Cuiburi din saci

Idee de imbracare a cuiburilor cu saci folositi, trimisa de L.S.

14 comentarii la “Cuiburi din saci”

  1. Super ideea! Aveam o problema cu metoda originala cu ziare pentru ca toate vopselurile alea de pe ele nu stiu cat de bune sunt pentru puii mici. Si vad ca sta si mult mai bine sacul decat ziarele impaturite. Dar tot cred ca trebuie puse cateva paie/bete, mai ales unde e un singur pui per cuib, sa nu i se cracaneze picioarele, e destul de alunecoasa hartia curata.

  2. Eu la prima serie ,pun fan,paie in cuiburi,pentru ca.i rece sa pun nisip cum pun la seria 2 si 3 dar nu.i rea ideea cu saci

  3. eu le pun fan uscat doar cuplurilor in care masculii sunt foarte lenesi si nu cara bete, am doar cativa de genul asta. majoritatea isi fac cuiburile singuri , doar le arunc pe podea betisore si paie de la matura , nu am imbracat niciodata cuibarele in hartie sau altceva.

  4. Eu spal cuibarele in fiecare an si intotdeauna frecam la ele de imi ieseau ochii. Daca pun ziare sau saci , cuibarele sunt mai protejate si le spal mai usor. Sacii nu se rup asa usor ca ziarele, ziarele le rup usor porumbeii cu ghearele si le trag dupa ei prin cotet, in plus sacii absorb mai bine umezeala… de aceea ii intorc pe dos.
    Ace de pin, tabac, paie, pene, nisip, cocos… etc., se poate pune orice… chiar indicat.
    Dupa ce gat cu clocitu’ intorc sacii inapoi “pe față” si bag mizeria.
    Salutari!

  5. ,, dupa ce gat cu clocitu, intorc sacii inapoi pe fata si bag mizeria “. Era anuntul ala la vanzari – schimburi:,,schimb scobitoare folosita la un capat, cu hartie igienica uzata pe o parte.”
    Lasand gluma la o parte, ideea e folositoare, hartia din saci e foarte rezistenta la umezeala.

  6. @5
    Petre , sti că-s zgârcit….
    Dacă aş putea mi-aş pune sicriul pe olx dupa ce mă-n groapă… sau as cumpara unu second dacă aş găsi… :-)))
    Pe sistemul ” nu sunați la uşă! ….ies eu din când in când!” … economie la electricitate !!
    PS: unghiile chiar țin de foame!! Vinde cineva ?

  7. Lordule, te poti face cenusa sa o dea la porumbei drept grit. Ieftin si ramai si aproape de porumbei, la propriu.

    Misto rau cuiburile alea, cred ca sunt mai stabile decat cele de ceramica. Problema cu impaturitul cred ca e vara cand apar imputitii aia de paduchi rotunzi care sug sangele. Cred ca se ascund in hartia aia de n-ai treaba. As da cu spray cuibul si inainte de impaturire si dupa. Asta daca mai au vreun efect sprayurile ca sunt tot mai degeaba.

  8. @7 por.ro
    Mooor… :-))) cenuşă la porumbei pe post de grit… :-))
    Cenuşa e bună şi la spălat vase… dacă vrea cineva ii las moştenire cenuşa mea…
    Dau si eu cu spray tot timpu… dar tot mai apar căcații aia roşii ocazional…
    Intr-un an o sa incerc cu frunze de nuc … cotoare de la frunzele de nuc… anu asta pun ace de pin … am un parc langa mine unde sunt gramezi… din nou gratis, moca, economie… mai multi bani pt. bere…

  9. … am uitat … cuiburile astea de plastic sunt cele mai bune (parerea mea) … se spală usor, nu se crapă nu se sparg,stabile, sunt incapatoare (23 cm) si nu transpiră ca cele de plastic care au doar 4 găuri la fund… singura problema cu ele e ca daca nu pun ceva in cuibare , ziare, saci, paie etc… pot exista cazuri in care porumbeii isi baga piciorul sau picioarele printre gauri si daca nu observi la timp ,le scoti picioru cu foarfeca (tai piciorul bineinteles ca cuibarele costa bani :-))) ) am avut chiar cazuri de pui morti care si-au bagat capu prin gauri si parintii l-au axfixiat…

  10. Adunati toamna cat mai multe frunze de nuc si arucati.le in cuiburi primavara. Daca mai aveti si tije de tutun…s.a zis cu paduchii.
    Eu mai dau si cu spray de la rohnfried plus picatura la maturii de matca o data pe luna la ceafa si mai presar praful acela de menta special pt porumbei.
    Daca le mai pun sa faca baie si pun sare plus otet …nu stiu cum de mai apar , dar la mine dispar definitiv.

  11. Da’ de ce sa le tai picioru??? Poti sa ii zbori cu cuibaru pe picior… E usor, porumbeii se obisnuiesc cu el… Nu distrugi nici cuibaru si nici porumbelu…

  12. @Lord: pai da, isi baga picioarele! Ca la asta se pricep cel mai bine, sa se sinucida sau se sa mutileze. Cand am facut cotetul cred ca am modificat de zeci de ori, mereu ma gandeam: ba nu e bine, aici isi prind capu, aici isi baga picioarele, aici se blocheaza cu ciocu, aici sigur sigur cade asta pe ei si ii storceste, aici se spanzura. Si tot au imaginatie, fac ei cate o tampenie periodic.

    Aveam un cuib de ceramica cu o mica ciobitura pe o laterala a buzei de sus. L-am folosit si pe ala ca eram in criza de cuiburi ca deh, mereu am mai multi porumbei decat pot duce. Al dracu pui cum a cautat el gaurica aia, fix acolo si-a bagat picioru si a ramas asa cracit vreo 2 zile cu piciorul in afara (am avut tupeul sa nu trec 2 zile intregi!! pe la toate cuiburile sa verific care cum s-a mai sinucis sau s-a mutilat). Cand il vad pe prostu ala cum statea relaxat in cuib cu gusa plina si picioru in afara pe gaurica aia… sa urlu. Il scot repede, vad ca a ramas asa cracit. Ahhhhh. Am reusit sa-l repar in cateva zile.

    Nu mai zic, cand au bete prin cuiburi, obligatoriu isi baga cate o creanga ceva prin inel ca sa le creasca picioru stramb.

    Sunt curios: sunt singurul paranoic care trece aproape zilnic si ia in mana peste 50 de pui sau cati naiba sunt intr-o perioada prin cuiburi?

  13. Da,bine zis,au imaginatie bogata. Sa ferească Domnul sa fie vreo sarma sau un cui indoit prin coteț, ca.l găsesc si se agata in el. Am pățit.o de câteva ori,până m.am convins că trebuiesc eliminate. Cu paiele care intra sub inel,am crezut ca numa ai mei sunt ciudati:))
    Cea mai tare faza îi când coboară puii din cuiburi si se baga peste puii din boxele de jos ,de se aduna cate 4-5 pui intr.o boxa( am boxe mari) iar perechile de jos nu mai fac față cu hranitul si nu lasă nici părinții sa.si hrănească puii,sa vezi atunci circ

  14. E si mai misto cand aia de jos au oua, nu pui. Bucurie dubla, oua sparte si pui cu aerisire la creier.







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *