apa-medicatie-porumbei
Nu am mai dezbatut acest subiect, si este unul cat se poate de important. Medicatia data in apa poate dauna daca este lasata prea mult la dispozitia porumbeilor. Medicatia nu se da in apa direct de la robinet. Unele medicamente necesita indepartarea gritului. Spun ceva producatorii despre aceste lucruri? Dar de protectie hepatica? De ce?!

De asemenea, concentratia pe care o primesc porumbeii depinde de temperatura ambianta si deci de setea acestora. Sa luam ca exemplu banalul BS “de trico”. Un plic la 2 litri de apa. Cat se lasa apa la dispozitia porumbeilor? 1 ora? 2 ore? 5 ore? 9 ore? Daca se lasa doar 1 ora in apa de dimineata, urmatoarea apa pe parcursul zilei si pentru masa de seara se da iarasi cu medicatie sau apa curata, urmand ca medicatie sa fie data abia in dimineata urmatoare?

O sa spuneti ca medicatia se da mai bine pe mancare. Anumite produse nu se pot da pe mancare, deci intrebarile de sus raman valabile. Si chiar pe mancare, se dau ambele mese cu medicatie? Oare dozajul necesar il primesc mai bine prin mancare sau din apa?

Ce mi se pare de-a dreptul intrigant este ca producatorii de medicamente pentru porumbei (majoritatea) NU precizeaza aceste aspecte cat se poate de importante. Totul se face orbeste, parca pe genunchi. O fi bine, o fi rau?

Probabil cea mai precisa varianta este folosirea pastilelor de dat individual pe cioc… dar e mare chin, si sa prinzi in fiecare zi tot lotul la mana, timp de cateva zile… urata treaba! Si oricum probabil nu exista aceasta formula pentru orice afectiune.

porumbei.ro