vuri-imperecherePrimesc pe email destul de multe cazuri cu femele batute in ultimul hal, inchise in boxa cu masculul pentru imperechere si uitate acolo cu zilele. Pentru cine nu are boxe la care masculul se poate lasa afara si femela in boxa, o solutie excelenta este introducerea unei odihnitori V in boxa.

vuri-imperechere
In poza este o femela care nici macar nu s-a imperecheat cu masculul, si poate pleca oricand dar se intoarce in boxa pe V – asta arata cat de in siguranta se simte acolo.

Nici macar nu este nevoie sa prinzi V-ul de vreun perete, pur si simplu il lasi pe podeaua boxei. Femela se va sui pe el iar masculul o va curta de jos. Daca va incerca sa o bata, ea de la inaltime este in avantaj si il tine la distanta, iar daca incearca sa se suie dupa ea aluneca pe lateralele V-ului iar direct sus nu poate sari pentru ca spatiul e ocupat de femela. Daca pe femela nu o duce capul sa se suie singura pe V si ia bataie, o ajuti odata si apoi stie cum sa procedeze.

In trecut foloseam 2 caramizi mici asezate una peste alta dar acest sistem cu V-ul este mult mai bun pentru ca pe caramizi se puteau sui mai usor masculii. Si e si mai comod sa cari in cotet o multime de V-uri de lemn decat caramizi.

Spor la imperecheri!

porumbei.ro