Buna, ma numesc Uritescu Cristian sunt membru FCPR, particip la zborurile organizate de Asociatia Columbofila Hunedoara si in continuare as dori sa propun un topic in care fiecare crescator care a pierdut un rezultat onorabil la nivel national sa ne impartasasca din experienta neplacuta traita de el.

In continuare as dori sa incep eu chiar cu acest an 2010, an destul de greu consider eu in care foarte multi porumbei valorosi au cedat din diverse motive. Astfel in prezent detin in crescatorie porumbita cu seria RO – 09 – 546009, porumbita care reuseste sa obtina urmatoarele rezultate pana in prezent:
Turnu, 180 km, 17 pct
Totkomlos , 209 km, 45 pct
Szentes , 260 km, 31 pct
Kunszentmiklos, 360 km, 4 pct
Szekesfervar, 409 km, 6 pct

Deoarece imi plac porumbeii care realizeaza norma la categoria general am angajat porumbita la etapa Wissen 2 desi stiam ca urmeaza un concurs pe canicula. Deoarece am avut niste probleme personale de rezolvat am predat porumbeii comisiei care mergea la centru de imbarcare si am plecat pentru a-mi rezolva problemele. Seara am fost sunat de un membru al comisiei care mi-a comunicat ca ceasul atomic nu a fost setat corespunzator si pe fisa s-a tiparit alta ora si data de 1.01.2000. Initial am crezut ca este o gluma si am ras dar apoi mi s-a confirmat ca inca 12 membri au patit acelasi lucru. Nu se mai pot cauta porumbeii in lazi. Va dati seama cum m-am simtit.

Vine ziua de sambata, ma suna colegii care au participat si la viteza si imi comunica ca porumbeii sosesc foarte greu epuizati din cauza caldurii. Pe masura ce timpul trece canicula isi face de cap si face ca caldura sa devina de nesuportat. Vad un porumbel care pica peste casa direct pe sputnik. Este porumbita in cauza iar din discutiile purtate cu colegii se situeaza cel mai probabil in primii 20, 30 porumbei din cei 3000 angajati.

Nu mai imi arde sa mai astept nici un porumbel, ceasul imi merge fix cu 7 h si 9 minute inainte. Este pacat de munca ei, de vointa sa de a se intoarce acasa prin canicula strabatand 580 km degeaba. Ma enervez si-mi propun sa nu o mai angajez la zbor pt ca pentru mine porumbita are rezultatele pe care mi le-am propus cu ea. Asta am patit eu si sincer va doresc sa nu treceti niciodata prin asa ceva.

Mult succes.