Am inteles ca e campanie electorala in columbofilia romaneasca. Nu am rabdare sa citesc articolele pe aceasta tema asa ca am o intrebare: se promite ceva si in legatura cu nenorocitele de balti de petrol care ne omoara porumbeii la concursuri? Degeaba se duc mii de euro pe cei mai tari porumbei si degeaba le asiguram cele mai bune conditii daca ei sfarsesc in baltile cu petrol. Am mai primit un nou mesaj la vechiul topic cu porumbeii morti in petrol si il voi posta aici pentru ca TREBUIE:
“Sunt mii de habe si batale de țiței in jud. Prahova și Dambovița cum este cel de la Campina. Am lucrat ca sofer aproape 2 ani de zile in zona Boldesti, Baicoi, Moreni, Floresti etc. Credeți-ma,fenomenul e mult mai trist decat credeți.

Nu exagerez dar in 2 ani de zile am vazut cred ca mii de porumbei morti in aceste batale si habe de titei și nu am reusit sa salvez decat 2 care nu apucasera sa traga pe cioc. Daca apuca sa bea sau chiar daca nu bea si sta un pic mai mult in aceste substante nu mai are nici o scapare. In zi de concurs cu soare aduceam acasa cate 5-6 murdari de titei si cu orice ii spalam in maxim 7-8 ore mureau, pentru ca le arde pielea pur si simplu. Și cand nu ne vin de la curse zicem ca sunt slabi.”