7. Buna Andrei,

  da, cred ca este o hala sau ceva de genul acela ( am vazut mai multe constructii in acest gen in Lituania prin intermediul internetului ) – cuibul se afla la citi-va metri de aceasta iar activitatile umane din ea (relativ reduse) nu par sa deranjeze viata la cuibul uliului – (tocmai aceasta apropiere a facut posibila aceasta transmisie via internet).

  Andrei K.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *