Cum se joaca femelele la vaduvie?

Ma numesc Mihai si as dori sa aflu mai multe despre metoda de zbor a femelelor la vaduvie.
Multumesc anticipat.

109 comentarii la “Cum se joaca femelele la vaduvie?”

  1. parerea mea e sa zbori la natural pe poziti cu oua ciocnite sau pui de 7-8 zile

  2. Un crescator poate zbura masculii maturi dupa metoda vaduviei,in timp ce in alta crescatorie cineva poate zbura femelele, care sunt imperecheate cu masculi tineri, dupa metoda naturala. Folosind aceasta metoda inveti sa iti cunosti femelele si astfel sa le introduci la reproductie pe cele mai valoroase. In acelasi timp aceasta metoda iti ofera posibilitateasa retragi cele mai bune femele care nu se preteaza la acest sistem de zbor.
    http://columbofil.com/metoda-vaduviei/

  3. Propun,o saptamana de practica la domnul Brizdigheanu din Urziceni.Acolo, te asteapta domnul maestru Nicu,singurul ,dupa stiinta mea,capabil sa te initieze in aceasta metoda de zbor si o porumbita mica,subtirica,numai fibra si plina de ambitie -“GABI SZABO”-cum o alinta dansul.S-a fi sanatos domnule Brizdigheanu si s-a imbatranesti frumos pentru ca avem nevoie de asemenea oameni…

  4. la natural e cel mai bine ,femelele au mai mare actractie la oua sau pui decat masculii.

  5. EU PRACTIC VADUVIA TOTALA DE 2 ANI .LA ACEASTA METODA FEMELELE ZBOARA LA FEL DE BINE CA MASCULII. BAFTA TUTUROR IN SEZONUL 2011

  6. invata sa mergi si dupa aceia sa alergi.numai bine si vant in pene

  7. interesant,mai steptam si alte mesaje mai detaliate, si rusine acelo cateva sute care nu lasa com,.bafta

  8. Mihai, trebuia sa intrebi ceva rahatel calomnios care implica federatiile, ultima barfa sau bomba cu personaje de poveste, si ai fi vazut cata energie si entuziasm anima dragii nostri colegi columbofili, pana acum aveai 500 de comentarii vibrante si pline de pasiune.

    Pun pariu ca ti-au citit intrebarea minim 50 de practicanti ai vaduviei la femele dar i-a durut in fund sa iti raspunda in 2-3 fraze care le-ar fi luat maxim 5 minute pretioase.

  9. De acord cu com. 8,daca asi avea timp si spatiu suficient asi incerca. Sint curios in legatura cu asta zilnic citesc sau aud cite ceva despre vaduvie.

  10. As fi curios cum le-au zburat in sec. 19 pe vaduvie sau pe natural :))))))))

  11. o pasiune frumoasa dar foarte multa invidie in acest sport numit columbofilie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  12. mihai sau porumbei.ro credeti ca sunt multi columbofili care se inghesuie sa va raspunda la intrebari?…sa nu cumva sa nu va furam secretele dragi columbofili adevarati(circari)rusine!!!!

  13. Alooo,”porumbei ro”nu fi rautacios,legal exista o singura federatie de sport columbofil in Romania -F.R.S.C.-recunoscuta de Guvernul Romaniei,Ministrul Educatiei Cercetarii,Tineretului si Sportului,Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret,iar cele doua grupari nesportive,intradevar fac cum spuneti dumneavoastra”comentarii vibrante si pline de pasiune”.Referitor la” durutu-l in fund “si”raspuns in 2-3 fraze, te rog credema,nu se poate.Daca nu crezi,adreseaza-te domnului Nicu Brizdrigheanu, pentru ca este un mare domn ,si sunt convins ca o sa-ti de-a un raspuns competent

  14. eu cred ca cel mai bine pentru femele e sa le zbori la natural,mai ales cind au pui vin foarte bine. i-ar masculi vin mai bine la vaduvie,inainte de zbor ii lasi un pik impreuna fara sa se calce.parerea mea este aceasta,dar fiecare avem pareri diferite. vint in pene

  15. Federatiile fac exact la fel pe site-urile care le sustin, FRSC nefacand exceptie.

    Sunt sigur ca Dl. Nicu ar fi tare bucuros sa-l sune toti necunoscutii sa-l intrebe cum se face vaduvia la femele.

    Ce ma enerveaza pe mine este ca suntem plini de pretentii cu privire la ce se ofera pe site-uri dar cand vine vremea sa oferim ceva inapoi intoarcem frumos capul in alta parte si ne facem ca ploua. Torential.

  16. Femelele se zboara la vaduvie la fel ca si masculii. Cand puii au 16 zile femelele se separa de masculi. Ar fi indicat sa aveti 2 compartimente identice, aici ma refer la nr de boxe si la pozitionarea lor. Daca aveti 2 compartimente identice puteti lasa 2 pui iar in momentul cand separati femelele de masculi le mutati odata cu un pui din cuib. Daca nu dispuneti de aceasta facilitate este important sa aveti un compartiment cu odihnitori individuale situat in spatele compartimentului masculilor sau in lateral. Masculii nu trebuie sa-si vada femelele iar femelele nu au voie sa auda masculii sau sa-i vada. Dupa separare incepeti antrenamentul zilnic al porumbeilor, de preferat 1 ora dimineata si 1 ora seara, asta indiferent de sex sau depinde pe ce sex va centrati. Daca va intereseaza femelele va sugerez ca acestea sa-si gaseasca masculii in boxa de cateva ori la inceput cand revin de la antrenament pentru a le invata sa intre rapid si a le spori motivatia pt cuib.Strict pentru femele pt a nu divaga de la subiect am constatat personal ca acestea sunt mai bataioase dar dupa circa 6 etape cad mai repede din forma ca masculii. De asemenea femelele vin mai bine daca sunt calcate de masculi inaintea imbarcarii dar trebuie sa fie lasate sa fie calcate doar o data.Este important la femele sa aveti gratare pe podea astfel evitati imperecherile intre ele. O regula universala -nu schimbati perechea unei femele care claseaza foarte bine, este de preferat sa ii opriti acasa masculul. Daca nu doriti sa ii lasati sa se calce aratati femelelor masculii care stau pe cuib cam 10 minute iar apoi lasati cam 2 minute cuplurile impreuna sa stea pe cuib.Este un fapt dovedit ca femelele tinere vin f bine la vaduvie dar dupa varsta de 2-3 ani ele trebuie zburate dupa metoda natural pt ca altfel randamentul lor scade. De asemenea dupa circa 7-8 etape recomand ca femelele vaduve sa fie imperecheate si zburate pe pozitie naturala, astfel se imbunatateste considerabil motivatia lor afectata de cele 2 luni de vaduvie practicata deja.In compartimentul femelelor pastreaza un semiintuneric, va incetini naparlirea si va preveni agitatia femelelor. Zborul la fond al femelelor il recomand de pe cuib.

  17. Domnule,”porumbei ro”,columbofilia nu se invata la telefon,subsemnatul a facut propunerea de a merge domnul Mihai la crescatoria maestrului Brizdrigheanu si a invata metoda de zbor a femelelor la vaduvie.Daca o sa-l apelati pe maestrul Nicu, ori o sa-l vizitati,ar fi mai de recomandat aceasta ultima varianta,nu veti regreta.

  18. Am uitat sa mentionez ca dupa ce sosesc de la zbor femelele trebuiesc lasate impreuna cu masculii incepand de la 1 ora daca zborul este usor pana la 5-6 ore daca zborul este greu. Iar la fond este indicat ca femelele sa fie lasate sa stea cu masculii incepand cu 1 zi inaintea imbarcarii pana la imbarcare. Mult succes.

  19. D-le Mihai , imi pare foarte rau ca nu te pot ajuta (joc natural) dar din cate stiu pt. o femela ce tia jucat bine 2 etape (in cazul fondului) si ai nevoe de o a 3 sau sa corectezi e recomandat inainte cu 7-8 zile de inbarcare ,so lasi cu masculu o zi dupa care sa o desparti din nou , masculul ei il inperechezi cu o alta femela care sa se obisnuiasca cu cuibul respectiv (sal apere). Inainte cu 1 ora de inbarcare duci femela la 100-200m de volier, ii dai drumul , in cuibul ei sa fie cealalta femela cu care se va lupta. O ei din nou si o inchizi la locul ei vreo 30 minute ,dupa cele 30 de minute o lasi din nou de la 100-200m, o lasi sa se lupte cu cealalta femela ,cand vezi ca lupta e mai in toi scoti femela cealalta afara ,si o vei lasa putin pe ea cu masculul ei ,inainte cu 10 minute de inbarcare o ei din cuib , lasi din nou cealalta femela la cuib , in asa fel incat ea sa vada ca rivala ei ,e in cuib cu masculul ei. Repeti lansarea de la 100-200m ,pana cand femela intra, din mana direct in volier. In momentul cand vezi ca femelele incep sa se lupte ei femela , o bagi in cos .Dar e foarte important ca ea sa vada ca rivala ei ramane in boxa cu masculul ei. Sper sa fiu de folos , cu dorinta vie de a fi de folos va salut cu respect Ionut Lucaci. http://www.familialucaci.weebly.com Era sa uit , sa ai grija ca femela care participa la etapa sa nu fie batuta (aruncata din boxa) sa nu fie demoralizata.

  20. astept si eu pareri la aceasta intrebare.sunt incepator si sunt interesat si eu de aceasta metoda.multumesc

  21. cate case atatea obiceiuri sunt mai multe metode bune am observat si eu ca dupa 6 7 etape femela pierde forma la vaduvie daca vrei viteza demifond maxim general aproape orcine iti spune vaduvie dar la lung peste 700 mai ok este naturalu cel putin pt femele binenteles ca sunt si exceptii cred ca dacaurmezi programul scris de dl cristian este ok cam asa ceva fac si eu si pierderile pana la 600 km sunt neinsemnate dupa aia destul de riscant cu femelele le tii foarte greu vaduve daca nu ai experienta 8 saptamani de vaduvie maxim iti recomand acum depinde de mai multe ce porumbei ai ce categorie te intereseaza daca vrei tot cum vrem majoritatea cam greu aproape imposibil daca ai putea sa ne spui mai multe despre tine categoriile care le doresti ce porumbei detii majoritatea yarlingi ,maturi? te~am ajuta mai mult.Va salut numai bine

  22. siti pui scoate-ti anul acela din acea femela…? in ce moment…? pina la zboruri sau dupa..?

  23. Sistemul prin care puteti angaja la concursuri atat masculii cat si femelele este cunoscut sub denumirea de ROUNDABOUT.
    Avantajul mare cu acest sistem este că dublează puterea echipei tale.

    Voliera
    Voliera in mod ideal ar trebui să aibă un coridor, cu un compartiment la un capăt unde ar trebui ca femelele vaduve sa fie cazate pe perioada vaduviei .In acest compartiment trebuie sa aveti boxe speciale pentru femelele vaduve unde ele vor fi inchise separat pe tot timpul zilei pentru a evita imperecherea.Deaemenea sa aveti posibilitatea ca femelele si masculii sa nu se vada reciproc si sa nu se auda (ferestre cu jaluzele,obscuritate si pereti izolati fonic)

    Imperecherea
    Se imperecheaza porumbeii cat mai devreme ,undeva pe la 1 ianuarie
    Dupa a cincea zi de clocit aplicati un tratament de trihomonoza
    In aceasta perioada a anului este foarte frig , deci puteti sa puneti bucati de pasla in castron pentru a evita pierderea de caldura.Lasati doar un singur pui la pereche pentru a nu se consuma excesiv .
    Unii crescatori nu mai imperecheaza porumbeii in varsta la inceputul anului , ci doar tinerii pentru ai lega de boxa si pentru ai face sa inteleaga ce vrem de la ei mai tarziu.

    Separarea
    Cand puiul are intre 12-14 zile separati porumbeii si mutati femelele in compartimentul lor .Puii ii puteti cobori pe podea , ei se vor aduna toti intr-un colt unde le veti pune niste paie.Daca aveti timp este indicat ca in momentul in care vaduvii sunt afara sa lasati femeile deschizand usa din capul coridorului sa vina sa mai hraneasca puii.Astfel le veti opri sa se imperecheze intre ele fara a fi nevoie sa le inchideti in boxe si nu veti extenua masculii crescand singuri puii.
    Separarea previne aruncarea primei remige , deci declansarea naparlirii.
    Cu o luna inainte de concursuri incepeti antrenamentele , in jurul crescatoriei sau ii duceti cu masina incepand de la 10-20 km pana la 50km.Personal recomand multe antrenamente si scurte ,maxim 30 km.

    Reimperecherea
    Reimperecheati porumbeii , lasatii sa oua si separatii din nou dupa 10-12 de clocit.
    Dupa ce au ouat – tratament pentru trihomonoza.
    Data la care ii reimperecheati este in raport de necesitati , tinand cont ca le va trebuii 8-14 zile sa inteleaga ce vrem de la ei si sa intre in forma.De exemplu daca jucam la fond vor trebuii separati cu doua-trei saptamani inainte de primul fond.
    In momentul separarii le luati ouale pe seara si ii mai lasati si a doua zi impreuna pentru ai lasa sa inteleaga ce sa intamplat , altfel femelele vor fi agitate daca le ducem direct in compartimentul de vaduve.
    Inchideti boxele la masculi in asa fel incat ei sa stea pe trapa de la intrarea in boxa.
    Nu lasati cuiburile ( castroanele) in boxe , doar daca aveti fete de boxe care sunt opace si nu permit ca vaduvii sa le vada.
    Dupa cum spuneam mai sus in compartimentul de vaduve trebuie sa aveti boxe speciale pentru vaduve unde vor fi inchise la primul semn ca ar vrea sa se imperecheze intre ele.

    ROUNDABOUT
    Acum sunteti in vaduvie cu ambele sexe – masculi si femele.
    Porumbeii vor iesi la antrenament (zbor ) dupa urmatorul program :
    – vom elibera femelele din compartimentul lor dimineata (cat mai dimineata) , dupa care vom deschide usile pe coridor si vom muta masculii in compartimentul femelelor.
    – femelele vor intra inapoi in compartimentul masculilor dupa antrenament ( acolo unde au ouat si crescut puii) unde vor fi hranite si unde vor gasi pe podeaua boxelor doua alune.
    – dupa ce femelele au intrat vom elibera masculii pentru antrenament direct din compartimentul femelelor
    – femelele vor fi mutate inapoi in compartimentul lor si inchise in boxe pentru a preveni imperecherea ( vom avea grija sa le punem apa in fiecare boxa pentru tot restul zilei ,in special vara cand este foarte cald)
    – dupa antrenament masculi vor intra in compartimentul lor unde vor fi si ei hraniti si vor gasi pe podeaua boxelor doua alune
    Recomand aceasta ”rocada” pentru ca eu cred ca porumbeii au un miros extrem de fin si vor simti ca perechea a fost acolo (masculii intrand la femele sau femelele intrand la masculi) si vor atinge si pastra mai bine forma necesara.
    Acest program se va repeta in fiecare dimineata si seara cel putin fiecare a doua zi , cu exceptia zilei de luni cand se vor reface dupa zbor si zilei de vineri seara cand nu este recomandat sa-i lasam sa zboare. Sambata va fi ziua cand ii vom pregati de imbarcare la concurs.
    Antrenamentele vor dura cel putin 45 de minute dimineata si cel putin 30 de minute seara.
    In cursul zilei nu DERANJATI porumbeii sub nici o forma , ei trebuie sa se odihneasca in liniste.

    Pregatirea pentru concurs
    Primul pas va fi ca sa faceti porumbeii sa inteleaga ce vreti de la ei si pentru ai face sa intre in forma cat mai repede.Cu cat intra in forma mai repede cu atat pierdeti mai putin timp si veti clasa mai bine.
    De aceea veti avea nevoie sa faceti niste lectii cu ambele sexe , un fel de scoala.
    Porumbeii mai in varsta isi vor aminti mai repede ,daca au mai jucat vaduvie , problema va fi cu cei tineri.acum veti putea observa care dintre tinerii pot fi vaduvi sau vaduve de calitate si preteaza la sistem , ii veti nota si urmari in decursul campionatului.
    Pentru ai invata vaduvia va trebui sa faceti urmatoarele – va voi prezenta ce fac majoritatea crescatorilor :
    – dimineata lasati masculii sa intre in boxa in zona unde este cuibul(castronul) sau daca l-ati scos in prealabil ,introduceti-l inapoi (lasatii pe cuib (castron) circa 30 de minute)
    – imbarcati masculii in cosul de transport dimineata , fara a le da mancare , si transportatii la maxim 10-15 km unde ii veti elibera.
    – inainte de pleca cu masculii , dupa ce i-ati imbarcat in cosul de transport , introduceti femelele in boxele din compartimentul masculilor (boxele unde au crescut puii) si inchideti fetele de boxa,
    – ar fi bine sa aveti pe cineva acasa care sa astepte sosirea masculilor pentru a nu-i lasa sa stea in fata boxei in contact vizual cu femela mai mult de 2-5 minute.Daca nu aveti veti fi nevoit sa inchideti sputnicul si sa-l deschideti cand veniti pentru a le da voie sa intre.
    – a doua zi veti face acelasi lucru cu femelele – doar ca un pic mai diferit – veti muta masculii in compartimentul vaduvelor ( ori ii eliberati sa se antreneze dimineata si ii lasati sa intre direct in compartimentul femelelor ,ori faceti acest lucru la antrenamentul de seara si vor dormi peste noapte acolo)
    – veti lasa femelele in boxa in care au crescut puii pentru a avea acces la cuib (castron) maxim 30 de minute dupa care le imbarcati si la fel ca la vaduvi vor fi asteptate de masculi la intoarcere cand se vor vedea , fara a avea contact fizic maxim 2-5 minute.
    – veti repeta aceste lectii timp de doua saptamani cat puteti de des pana cand atat maculii cat si vaduvele vor sosi in cea mai mare viteza acasa si vor intra TOTI (TOATE) foarte rapid in voliera – IN ACEL MOMENT SUNT IN FORMA SI AU INVATAT CE VREM DE LA EI.
    Am scris mai sus ca prezint ceea ce fac majoritatea crescatorilor – eu personal am mai schimbat ceva – imbarc masculii (sau vaduvele) cu o seara inainte in cosul de transport si ii pun in garaj , iar dimineata ii eliberez din fata casei.De ce fac acest lucru – din doua motive :
    – porumbeii oricum vor zbura cel putin 10-15 minute dupa eliberare
    – le dau senzatia ca ii duc la concurs tinandu-i departe de voliera o noapte si amplific dorinta de intoarcere acasa
    – se invata cu cosul de transport , mai ales tinerii
    Inca ceva – daca observati ca sunt vaduvi sau vaduve care nu intra in forma si nu inteleg ce dorim de la ei ii putem lasa sa aiba contact fizic cu partenerul , dar nu mai mult de 5 minute si nu permitem acuplarea.

    Introducerea la concurs
    Deci cum am scris mai sus recomand ca vineri seara sa tineti porumbeii inchisi , ca dealfel si sambata dimineata pentru a pastra intacta forma si explozia pentru lansarea din masina in ziua concursului.
    Personal la primele concursuri angajez porumbeii (vaduvi+vaduve) exact ca si pregatirea (lectiile antrenament) facuta mai devreme – adica aratandu-le doar cuiburile (castroanele) la plecare si incerc sa angajez doar un partener in special la porumbeii tineri ,in asa fel ca celalalt sa-l astepte acasa.Mai tarziu ii angajez pe amandoi , si cel care vine primul va avea o femela (sau mascul dupa caz) care il va astepta in boxa , ca o rasplata , pana cand va sosi si perechea.
    Daca observ odata cu avansarea campionatului pierderea formei si apatia incep sa le arat femelele la plecare.Aici putem aplica doua variante – ii putem lasa sa aiba contact fizic (fara acuplare) sau doar sa se vada (unul dintre ei va fi in boxa chemand pe cuib si celalalt la intrare.Ii lasam impreuna intre 5-15 minute , atat cat consideram necesar sa-i ”aprindem” dupa care ii introducem in cosul de transport (masculii separati de femele)
    Citeva exemple de motivari pe care le puteti face in ziua imbarcarii:
    – lasati masculii in “dormitor” cu cuibul,inchisi,si femelele libere in voliera timp de 30 min;dupa aceea introduceti femela la vaduv ,pe rind ,cite o pereche,si in momentul in care masculul cheama si femela e linga el in cuib puteti pune masculu in cos.
    – aduceti femelele intr-un cos (cu partea de sus din grilaj) ptr ca vaduvii sa le poata vedea si lasati cosul pe podea in mijlocul compartimentului ptr 15 min.(vaduvii sunt inchisi in boxe).Dupa 15 min lasati femelele libere toate odata si vaduvii vor innebuni.La fel ca mai sus introduceti cite o femela pe rind la vaduvul respectiv si cind sunt impreuna in cuib puneti masculul in cos.
    – lasati cosul cu femele in mijlocul compartimentului ,lasati vaduvii liberi in voliera(ei vor sta pe cos si vor incerca sa intre la vaduve)Peste 10-15 min inchide vaduvii singuri in “dormitoare” ptr 5min ,dupa care pune-i in cos.
    – lasati vaduvii liberi in voliera cu femelele ,iar in momentul in care ei vor intra in “dormitor” puteti pune masculul in cos.
    – lasati femela in boxa cu vaduvul inchis un “dormitor”,dupa 5min luati vaduvul,il puneti in cos si duceti la 3-5km.Inchideti vaduva in “dormitor”,sa astepte intoacerea masculului,lasati masculul la femela la intoarcere,dupa care il puneti in cos ptr concurs.
    – inchideti vaduvul in “dormitor”,in cealalta jumatate a boxei puneti o oglinda,in asa fel sa se poata vedea in ea.El va crede ca este un alt mascul care incearca sa-i ocupe boxa;dupa 30 min puneti-l in cos ptr concurs.Femela trebuie sa-l astepte la intoarcere.
    ATENTIE : toate aceste ”artificii” va recomand daca puteti sa le faceti si cu masculi sau femele (in special pentru vaduve) din alt compartiment , care nu participa la zboruri – de exemplu de la matca – si care au o coloratura stridenta baltati sau rosii
    Alte concluzii si sfaturi :
    – cu cat concursul este mai greu , cu atat lasati porumbeii mai mult impreuna la intoarcere
    – manipulati porumbeii cu grija fara sa-i stresati , vorbiti calm si cu blandete – riscati sa- scoateti din forma si sa-i stresati
    – luni lasatii liberi , pe rand (odata masculii si dupa aceea femelele) si oferiti-le o baie calduta – este mai bine daca puteti face acest lucru in voliera fara sa-i lasati afara , dupa baie aveti grija sa nu stea in curent.
    – trebuie sa aveti jaluzele la geamuri in asa fel ca masculi sa nu vada femelele in timpul saptamanii si daca zborul afost greu pastrati intuneric luni pana la o ora mai tarzie , chiar pana la 10 dimineata pentru a face noaptea mai lunga , astfel le permitem o recuperare mai buna.
    – incercati sa pastrati o temperatura constanta in voliera , inchizand aerisirile atunci cand vremea se raceste sau e ploioasa – schimbarile de temperatura si frigul sunt ”dusmanii” metodei de vaduvie
    -observatia reprezinta cel mai important lucru pentru un columbofil – deci nu uitati – faptul ca porumbeii au mirosul dezvoltat va permite sa prelungiti forma vaduviei angajandu-i la primele concursuri fara a se vedea unul cu celalalt datorita faptului ca in fiecare zi femelele maninca si au acces in compartimentul masculilor (cum si masculii viziteaza compartimentul femelelor).; daca apare dezinteres si forma scade – aici intervine OBSERVATIA – incepem sa le aratam femelele la plecare.
    – stiu ca am citit undeva , si este foarte adevarat – masculii se introduc la concurs calmi (”reci”) si femelele ”fierbinti” – daca reusiti asta veti castiga premii cu ambele sexe.
    – SECRETUL este sa nu-i lasam nici pe unii nici pe ceilalti sa se plictiseasca – deci folositi-va imaginatia

    Sper ca nu v-am plictisit , cum de altfel sper ca unii sa se abtina de la comentarii tendentioase – am prezentat o metoda care poate suferi orice modificare – nu spun ca e cea mai buna – ii invit si pe altii sa prezinte altceva. Imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale sau de topica , am scris totul in mare graba.
    Mai jos aveti un link cu boxe de vaduvie pentru femele in cazul in care va intereseaza.

    Felicitari pentru administratorul acestui site – ma bucur si sper ca acest site sa ramana in continuare departe de razboiul si intrigile dintre federatiile actuale.

    Mult succes in campionatul anului 2011 , indiferent de federatia din care faceti parte !

  24. Foarte frumos comentariul postat de Dl Mihaila. Daca reusiti sa faceti ce scrie acolo, succesul nu este departe. Mai trebuie porumbei si ceva timp liber.

  25. Eu unu nu sunt de acord cu vaduvia ! ! Practic nu poti sa stii ce gandeste porumbelul,!.se intampla ca vaduvia sa dea rateu ! Eu unu am avut ocazia sa vad asta !vara trecuta in 2010,s-a oprit la mine un mascul gut,RO-FCPR-2009,inel galben,,seria nu o stiu,,era naros,,avea pozitie,avea si un tupeu nebun,,un porumbel splendid,am avut o porumbita exact ca el ! Acesta a ramas la mine,s-a imperecheat, a stat kam 6 luni,am o pereche de pui de sub el,,din pakate l-am pierdut iarna asta! Deci se poate ka metoda *vaduvie* sa dea rateu

  26. Frumos ! Vaduvia ambelor sexe ani 90′. Citind postarile imi inchipui ca ascult MAGIC FM.

  27. Gaby , vorbesti despre postarea mea ?
    Daca da , posteaza tu o metoda mai noua si lumineaza-ne .

  28. Robert Mihaila a postat, cu detalii, o metoda
    de vaduvie corecta pentru care incepatorii
    ar trebui sa-i multumeasca mai ales daca
    nu au acces la alte limbi.Majoritatea (nu toti)
    care zboara la “natural” nu cunosc metodele
    de vaduvie sau nu sunt dispusi sa lucreze cu
    porumbeii.

  29. Nu Robert,dar mi-ai trezit amintiri din ani 90’si ma bucur ca am depasit demult perioada aceea. Metoda prezentata de tine este extraordinara.

  30. Ar fi frumos sa ne impartaseasca si Gaby din cunostintele lui vaste in materie de vaduvie . Gaby asteptam cu interes un material in care sa tratezi vaduvia din ptc tau de vedere.Noi ceilalti vom fi foarte bucurosi ca avem material didactic.Cu aceasta ocazie tin sa multumesc celor care s-au straduit sa scrie aici despre aceasta metoda in special Dl Mihaila care a tratat in detaliu jocul .

  31. Dl Mihaila multumim pentru amabilitatea de care dati mereu dovada. In ce privesc motivatile scrise cred totusi ca au priza mai buna la distante 150 – 200 KM.

  32. Cand ma voi lasa de porumbei din cauza varstei cu siguranta am sa prezint metodele mele de vaduvie dubla,selectie,practica, sistemul ,retetele naturiste pe care le-am aplicat. Acum participarea in concursuri ma face sa am un lapsus in exprimare. Ca o paranteza incepand cu anul 2011 am luat hotararea sa nu mai folosesc antibiotice la porumbei, rezultatele se vor vedea la sfarsitul sezonului. Voi face toate prevenirile in sistem naturist.

  33. Sunt începător și sunt interesat și eu de aceasta metoda.Mulțumesc.Aștept și eu păreri la aceasta întrebare.

  34. Inca o data d-l ROBERT ne transmite niste metode foarte bune.Cine are timp sa le aplice va fi foarte multumit.Personal am aplicat metoda vaduviei descrisa de d-l ROBERT tot pe porumbei.ro (cu mici modificari deoarece timpul nu ma prea lasa sa fac ce vreau) iar in anul 2009 o femela reuseste sa se claseze pe locul 4 NATIONAL fond tineret FCPR.Acum nu cred ca voi avea timp de aceasta metoda dar o recomand celor ce au timp suficient la dispozitie.
    Multumiri d-lui ROBERT si numai bine.
    Succes si rabdare celor curajosi.

  35. Dl Gabriel Tipean doresc sa faceti unele lamuriri, raspunsul dat de catre dv. pentru mine este foarte interesant, nu ma pot abtine si doresc sa va pun cateva intrebari prin rugamintea de a nu evita sa raspundeti.
    Considerati metoda vaduviei mai buna participand ambii parteneri simultan in concurs ?
    O crescatorie are un aport important prin valoarea ei asupra porumbeilor ?
    In interioru crescatoriei trebuie facute anumite modificari in functie de metoda aplicata de catre fiecare individ ?
    Afirmati incepand cu anul 2011 renuntand sa mai folositi antibiotice la porumbei, totusi pe ce va bazati? Detaliati va rog in mare.
    Care este parerea dv. despre ceaiuri ?
    Cum reusiti sa energizati porumbeii ? Este bine stiut faptul ca fara o energizare optima la concursurile viteza si demifond nu se poate face aproape nimic.
    In programul naturist care il practicati la porumbei, puteti insirati cateva amanunte pe care puneti un mai mare accent? Anul acesta nu a-ti folosit nici un atibiotic ?
    Sper sa dati dovada de bunavointa cu un raspuns pe masura.

  36. @GABY TIPEANU, de ce mai scrii aici ?
    Crezi cumva ca așteaptă careva cu sufletul la gură momentul în care-o să îmbătrânești, te vei lăsa de porumbei și, în sfârșit, vei vinde celorlalți extraordinarele tale metode ??
    Pe de altă parte, tu însuți declari că încă ești tot la nivelul unor experimente. Alții le-au făcut și pe astea de mult… vrei cumva să afli rezultatele observate în crescătoriile lor ?? Eu încerc tot timpul să nu fiu secretoman și infatuat, așa că-ți spun limpede și deschis fără a cere nimănui laude pentru asta – au pățit ce-o să pățești și tu: ”au mers în cap”. Sper că întelegi expresia.
    Du-te numai ca mergi bine. ;-))

  37. Multe mulțumiri dlui Robert M. Cum zicea și felix d`alsace, aceste metode erau până acum doar la dispozția celor care știau cel puțin o limbă străină de circulație și care știau cum și unde să caute.
    Dl Robert oferă aici esența metodei de văduvie prin rotație (roundabout) în mod gratuit crescătorilor români.
    De astfel de oameni avem nevoie !

  38. Domnule Petrica am decis mai greu totusi sa raspund, apreciez interesul care il aveti pentru a stii cat mai multe despre sportu columbofil, dar precizez si alt impuls din partea domnului Corneliu(Cornelius) care spune la pozitia 46, ” ca nu asteapta careva pana imbatranesc eu sa auda ceva” posibil sa doreasca acum sa auda unele. Deci am luat decizia sa impartasesc cate ceva din experienta mea practica cat si din anumite studii efectuate in timp. Voi patrunde cu raspunsuri doar cat consider eu ca este bine cu intentia sa nu mai aud afirmatia ca asi fi un tip ciudat, caut sa raspund intrebarilor in ordine cum au fost scrise. Numele meu este Tipeanu sa nu uitati sa adaugati acel ”u” pe capat.
    Am jucat metoda vaduviei cu masculii si lasam partenerele lor acasa, nu pot spune ca nu mi-a adus satisfactii aceasta metoda, dar ceva lipsea si am decis ca trebuie sa renunt la aceasta metoda pentru a reusii sa fac o selectie mai buna in crescatorie. De cativa ani practic vaduvia dubla si angajez in concurs ambii parteneri. Am decis in timp ca la distante scurte linistit orice columbofil poate angaja ambii parteneri, cu conditia ca metoda aplicata sa fie una de succes. Daca ar fi sa aleg intre aceste doua metode, prefer ultima in care poti selecta porumbeii mult mai repede, ambele sexe in acelasi timp. Am avut rezultate si cu femele din punctul meu de vedere ramane pt mine prima optiune ca si metoda.
    Aportul unei voliere este foarte important in ce priveste sanatatea si starea generala a organismului. Fara o voliera functionala care sa dezvolte o ambianta placuta pentru porumbei nu vei avea niciodata rezultate bune si constante, vei avea rezultate oscilante si mereu vei umbla cu antibiotice la porumbei. Lumina, ventilatie, umiditate, temperatura cat mai constanta, energia din jurul crescatoriei, toate acestea daca sunt bune, dezvolti interior un indice de confort placut si armonie in corpul fiecarui porumbel care va creste starea generala a organismului. Imagineaza-ti ca fiecare organism de porumbel este format din cateva biliarde de celule, incearca sa compari aceste celule ca fiind niste pestisori exotici pastrati intr-un acvariu si trebuie sa faci in asa fel incat sa poata fi mentinuti la cel mai inalt nivel, sa nu sufere in acel acvariu. In primul rand trebuie sa creezi acea armonie in organismul porumbelului. Un aspect foarte important si decisiv in acelasi timp, verifica daca pe sub voliera trece vre-o ” vena ” de apa, aceasta modifica campul magnetic si absoarbe energia, rezultatele la porumbei intarzie sa apara, pierderile sunt mari, conditionarea porumbeilor este sub medie. Chiar daca ai voliera la 20 de metrii ridicata, daca jos sub pamant exista acea ”vena” de apa, se amplifica si la 20 de metrii de 1 sau 2 ori mai puternic, asta inseamna ca o voliera pozitionata pe bloc nu este salvata. De asemenea brazii de o marime mare in apropierea volierei absorb mult energia din jurul lor. Asa cum am descris o voliera trebuie sa aiba calitati, daca indicele de confort este scazut in timp voliera va acumula o incarcatura de funghi (ciuperci), bacterii, virusi care la porumbei sunt intalnite in numar de peste 700, sunt anumite tulpini care odata fixate vei avea nevoie de minim 3 ani sa elimini acele tulpini din voliera.Mugegaiul care apare pe pereti este si el o specie de ciuperca (fungi) care se inmulteste prin spori pe care-i raspandeste in aer. Cand porumbeii stau in locuri cu mucegai, inspira acesti spori. Studiile arata ca acesti spori au un efect asupra sanatatii asemenator cu cel al antibioticelor.
    Daca arunci seminte pe beton ele nu vor incolti, trebuie sa aiba un sol fertil. La fel este si cu microbii. Dupa ce patrund in organismul porumbeilor, daca mediul nu este placut, ei nu pot creste, nu se pot inmultii si nu pot imbolnavii sau ucide.
    Interiorul clar ca este foarte important in functie de metoda care o practica fiecare, am facut in asa fel incat porumbeii mei sunt aproape obligati sa stea in locurile unde doresc eu, se odihnesc foarte mult, nu aud galagie cand ma apropii de voliera asa cum am vazut mai la toti crescatorii, nici prezenta mea nu ii deranjeaza si stau in continuare culcati pe o aripa. Antrenamentul, ora mesei, creaza un bioritm al organismului sau ceas biologic in organismul porumbeilor, lucru de care eu iau in considerare si tin cont, dar niciodata nu incerc sa ma joc cu sistemul nervos al porumbeilor, care in repetate randuri ajunge sa degradeze starea generala ridicata a organismului. Obscuritatea, razele solare, umiditatea cat mai constanta la indicele de confort cu o oscilatie de plus-minus mica cu ajutorul a doua metode total naturale care le folosesc, dezinfectia aerului prin alte doua metode naturale, dezinfectia volierei fara substante chimice prin revitalizarea locului si apoi uscarea volierei prin sterilizare cu ajutorul unui bec special care va sta aprins timp de 15 minute fara ca porumbeii sa fie in voliera.
    Am afirmat ca incepand cu anul 2011 nu mai folosesc antibiotice. Este adevarat. Cel putin puii din anul 2010 nu au primit nici un antibiotic pana in prezent, am facut decat vaccinul anti-paramixoviroza si sunt mai sanatosi ca niciodata. Porumbeii maturi au primit anul trecut in sezon ultimele antibiotice, au fost vaccinati contra paramixovirozei si pot afirma ca sunt foarte multumit de cum arata, atat maturii cat si puii de 2010. Am cautat sa iau exemple de la crescatori cum ar fi Van Lint, Bruijn, Kipp, si alte nume mari care in timp au ajuns la concluzia ca rezultatele lor erau oscilante cand foloseau antibiotice si nu se pastrau intr-un ritm constant. Este lesne de inteles ca acesti mari columbofili cunosc anumite retete naturiste care le utilizeaza cu succes in practica de zi cu zi la porumbei. Daca luam ca exemplu pe Van Lint a obtinut 12 locuri 1 Nationale in 7 ani, locuind in Est- Belgia, unde Herbots spunea ca este aproape imposibil sa obtii loc 1 National ca drept dovada in toata cariera a obtinut un singur loc 1 National. Ce foloseste Van Lint la porumbei ? Stiu doar ca a stat aproximativ 20 de ani in Asia, cred ca asta spune tot.
    Probabil ca sunt multi care nu dau credibilitate la ce afirma acesti mari columbofili, dar eu personal am ajuns la concluzia ca se poate si fara antibiotic, sunt si exista mai multe cai pentru a prevenii si a pastra doar pe cei mai rezistenti porumbei. Cel mai important pentru mine este sa intaresc imunitatea porumbeilor dar inainte de aceasta sa distrug Candida (ciuperca). Antibioticele sunt principala cauza a candidozei. Antibioticele omoara masiv bacteriile benefice din intestine, iar astfel pregatesc un teren fertil pentru cresterea ciupercii candida. Drept urmare se strica echilibrul organismelor bune/rele din intestin (85%-15%) si chiar se ajunge uneori la stadiul in care acest raport se inverseaza. Adica, evitarea tuturor factorilor care omoara bacteriile benefice: antibiotice, zahar, tinctura , pesticide, aditivi, metale grele etc. Asadar, pentru a echilibrarea flora intestinala, trebuie sa eviti pe cat posibil factorii care au dezechilibrat-o. Nu se poate obtine vindecarea daca nu inlocuiesti obiceiurile nesanataoase cu cele sanataose. A nu da tincturi la porumbei contin alcool. Pe langa asta, alcoolul este toxic, cu atat mai mult pentru un porumbel cu flora intestinala dezechilibrata si cu imunitatea la pamant. Mai mult decat atat, Candida produce ea insasi in organism mai multe micotoxine care contin alcool, de aceea un porumbel care sufera de candidoza poate sa se simta ametit/mahmurit .Dupa cum observi, infectia cu candida implica o lupta zilnica a organismului cu o serie de substante toxice. Din aceasta cauza porumbeii infectati sufera adesea de oboseala cronica, lipsa de energie, stare de somnolenta prelungita, minus de vitalitate. Se intampla asta, deoarece organismul e pur si simplu suprasolicitat de bombardamentul cu toxine.Si nu in ultimul rand, alcoolul omoara masiv bacatriile benefice(probiotice).Cand Candida moare devine mult mai daunoare decat cand este vie, deorece creste seminificativ cantitatea de toxine pe care le elibereaza in organism. De aceea, cand un antifungic functioneaza bine impotriva candidozei, pot aparea stari de ameteala, diaree, sau chiar febra. Este doar reactia organismului la aceste toxine. Este important sa hranesti cat mai sanatos in aceasta perioada si sa lasi porumbeii sa i-si desfasoare procesele naturale de detoxifiere, fara sa-i perturbi cu antibiotice. Ferba este un mecanism prin care corpul isi mareste temparatura pentru a omori orice virus, bacterie sau fung (ciuperca) care a patruns in organism.Urmatorul pas, imediat dupa ce ai distrus ciuperca Candida, este refacerea florei intestinale. Principalul atu al Candidei este capacitatea de adaptare la aproape orice antifungic in doar cateva zile. Din acest motiv, medicamentele alocate care trateaza candidoza dau rezultate doar in primele zile, dupa care ciuperca devine total imuna la acel medicament.
    Flora intestinala este bariera dintre parazitii, bacteriile daunatoare si virusii din intestin si restul organismului. O flora intestinala echilibrata si sanatoasa va lasa doar nutrientii necessari sa treaca in organism , blocand orice altceva.Pentru a mentine aceasta flora sanatoasa este esential sa dam regulat probiotice si prebiotice. Probioticele sunt bacterii benefice precum cele dn intestin, care se se gasesc in produsele fermentate.Flora intestinala e esentiala pentru sanatatea, mai exact: este pilonul de baza al IMUNITATII (nu se poate vorbi de sistem imunitar fara flora intestinala). Pe langa asta: faciliteaza absorbirea nutrientilor. Datorita faptului ca flora benefica care statea la baza imunitatii a fost distrusa, sistemul imunitar pur si simpu se prabuseste. La acest stadiu organismul este cu “garda jos” in fata virusurilor, bacteriilor daunatoare, parazitilor intestinali si mai ales a fungilor (ciupericilor). Odata ce ciuperca iese din intestine, ea ataca celelalte organe. Pasul urmator a fost sa gaseasc un tratament naturist eficient care sa omoare ciuperca rapid si fara efecte secundare.
    Parerea mea despre ceaiuri (si nu numai a mea) este una simpla: deshidrateaza organismul. Mereu caut ca porumbeii mei sa mearga cu placere la adapator si sa bea apa, cand apare ceva schimbat ii streseaza si nu vor bea destula apa, personal stimulez porumbeii prin metoda naturista sa consume cat mai multa apa in ultimele 2 zile inainte de concurs. Estista modalitati de mare foarte mare ajutor fara a fi nevoit sa recurg la ceaiuri, dar asta nu inseamna ca nu folosesc plante, sunt necesare pentru ca, organismele din carne si oase sunt alcatuite din elemente universale ale pamantului si trebuie sa-si extraga viata si energia din elementele transformate din apa si soare in plante.
    Cum energizez porumbeii, iata una din metodele care anul trecut a fost pusa in practica la ultimele 3 concursuri cu porumbeii maturi. In vara anului trecut (2010) am avut norocul ca 4 colegi de servici, sa plece intrun schimb de experienta la gigantu spital Akio din Tokyo. Tineam legatura cand eram la munca, sunau, cum sunt colegii intre ei, in una din zile mi-am amintit ca este momentul sa pot procura un energizant puternic natural, am vorbit cu unul dintre colegi si dupa cateva rugaminti mi-a procurat cuib de randunica alba japoneza, bucata care mi-a aduso avea 300 gr, am calit acel cuib pe un gratar la o distanta de aproximativ 20 cm de la jaratic timp de 9-10 minute, devenise usor maroniu si era foarte crocant, am macinat acea bucata si am pastrat din praful in borcan de sticla. Cuibul de randunica alba japoneza este aproape transparent, este format din pamant special ales de randunica alba si mixat cu saliva ei, se spune despre saliva ei este un foarte puternic imunostimulatoar, antibacterian, anti protozoare si f.foarte energizanta . Langa praful rezultat mai aveam nevoie de Mega-aminoacizi naturali, grasimi, proteina,… care le-am luat din natura fara nici un ban. Acesta a fost amestecul folosit la ultimele 3 concursuri cu maturii sezon 2010. PILULA MAGICA e o ILUZIE ! Nu numai in sanatate, in orice domeniu! E o tehnica eficienta de marketing care are ca scop exclusiv vanzarea produsului, care ‘prinde bine’ la comoditatea care s-a instalat in noi – columbofilii secolului 21. Mai mult, aceasta comoditate care ne este alimentata zilnic de sutele de reclame de peste tot, ca nu cumva sa iesim din aceasta stare. Nimic nu poate inlocui odihna de calitate, este esentiala pentru sanatate. Chiar daca folosesti cea mai sanatoasa dieta din lume, organismul nu va functiona corect daca nu va avea parte de suficienta odihna de calitate, odihna in liniste totala si respectarea unui program …. devine o arma letala.
    Domnule Petrica cel mai mare accent pun pe urmatoarele; microclimat in crescatorie care sa fie placut, sa creeze ambinata si sa poata mentina starea generala a organismului la un nivel constant cat mai ridicat, eliminarea Candidei (care se gaseste in 90% dintre crescatorii), intarirea imunitatii, …naturist, naturist, si alte ”arme noi” pentru sezonul 2011. Am scris si mai sus, anul acesta nu am folosit nici un antibiotic, am facut vaccinul contra paramixovirozei…. ma feresc de vaccine si ”unele” naturiste extrase din ocean, contin si o doza mica de mercur care dupa cum stim este toxic. Nu voi folosii antibiotic indiferent de urmari, sunt un tip ambitios si CRED in ceea ce fac, defapt acesta era secretul, sa crezi in ce faci pentru ca totul se trasmite prin energie si unde magnetice de la crescator la porumbel.Rezultatele asa cum am mai spus, se vor vedea la sfarsitul sezonului.
    Astazi a fost o exceptie si cine ma cunoaste stie ca evit sa vorbesc unele lucruri despre porumbei, poate ca fiecare trebuie sa devenim mai buni, mai comunicativi, o zi frumoasa va doresc la toti. Desi puteam sa patrund cu multe alte detalii extraordinare, eu prefer sa ascult mai departe MAGIC FM .
    Iubesc concurenta si detest portile de intrare !!!

  39. Eu va multumesc tuturor pentru aprecieri.
    Dar nu asta e motivul pentru care din cand in cand postez un comentariu.O fac pentru ca si altii m-au invatat pe mine si am avut norocul in viata sa intalnesc destui oameni cu sufletul deschis.
    Pe principiul ca un sfat sau un ajutor cat de mic nu este in zadar am sa incerc in limita timpului disponibil sa va mai impartasesc din experienta mea.

  40. Dl Gabriel Tipeanu am ramas profund impresionat de raspunsul dv. si va multmusc pentu amabilitatea de care dati dovada.
    Se pare ca unele chestii nu prea doriti sa le scrieti si acum ma simt bagat total in ceata dupa ce am citit tot de cateva ori la rand, in acest moment am o multitudine de intrebari la care a-si fi foarte bucuros sa raspundeti.
    Ce parere aveti despre o metoda de vaduvie care se bazeaza pe gelozie ?
    Considerati ca este aproape inutila motivatia la distante scurte ?
    Cum purificati aerul din voliera ? Daca bine am retinut recurgeti la doua metode naturiste .
    Folositi calciu, magneziu si vitamina D ?
    Cum veti observa daca porumbeii au probleme respiratorii ?
    Puteti spune cateva puncte cheie care trebuiesc urmarite si care indica sanatatea porumbeilor ? Exclus metodele uzuale care le stim cu totii.
    Care este puctul forte la o voliera fara toate cele scrise de catre dv. in raspunsul de mai sus ?
    Care este parerea dv. despre produsele pentru porumbei ?
    Cum va dati seama ca porumbeii dv. sunt intro stare generala a organismului foarte ridicata ?
    Puteti scrie diverse lucruri naturale care le faceti la porumbei ?
    Va rog daca aveti amabilitatea sa insistati catusi de putin sa explicati ceva mai mult despre metoda de vaduvie care o practicati. Ma simt foarte bulversat la tot ce am citit, foarte interesant totul se observa de la distanta ca aveti vaste cunostinte despre columbofilie, a-si fi foarte incantat sa continuati sa scrieti mai departe lucruri din care toti putem invata.

  41. Domunle Petrica voi lua fiecare intrebare si raspund pe rand la toate, dar asa cum am precizat in raspunsul anterior patrund cu raspunsuri doar cat cred eu ca este bine. Asa, prima intrebare era :

    Ce parere aveti despre o metoda de vaduvie care se bazeaza pe gelozie ?

    Asa cum am mai spus nu incerc sa ma joc cu sistemul nervos al porumbeilor, acestea toate duc la o nervozitate si agitatie a organismului. Porumbelul se consuma psihic si fizic prea devreme. Eu caut sa trimit porumbeii in concurs calmi si in ambinata cat mai placuta. Acei ”pestisori exotici” de care va pomeneam nu se vor simtii bine si eu nu doreasc asta. Stimularea porumbeilor prin diverse trucuri de gelozie pot face fata concursurilor categoriei viteza, dar cand concursurile se inmultesc creste si distanta.Atunci porumbeii cad fizic si psihic si se vor afla pe marginea ”prapastiei” in cadere. Trebuie sa dai siguranta la fiecare porumbel pentru locul ocupat in crescatorie. Porumbeii trebuie sa fie bucurosi cand te vad. Daca faci lucruri noi pentru ai stimula inainte de imbarcare, nu faci altceva decat sa declasezi un haos in bunul mers al crescatoriei. Odata ce ai creat o armonie placuta in interiorul crescatoriei nu ramane decat sa ai grija sa nu o distrugi. Las intentionat porumbeii sa se calce. Acest lucru din contra ii calmeaza. O pregatire buna nu este afectata de un simplu calcat, daca cineva considera ca aceasta extenueaza porumbeii mai bine poate daca alege sa se lase de ei. Exista motivatii mult mai elegante.
    Considerati ca este aproape inutila motivatia la distante scurte ?

    Da din punctul meu de vedere. Lasa porumbelul sa fie confident pe locul care il ocupa in voliera, incearca sa ridici starea generala a organismului si cauta sa o pastrezi sus la o linie de plutire vizibil buna. Vei observa singur la distante scurte ca vor avea sosiri bune si fara artificii, dar asigurate ca au fost antrenati la inceputul sezonului. In ziua de Joi cand dau drumul afara la porumbei am prima imagine si stiu la ce ma pot astepta de la urmatorul concurs. Asta fara sa mai urmaresc alte amanunte sau analiza porumbeilor la mana.
    Cum purificati aerul din voliera, daca bine am retinut recurgeti la doua metode naturiste ?

    Va scriu una dintre metode. Prima data trebuie sa aveti gratare de lemn in voliera, eu am doar la femele. Puneti carbune de lemn (netratat cu compusi chimici) sub gratare, vor absoarbe toatele toxinele si gazele din compartiment, inclusiv umezeala din aer si aveti grija sa fie o distanta buna intre gratrarul de lemn si podeaua pe care este pus carbunele sa nu poata fi ciugulit de catre porumbei. Acest carbune devine otrava curate. Un adevarat filtru imbacsit cu toxine. La masculi nu am gratare si folosesc o alta metoda foarte simpla.
    Folositi calciu, magneziu si vitamina D ?

    Da folosesc preparat de mine. Fara ele celelalte minerale nu se asimileaza in organism, desii asimilarea este undeva pana la 20% in organism. Mica nu ? … si restu de 80% ?? Este o treapta greu de urcat. Vitamina D…, expun porumbeii la razele solare 3 ore pe zi si am rezolvat problema, dar trebuie ales in ce parte a zilei sa fie expusi altfel te vei trezii cu porumbeii dezbracati de pene prea devreme si vor avea organismul in coborare. Posibil sa si inchei sezonul prea devreme. Poti prevenii facand o selectie imediat dupa intarcarea puilor. Sunt semne vizibile care arata acei pui care au aceste lipsuri si poti lua masuri. Ajunge doar sa astepti porumbeii din concurs. La aterizare pe crescatorie sau sputnik iti ofera cateva semen fiecare porumbel care are aceste lipsuri. Pe urma poti trece in ai analiza la mana, o parte a picioarelor, culoarea sternului, o parte a ciocului, ofera informatia necesara in a lua o decizie. Prefer sa fac eu din oasele proaspete ale vitelor cornute mari, calciul din ele fiind organic si biologic. Calciul atat ca metal alcalin, cat si in stare pura practic nu este intalnit in natura. Avand o legatura chimica activa el se oxideaza instantaneu in contact cu oxigenul din aer. Fierb aceste oase 30 de minute, apoi le dau unui prieten sa le macine la o masina mai speciala acolo unde munceste el si primesc doar un praf pudra peste care adaug iod si dau porumbeilor 2 zile pe saptamana .

    Cum veti observa daca porumbeii au probleme respiratorii ?

    Pe scurt … 3 lansari sub + 10 grade declanseaza viroza respiratorie, o viroza respiratorie trece, dispare in 7 zile si daca este tratata si daca nu se intervine. Dupa 3 viroze respiratorii la porumbei vor fi atacati sacii aerieni si tot ce tine mecanismul respiratie. Daca intervii cu antibiotic poti rezolva aceasta problema pentru un singur sezon. In sezonul urmator vei platii pentru ca exista legea conpensatiei. Exista o simpla metoda naturista de a intarii sacii aerieni si plamanii. Se face timp de 10 zile si ma costat 2,50 Ron. Multi spun de cate o persoana ca este norocoasa dar eu totusi cred ca norocul tine cu cei buni. Urmaresc porumbelul, in special zona de sub cioc, jocul cozii in repaus si altele … in analiza la mana fara sa mai deschid ciocul sau sa pun presiune pe cutia toracica. Ajunge doar sa apropi ciocul de nasul meu si sa miros timp de cateva secunde. Sunt 2 mirosuri dinstincte intre probleme respiratorii sau probleme legate de digestie si protozoare…, daca mai deschid si ciocul am alte multe puncte simple de reper cat si acea vena albastra din spate. Inflamatia si modificarea ei, primid o pozitiei ”stramba” in urma problemelor respiratorii, dar inca de pui am grija acei porumbei mai sensibili sa paraseasca crescatoria si alte puncte reper poti observa analizand cavitatea bucala ,etc.

    Puteti spune cateva puncte cheie care trebuiesc urmarite si care indica sanatatea porumbeilor, exclus metodele uzuale care le stim cu totii?

    Urmarirea pufului in fiecare dimineata trebuie sa gasesti intre 4 si 7 pufuri in locul unde a dormit porumbelul acesta este primul semn bun. Ai o intrebarea asemanatoare mai.Scriu acolo cu ceva mai mult si despre asta.

    Care este puctul forte la o voliera fara toate cele scrise de catre dv. in raspunsul de mai sus ?

    Sa nu ai debit de aer mare, incaperi mari, inaltime corespunzatoare, armonie interioara. Panza freatica de apa este mai peste tot,dar sa nu treaca pe sub voliera ” vena” de apa. Un NUC langa voliera este bine venit, degaja ioni, dar alunga tantarii si mustele. Un NUC de marime mare nu este bun va afecta. Campul energetic din locul unde este voliera sa fie peste 400 de unitati energetice …., avem in tara locuri unde atinge o cota de pana la 11.000 de unitati. Cerealele din acea zona sunt mult mai energizante. Diferenta de temeratura interior fata de exterior vara si iarna, daca vremea se raceste brusc afara in voliera schimbarea temperaturii sa se faca treptat abia dupa 2 ore. Trebuie sa ai si porumbeii potriviti. Nu ajunge o voliera buna care nu cazeaza in ea si porumbei buni. Eu lucrez cu aceasi familie de porumbei de 18 ani. Am facut si introduceri noi dar deocamdata sunt multumit de 2 porumbei (unul de la domnul Nicolaescu si unul din Brasov), pe restu i-am aruncat afara ca pe niste masele stricate. Interior folosesc si raze BIO UV A si B pentru o constanta in microclimatul interior. Momentan nici eu nu am voliera potrivita din acele materiale cat mai bune si am incercat sa ”peticesc” iesind ceva de Doamne ajuta. Sunt multumit cum functioneaza si de ajustarile interioare care le-am facut in timp in functie de metoda care o practic, dar nu sunt multumit de pozitionarea volierei,fapt pentru care urmeaza sa construiesc alta voliera. In voliera prezenta datorita pozitionarii pornesc mai greu porumbeii.

    Care este parerea dv. despre produsele pentru porumbei ?

    Hmmm ma puneti intr-o situatie jenanta sa imi spun puctul meu de vedere. E plin de “E-uri“: arome artificiale, emulgatori,conservanti, E45, faina de grau, celuloza, zahar, amidon, etc. Toate acestea perturba echilibru organismelor benefice din intestin. De ele depind columbofilii secolului 21. Daca le-ai luat toate aceste produse pe care ei le folosesc la porumbei SUNT TERMINATI. Cunostintele lor despre porumbei sunt mai subtiri decat firul de par,dar daca stai cu ei de vorba vor spune “ Ma porumbeii tai au par pe ei” !! …. Se cred ”stapanii inelelor ” pe care nu le stapanesc si inca nu au descoperit ”praful de talc” alunecand atunci cand doresc sa puna in practica anumite exercitii SIMPLE. Dar ce sunt ei ? Columbofili, care isi pun mare nadejde in pilule, sticlute si prafuri miraculoase toate trei fiind magice.

    Cum va dati seama ca porumbeii dv. sunt intr-o stare generala a organismului foarte ridicata ?

    In momentul cand intra in forma vei gasii peste 20 de pufuri in locul unde a dormit,dar daca alkalinizezi sangele poti gasii pana la 50 de pufuri timp de cateva zile. Fecalele sunt ceva apropiat de marimea boabelor de cafea. Punctul de pe piept care circula si se gaseste sub forma unui bob de orez, vei observa pozitionarea lui va fi in partea din fata a pieptului sus langa gusa. Marginea de sus la trahee va fi alba. La antrenament prefera sa stea in fata plutonului, apoi ezita, se rupe de grup si va urca mai sus singur pentru 2-3 ture…,iar la baie va fi primul care se va arunca in vasul cu apa si multe altele….

    Puteti scrie diverse lucruri naturale care le faceti la porumbei ?
    Porumbeii de demifond eu ii vad mult mai diferiti. Ei zboara in forta 6-8 ore fara oprire, aici ma refer la un porumbel bun. Oricat ar fi de rezistent si pregatit, sunt unele concursuri care ii doboara in special pe yarlingi (tineri de 1 an) datorita efortului, caldurii si chiar vant din fata sunt mai ciufuliti la sosire. Nu se intampla des dar unii sunt agitati si apar acele spasme cand stau in repaus la locul lor. Cand observ acest fenomen fac porumbelului o baie cu apa usor calduta in apa pun o sare speciala (care ia durerea si febra ”cu mana”)apoi bag un ac de seringa la vena de la picior si eliberez 3 picuri de sange. Imediat intervin in a accelera trombocitele din organism…. a 2 zi este drepti lumanare. In urmatoarele 2 zile acceleraz regenerarea ficatului, introduc in organism cat mai mult glicogen, enzime, mega aminoacizi, fibre, si toate mineralele din tabelul lui Mendelev … naturist, naturist, naturist,… Cand fac prevenirile impotriva stafilococului Auriu ma orientez ca LUNA de pe cer sa fie in crestere pentru o priza mai mare. Apropo de ”pestisorii exotici” le ofer apa de cea mai mare calitate, modific un electron si o energizez de pana la 40 de ori mai mult. Sunt cunoscute momentan 5 nivele de a imbunatatii apa dar deocamdata numai de 3 din ele benificiaza porumbeii mei. Sper sa le fac bucurii mai mari in viitor. Stiu doar ca clorul din apa omoare bacteriile daunatoare care ar putea sa se gaseasca in apa, insa omoara si bacteriile benefice. Acesta este si motivul pentru care prelucrez apa de la robinet. Cateodata sunt dezavantajat ca am o situatie materiala modesta, altfel preferam sa iau si eu 6 fiole a cate 3 ml/fiola din ultima grupa C5 contra sumei de 1.830 Euro…. injectabil BIO ultima generatie, tehnologie,etc , mai ramanea pe tot parcursul anului sa tin sub control protozoarele. Dau si otet de mere facut de mine, dar rar. Aciditatea indelungata ataca calciul din organism…, trebuie atentie nu toate au priza dupa cerinte. Asta ma duce din nou la idea ca numai citind comenturi si interviuri scrise de catre cunoscuti ma face sa zambesc in timp ce ascult in ambianta placuta radio MAGIC FM.
    Cornel (Cornelius) parerea ta este ca ” ma duc in cap” ? Pentru ca asa au mers si altii ? Arata ca poti avea un gand mai bun pentru mine. Daca cunostintele mele in materie erau egale cu cele pe care le stapanesti tu insuti, gandeam si eu la fel. De aceea cred ca acele perle scrise de catre tine sunt sincere. Urmaresc ca insuti tu de cativa ani mergi ”tot in cap” dar nici cei aproape de tine nu pot sa ofere informatii necesare sa te redresezi pe linia de plutire. Eu doresc din tot sufletul sa ai rezultate si in anii urmatori. Cand am luat hotararea sa nu mai folosesc antibiotice inseamna CLAR ca ma bazam pe ceva, altfel cred si eu ca ajungeam la cuvintele tale. Nu stiu de ce nu ai crede ca Tipeanu este o persoana tacuta, corecta si isteata(?), doar ma cunosti bine. In Bucuresti toti stiu TOT si nu ai cum sa le spui nimic nou !

  42. Foarte interesante informatii Domnule Tipeanu, multumesc. Sunt tare curios sa ne spuneti cum a mers sezonul fara antibiotice. Multi crescatori, in special de afara au priceput treaba asta cu antibioticele si incep sa puna lacatul pe dulapul cu pilule.

    M-au pus pe ganduri amanuntele despre firul de apa de sub voliera si despre nuc. Am un nuc mare pe pamantul unde vreau sa fac voliera candva, dar am posibilitatea sa nu o fac foarte aproape de el. Puteti detalia? Cat despre firul de apa, nu prea stiu cum ne-am putea da seama daca el exista…

  43. Dle Tipeanu, nu ne cunoaștem, nu avem de unde. Am fost puțin mai iritat decât sunt acum, la prima mea intervenție. Sunt un simplu columbofil începător, unul ambițios, unul care studiază foarte mult și experimentează.
    Îmi sare însă țandăra ori de câte ori văd că o persoană îi șicanează pe alții așa cum o faci tu. Deși în intervențiile tale de mai sus demonstrezi clar că ai cunoștințe serioase, acest lucru nu mă ajută cu nimic pe mine și pe alții ca mine, avizi după informație clară, concisă și completă. Suntem obligați să mai citim și printre rânduri pentru a înțelege parțial ce scrii – nu e comod și nici plăcut…
    Ai demonstrat că ești foarte bine informat, că ești inteligent, etc. ! Bravo.
    Te-aș aprecia însă doar dacă te-ai hotărî să și informezi fără rețineri. Să mergi pînă la capăt. Te-aș și plăti pentru asta, deși poate că-s mai sărac decât tine…
    Oricum, îți doresc sincer să ai succese !
    Cele bune.

  44. Domnul Andrei propunerea mea este sa puneti din nou acest subiect sa fie primul, aici se dezvolta cu adevarat ceva interesant, nu mi-a fost dat niciodata ocazia sa citesc lucruri atat de interesante, indeferent de siteul pe care am fost fie el si pipa. Sa speram ca domnul Tipeanu doreste mai departe sa impartaseasca din vasta experienta.

    Domnul Tipeanu Gabriel sunteti fantastic o adevarata enciclopedie, observati columbofilia cu alti ochi, parca sunteti din alta tara. Pe aceasta cale doresc sa va multumesc pentru tot ce scrieti. Nu ma gandeam niciodata sa avem in Romania un asa columbofil care sa patrunda in aceste chestii atat de adanc, am ramas masca, aveti un stil unic si putin iritant in a scrie despre porumbei, picurati cate ceva si cand sa scrieti esenta ocoliti foarte fin miezul problemei, dar va rog sa nu o luati in nume de rau. Normal ca eu doresc sa scrieti tot-tot ce stiti. Acum si eu ca tiganu dupa ce am citit si recitit, ma simt total in aer, prin capul meu acum trec si mai multe intrebari. Va rog sa aveti bunavointa sa raspundeti mai departe la curiozitatile care ma framanta.
    Scrieti mai multe despre imunitate, se poate ?
    Ce parere aveti despe vitamina C ?
    Aveti voliera de plasa unde scoateti porumbeii la soare din ce am inteles practicati vaduvia cu porumbeii ?
    Am inteles ca ceaiul deshidrateaza organismul dv. folositi la porumbei plante macinate ?
    Ce parere aveti despre uleiuri ?
    Ce parere aveti despre anumite produse din magazinele naturiste Plafar ?
    Care este suma de bani de care aveti nevoie pe durata unui an pentru a mentine porumbeii in acest program naturist ? Exclus mancarea, taxe si altele.
    Trebuie sa ma retrag deocamdata ma bucur sa raspundeti si la aceste intrebari si va multumesc mult inca odata.

  45. Chiar ma gandisem la asta, daca dl. Tipeanu doreste, putem face un topic separat din aceste comentarii care nu tin neaparat de vaduvie.

    Corneliu: cred ca poti fi putin mai “friendly”, a scris foarte multe lucruri utile pe care le poti pune cap la cap, acum chiar pe tava nu o sa ne dea nimeni niciodata totul. De exemplu acum daca vreau pot cauta sa ma lamuresc cum e treaba cu nucul sau cu firul de apa… cu siguranta sunt destule surse pe net.

  46. Porumbei.ro, ai dreptate. Imi cer scuze dacă am incălcat cumva regulile site-ului. Nu asta era intenția. Nu era intenția mea nici să-l jignesc pe dl Tipeanu.

    Fiind eu însumi dintr-un colț mai îndepărtat de țară, nici nu știam cine e dumealui până ieri, mă refer la rezultatele obținute pe plan columbofil. Era doar un alt vizitator porumbei.ro. Unul secretoman. Dacă aș fi știut cine e, poate c-aș fi fost mult mai reținut, aș fi folosit pluralul de politețe, etc. Dar e mai bine așa, am zis doar ce gândesc :-)

    Totuși, DA , eu doresc totul pe tavă, mai degrabă decât o informație incompletă care m-ar putea chiar induce în eroare. O astfel de informație ca și cea cu nucul sau cu firul de apă sau cu întărirea sacilor aerieni cu 2.5 ron, etc, etc, este doar o demonstrație de ”compendium columbofil” a dlui Tipeanu. Adică un act de pură vanitate, dacă dumnealui nu e dispus să meargă mai departe, să facă lumină cu adevărat.
    Cum ziceam mai sus, sunt dispus să plătesc pentru informațiile pe care le primesc. Sau să le fur, dacă pot :-)

    Îi propun dlui Tipeanu să scrie o carte sau să facă un DVD, dacă crede cu adevărat ca are ceva interesant si complet de transmis columbofililor din întreaga țară și nu numai.
    Sponsorii nu cred că ar fi o problemă.

  47. porumbei.ro, încă ceva – e o greșeală chiar și să insinuezi că ”chiar pe tavă nu o să ne dea nimeni niciodată totul”. Unde-ți e încrederea în oameni ? Cum vrei să câștigi încrederea vizitatorilor site-ului prin astfel de afirmații ? Revino-ți, omule ! :-)
    Există băieți respectabili și deschiși și în columbofilie și în aproape orice alt domeniu, oameni care spun totul și o fac cu plăcere. Poate că sunt puțini… Dar există !!
    Aș putea să ofer și exemple, români printre ei. Dar dacă ne gândim și ne străduim suficient, probabil că fiecare dintre noi vom găsi o astfel de persoană… undeva.
    Inimă bună !

  48. Domnilor ! Din lipsa de timp nu pot raspunde astazi. Maine cu siguranta voi raspunde si la ultimile intrebari ale domnului Petrica. Dupa aceea ma gasiti pe site-ul Gyosport.ro . Acolo ma puteti urmarii live si in sezon puteti viziona tot live sosirile porumbeilor mei la toate etapele de concurs la care voi participa in sezonul competitional 2011. O zi buna va doresc!

  49. Concluzia trasa din comentul D-lui Tipeanu despre metoda folosita este ca acesta incearca sa faca ceva nou, dar noua ne spune vag despre ceea ce vrea sa faca. Cum zicea mai sus cineva , si eu as fi dispus sa il platesc sa imi ofere informatii cat de cat clare despre noua abordare idrazneata.
    Propunerea lui Petrica e foarte buna .
    Succes

  50. @Corneliu – “unde-ti e increderea in oameni?” – nu stiu, am pierdut-o pe drum din 2006 incoa’. Gasitorului recompensa.

    Nu uita ca suntem pe net. Tu spre exemplu ti-ai da “tot din casa” unor necunoscuti dintre care unii mai sunt si acizi cu tine? :) DA, sunt crescatori foarte experimentati si care sunt dispusi sa impartaseasca si altora mura-n gura, dar in particular – oamenilor pe care ii cunosc destul de bine, care merita, cu care sunt prieteni, etc. Deci consider ca domnul ne-a impartasit o multime deja. Ca va continua nu poate decat sa ma bucure si sa stau “antena”.

  51. porumbei.ro, ai dreptate, suntem pe internet. Din ce am văzut până acum nu-mi rămâne decât să mă resemnez cu faptul că nu voi avea acces la cunoștințele dlui Tipeanu. Nu-i o tragedie, dar gustul e amar.

    Cu excepția a două idei parcă, dl Tipeanu nu mi-a adus nimic nou până acum prin expunerile dumnealui. Asta nu înseamnă că știu sau înțeleg perfect conceptele expuse. Le știam deja, dar doar până la nivelul la care le-a și expus, adică vag ! De-aia m-am cam enervat…
    Eu aș avea nevoie de sfaturi concise, explicite, ca răspunsuri la întrebări la fel de punctuale.
    Pe de altă parte și expunderile complexe ale dlui Tipeanu, dacă ar fi complete și fără rețineri, ne-ar fi multora la fel de folositoare pentru a ne face o privire de ansamblu asupra abordării columbofile specifice dumnealui, una cel puțin interesantă.

    Se pare totuși că nu-mi rămân șanse. Locuiesc la peste 600km distanță de dl Tipeanu, concurăm în competiții diferite, nu am nr lui de tel și oricum, nu știu dacă mi-aș permite să-l deranjez…
    Deci, dacă nu pe internet aș (am) avea șansa să aflu (aflăm) mai multe de la acest om, atunci unde și cum ?

    PS. Nu cred că prin vizionarea live a sosirilor de la concurs ale porumbeilor dlui Tipeanu aș putea afla răspunsuri la întrebările mele, deci nu înțeleg prea bine rostul invitației pe gyosport.ro…

  52. porumbei.ro, chiar, ce-ai pățit în 2006 ?? Sunt foarte curios. Un topic nou ? :-)
    Și cu pierdutu” încrederii… crezi că-i ireversibil procesul ? :-)

  53. In 2006 am facut site-ul asta. Asta am patit. :)))))
    Defapt era 2003, dar atunci era in alt format mai putin “interactiv”. N-are rost sa insir aici toate cele, sa ramanem ontopic.

    Intr-o vreme ma apucasem de interviuri cu crescatorii, dar m-am oprit exact din acest motiv: majoritatea spun aceleasi plictiseli, ca e mai bine sa ai porumbei buni decat porumbei prosti, e mai bine sa fie curat decat murdar, e mai bine apa proaspata decat plina de gainat, etc. In general e mai bine sa fie bine decat sa fie rau. Ca sa vezi ce chestie. Eh, daca ar aparea amanunte interesante ca cele de mai sus, ar fi altceva. Pe mine si in stilul asta date cu pipeta ma ajuta pentru ca mai departe pot sa caut singur. In general cei de afara sunt mult mai darnici si gasesti cam tot ce vrei.

    Sa iti mai dau un exemplu. Fratii Marica au postat aici acum multa vreme articolul despre alune, si au venit tot felul de papagali cu faze de genul “hah hah, de ce nu ii duci si la cofetarie, bah”… pai iti trece tot cheful sa ma imparti informatiile cu toti gibonii. Asa ca ii inteleg pe crescatorii care sunt rezervati.

  54. porumbei.ro , noi cei care am scris aici nu facem parte din aceea categorie de care vorbesti , eu , incepator fiind as dori ceva care sa ma ajute cu adevarat, nu povesti ascultate noaptea la Radoi Romania Actualitati. .Vizitez acest site inca de la aparitie si mereu intru cu placere zi de zi, viata ma invatat ca nu tot ce zboara se mananca.

  55. Domnul Tipeanu Gabriel daca tot raspundeti maine caut si eu sa-mi incerc norocul cu inca cateva intrebari.

    Care sunt acele astrase din ocean care contin mercur si sunt toxice ?
    Ce parere aveti despre antioxidanti ?
    Ce grit folositi la porumbei ?
    Motivul pentru care nu aplicati dezinfectia crescatoriei cu substante chimice ?
    Cat de des faceti curat la porumbei ?
    Cat de des folositi uleiul de usturoi ?
    Dati alune la porumbei ?
    Recomandati va rog ce a-si putea studia pentru a invata mai multe despre naturiste ?
    Puteti pune cateva poze din interiorul crescatoriei ?
    Astept mult de tot sa raspundeti. Multumesc mult de tot.

  56. Domnilor! Si daca aruncati cu bani pe mine asa cum arunca altii cand incepe sa cante Nicolae Guta cate o doina de jale si tot nu spun aceste lucruri dobandite cu foarte mare greu, acestea nu au pret, pentru mine este o pura placere sa invat pentru mine sau sa ma retrag cu placere printre porumbei, acolo unde ma simt extraordinar. Eu cred ca Abraham Lincoln, a fost cel mai scurt in banda cand a spus ; Invatati, invatati, invatati …
    Asa cum am promis astazi am revenit pe site. Eheee uita-te la ei sau inmultit intrebarile, dar voi fi si eu scurt in bada si la final promit sa inchid pravalia.

    Scrieti mai multe despre imunitate, se poate ?
    La porumbeii maturi nu se mai pune aceasi problema pentru ca deja au ‘sistem’ imun care sa genereze imunoglobuline proprii, spre deosebire de pui la care ele vin de la parinti. Pe parcurs ne ramane doar sa intarim sistemul imunitar pe cand la pui, cele mai importante zile sunt primele 7 din viata lor, atunci cand sunt hraniti cu lapte de catre parinti se formeaza imunitatea si pe parcursul vietii o poti asa cum am spus doar intarii.

    Ce parere aveti despe vitamina C ?
    Acei ”stapani ai inelelor” care aluneca incercand la obiectul muncii mici exercitii SIMPLE spun in stanga si dreapta ca vitamina C se tine sub limba sau se S..E ! Nu este asa, vitamina C joaca un rol esential in functionarea optima a organismului, cu atat mai mult in eliminarea eficienta a parazitilor. Vitamina C de calitate NU se gaseste in capsule sau sticlute, ci in gradina! Este un micronutrient format din: Rutina, Bioflavonoide, Factorul K, Factorul J, Factorul P, Tyrosinasa, Ascorbinogen,Acid ascorbic. Produsele cu Vitamina C care le folosesc ”stapanii inelelor” contin doar acid ascorbic, in timp ce, vitamina C din natura are TOATE componentele.

    Aveti voliera de plasa unde scoateti porumbeii la soare din ce am inteles practicati vaduvia cu porumbeii ?
    Nu am voliera de plasa, era bine daca aveam mai ales iarna ii scoteam afara in voliera de plasa in aerul tare de iarna minim 2 ore pe zi, asa vara ai sanse mari sa nu apara mari complicatii respiratorii. Sigur ca era de folos si cand doream sa le pun vasul de baie, asa nu faceau apa pe jos in interiorul compartimentului, asa eviti cat poti sa mai cresti umiditatea in interior. Am un iluminator mic sus pe voliera, care este prevazut cu un subar, avand compartimentul mic razele solare ajung sa acopere o arie buna in interior de care, sa beneficieze porumbeii un anumit timp in fiecare zi, dar nu in amiaza ca incalzeste interioru prea tare, in rest fac o termoreglare a microclimatului in sezon cu raze BIO UV A si B controlat de un programator pentru a activa in o anumita perioada a zilei, durata programarii nu este la intamplare, acest programator i-si face singur treaba. Se leaga toate de cea mai lunga ziua din an, care chiar exista.

    Am inteles ca ceaiul deshidrateaza organismul cum folositi dv. la porumbei plantele macinate ?
    Asa este nu dau ceai si prefer apa sa fie curata, asa se pot bucura si porumbeii de ea. Daca dai plante macinate vor schimba fecalele, devin mai moi, unii porumbei vor face fecale cu apa inprejur, vei observa ca muschii pieptului vor ramane mai trasi si nu ating culoarea rozalie nici inainte de imbarcare, deci nu este o metoda buna. Sunt care fac ceai concentrat si adauga in apa din adapator 15-20 ml de ceai la 1 litru de apa, acest ceai concentrat se invarte undeva intre ceai – otrava – toxine. Sa te apuci de unul singur sa faci anumite combinatii e greu pentru ca unele combinatii intre ele pot avea efect neplacut in interior la organism si in ciuda faptului care pare complicat exista solutii. Plantele nu le poti folosii oricand si combinate cu orice daca doresti sa obtii O PRIZA BUNA, sunt al naibii de bune si datorita ca majoritatea plantelor, au si efect calmant. Dar nu numai plante (orice altceva ce ai folosii naturist), multe pentru o priza mai buna asa cum am spus este bine sa fie folosite la anumite ore din zi, dimineata pot fi vitamine, la amiaza aliment si seara toxine.

    Ce parere aveti despre uleiuri ?
    Este o alegere putin gresita asta sa nu spun proasta. Porumbeii care primesc ulei regulat sunt foarte expusi la acea boala ‘ficat gras’ in termeni populari, va dati seama ce placut este pentru ficat, o cantitate mica de ulei la perioade mai mari de timp pot fi de ajutor, dar depinde ce ulei se foloseste. Majoritatea produselor au un procentaj mic de ulei pur al produsului urmarit, restul este inmultit cu ulei uzual (ieftineala).

    Ce parere aveti despre anumite produse din magazinele naturiste Plafar ?
    Toate firmele trebuie sa traiasca! Imi plac acele produse in flacoane de plastic, dupa ce desigilezi capacul mai sunt valabile si te poti folosii de ele minim 1-2 sau 3 ani, atunci realizezi ca esti un tip norocos. GASESTI DAR SUNT PUTINE CARE SA FIE DE AJUTOR…. daca stai sa citesti prospecte aluneci fara sa simti si intrii in jocul pus la cale cu mult tact de catre firmele producatoare. Adevarul ca si eu a-si proceda la fel daca eram producator, distribuitor sau vanzator. Imi aduc aminte cand pregatesc unele cu intentia sa iasa bune, folosesc vase din portelan, sticla, lemn sau smaltuite, sa nu modific sau sa alterez compozitia. Niciuna dintre gaselnitele pregatite nu stau mai mult de 48 de ore, dupa ce sunt pregatite sunt nevoit sa recurg la frigider pt a ma folosii timp de 3-5 zile de ele… oare de ce nu rezista si gaselnitele mele 1-2-3 ani asa la liber (?).

    Care sunt acele extrase din ocean care contin mercur si sunt toxice ?
    Pestele oceanic, mai ales extrasele din ficat (ficatul este filtru),… contin mercur in cantitate foarte mica, ataca bacteriile benefice din flora intestinala. Este important ca se vand bine, mai ales uleiul din ficat de Cod… o afacere buna pentru beneficiar. Recurg la alte metode diverse.

    Ce parere aveti despre antioxidanti ?
    Buna intrebare. Acum mai bine de 20 de ani KGB-ul au facut niste pastile, se numesc anti-mahmureala, acum le poti gasii la liber, daca ai luat o pastila poti consuma alcool in cantitate mare si nu te imbati, au la baza antioxidanti (si nu numai), sa dai asa ceva la porumbei, eu am cautatc sa folosesc un exemplu sa poti intelege mai bine valoarea antioxidantilor. Porumbeii cand sunt plini de toxine, este indicat sa le dai antioxidanti naturali in urma folosirii lor in perioada aleasa nepotrivit, mai mult incurca, antioxidantii IAU DIN POFTA DE MANCARE la porumbei, si asta nu e bine, in metoda vaduvie porumbeii oricum fac mofturi si nu prea mananca, daca si tu mai stimulezi sa stea departe de boabe ii poti trimite ‘toporase’ in concurs, trebuie ales cand este potrivit sa dai antioxidanti naturali, cand si cat timp… in programul care il folosesti.

    Ce grit folositi la porumbei ?
    Scoica si caramida rosie amestecate, mai multa scoica, contine si putin iod. Nu dau caramida rosie in exces sau la libera alegre, defapt nici nu am vase pentru minerale….caramida rosie servita in exces dupa 3 zile va incepe sa absoarba din organism minerale, vitamine, glicogen, le dau mai mult sa-i ajute la rasnit boabele… oricum le stiu valoarea lor si in ce proportie sunt asimilate de catre organism 15-20% asta inseamna ca porumbeii sunt pe minus… dau penele deoparte la baza cozii analizez, pe urma decid daca trebuie sa intervin cu altele sa fac un echilibru. Mereu am grija sa pastrez sacul de minerale bine inchis la gura stiind ca, caramida rosie, dupa ce a fost tratata la o temperatura ridicata de catre firmele producatoare, este atat de uscata incat absoarbe toxine si umezeala din aer, ceva similar cum am scris despre carbunele de sub gratar. Cateodata cand decid ca este necesar amestec 3 argile in parti egale si dau in cantitate mica incepand cu ziua despre care se spune ca in acea zi nu creste nici iarba, dar ma opresc sa mai dau cand apar unele indicii. Astea toate nu sunt indeajuns cateodata dar noroc ca mai am si alte oportunitati care pot rezolva problema.

    Motivul pentru care nu aplicati dezinfectia crescatoriei cu substante chimice ?
    Daca a-si fi singurul care face acest lucru… multi columbofili renumiti procedeaza la fel, eu de ce nu a-si face(?). Substantele chimicale odata intrate in pereti, podea, materiale din care este facuta crescatoria la o scadere a umiditatii nu neaparat mare, vor elibera gaze toxice, nu este bine pentru porumbei. Dupa ce am facut dezinfectia aprind becul de 75 Watt conceput pentru a steriliza locurile in care este folosit, il las aprins timp de 15 minute, in acelasi timp se usuca si voliera…. ma bazez ca acei columbofili valorosi nu le place sa doarma pe o ureche si fac aceste lucruri dupa ce au decis ca este un lucru bun.

    Cat de des faceti curat la porumbei ?
    In boxe la masculi aproape in fiecare zi, pe podea odata la 2-3 saptamani in rest adun praful din colturi zilnic. La femele cum am gratare de lemn, fac odata la 5-6 saptamani si atunci iau de sub gratare acele vene formate din fecale, dar niciodata nu iau mai mult de 25-30% din totalul adunat sub gratare, altfel a-si schimba microclimatul interior si nimeni nu doreste acest lucru, in sezon se tin cont de cat mai multe amanunte. La compartimentul masculi vaduvi am ales eu sa NU am gratare, cand porumbeii sunt lasati impreuna pot circula mai lejer pe podea decat pe un gratar, caut sa creez acel mediu ca ei sa se poata bucura atunci cand sunt lasati impreuna, pe gratare pasesc mai greu.

    Cat de des folositi uleiul de usturoi ?
    Chiar deloc nu folosesc acest ulei. Cred ca este unul din cele mai folosite produse de majoritatea columbofililor. Dupa cum am spus, evit sa folosesc o gama larga de uleiuri, au avantaje si dezavantaje, am mai scris despre asta si undeva mai sus. Dau si eu 2 uleiuri, dar cu pauza destul de mare intre ele si cand dau ulei, dau o cantitate foarte mica si calculez 1 picur / 2 porumbei. Majoritatea acestor uleiuri sunt presate la cald si sunt putine firme care fac acest proces de presare la rece. Motivul pentru care acest produs este atat de folosit de multi este simplu, contine Alicina , un antibiotic natural mai tare decat penicilina sau canamicina. Folosit in doza mare poate afecta, provoaca si arsuri interioare, de acea nu se da doar usturoi si intotdeauna va fi insotit de un ‘pansament’ pentru organe. Usturoiul odata ce a fost zdrobit trebuie folosit, la peste 20 de minute incepe oxidarea si odata cu asta moare si Alicina. Si atunci ma intreb de ce sa folosesc ulei de usturoi, ce valoare are daca pe mine nu ma intereseaza de la el, decat acel antibiotic natural Alicin (?), mai gasesc oare in sticluta magica care are termen de garantie 1-2-3 ani (?).

    Dati alune la porumbei ?
    Nu. Dar parerea mea este ca sunt bune si educi usor porumbeii cu ele, le plac mult. Folosesc altceva care este dovedit in practica cat si stintific, cu mult mai bun decat alunele, contine grasimi, vit D si fibre, etc. si nu ma costa nimic. Jir si ghinda nu folosesc contin tanin o substanta toxica, nici castane comestibile sunt pierdere de timp si au valoare mica.

    Recomandati va rog ce a-si putea studia pentru a invata mai multe despre naturiste ?
    Tot ce reusiti sa gasiti despre acest domeniu, dar retetele bune majoritatea lor vin de pe continentul Asiatic, acolo este traditie. Exista o intamplare foarte veche cand o persoana impins de unele imprejurari a reusit sa traiasca timp de 40 zile cu Pastura si apa. Sunt multi credinciosi in Orientul mijlociu care tin post indelungat cu smochine uscate, deci se poate traii cu naturiste, dar in stilu acesta nu poti face sport. Particip in concursuri cu porumbeii si sunt obligat sa am un program diverseficat care sa aiba un efect bun asupra porumbeilor (cat si vizibil), altfel porumbeii incep sa vina tot dupa incheierea concursului. Cand le dau seminte mici, merg la porumbei cu acelasi vas de fiecare data, este de culoare diferita fata de vasul din care le pun mancarea zilnic. Cand observa vasul cu seminte mici il recunosc si stiu ca urmeaza ‘prajitura’ devin bucurosi, dau din aripi si sar pe mine chiar daca nu sunt flamanzi, am mereu grija sa fie si MEI in amestecul de seminte mici, stiind ca este un antibiotic natural, fac acest lucru undeva in amiaza, pe urma prind si analizez porumbeii. Prefer aceasta analiza a porumbeilor in amiaza, asa obtin repede informatii mai directe despre evolutia stadiului de pregatire… dimineata si seara aerul este mult mai oxigenat si te poti insela, seara aerul este si mai ionizat, dupa ce primesc ‘prajitura’ sunt in acea stare incat ii pot manipula fara sa ii stresez in jumatatea de ora cat timp dureaza sa prind usor fiecare porumbel. Trebuie luat in calcul si cand se fac achizitii de porumbei, viziteaza crescatorul undeva in amiaza, este important si ce fel de crescatorul este daca doresti sa cumperi, daca stie ca urmeaza sa vii la o anumita ora sa cumperi, fiind si amiaza, poate apela la unele lucruri simple (naturiste) care au scopul sa creasca volumul muschilor, pe urma foarte simplu prin alta metoda (naturista) le scade tensiunea in organism si imediat musculara este cu totul alta, asa reusind sa induca in eroare columbofilii…. cumparatorul cand se intorce acasa cu marfa, la cateva zile parca ii auzi cum spun ” Bai in ce fel aratau cand i-am cumparat, se stie ala, ii meserias tipu, ii bun. Cand mai merg pe la el, incerc sa-l trag de limba sa aflu ce mancare le da, produse si ce tratamente le face! Ai vazut ce origine au ? Uite tata lui ala are 7 locuri 1…. Si atunci i-ti vine sa le spui, la ce ai mai adus acest pui din el daca arata ca o carpa ?”. Acum vreo 2 ani eram la cineva, mi-a aratat un porumbel destul de valoros achizitionat pe bani destul de multi, cand am intins aripa ‘suna incheietura’ (am repetat de cateva ori) si am intrebat daca a fost lovit la aripa, raspunsul a fost nu, porumbelu avea artroza la incheietura de la brat, cred ca a fost si un motiv pentru care a fost vandut…. am spus proprietarului SCAPATE DE EL, artroza se va transmite si la o parte din pui, la efort prelungit ii lasa incheietura si ai pierdut, dupa un sezon mi-a dat dreptate, a spus ca i-a si gasit stapan, dar la o suma cu ceva mai mica. In mare este de inteles ca nu ajunge numai sa stii sa cresti porumbei intrun sistem fie el si bun, cam in toate situatile trebuie sa ai si ceva pricepere, columbofilii sunt universali si sunt aproape obligati sa detina cunostinte in diferite domenii pentru a creste porumbei si a obtine rezultate constante.

    Puteti pune cateva poze din interiorul crescatoriei ?
    Niciodata nu am fost incantat sa duc pe cineva in voliera la porumbei. Ei fac parte din familia mea si consider ca nu trebuie sa dau afara din casa unele asa cum fac altii la ‘televizor’. A venit odata un “prieten” si ma rugat s-al las sa vada la porumbei. Era disperat,aproape ca isi rupea hainele de pe el curios fiind sa vada compartimentul femeilor. Crescatoria mea este antica, mai ales exteriorul, si eu cand o privesc zambesc, porumbeii prefera crescatorii care sunt cat mai simple si cat mai ‘salbatice’. Eu consider ca majoritatea columbofililor au crescatorii cu mult peste a mea si sigur la acestia ai avea ce sa vezi. Evit sa dau si porumbei ‘la mana’ la ati columbofili, in timp am observat ca porumbeii mei se ‘gadila’ :))) Toate acestea, ura, gandurile rele, se trasmit de la columbofilul in cauza la porumbel atunci cand este aproape de porumbei sau cand ii tine in maini.(am patito anul trecut cu un porumbel de mare valoare). Si daca mergi la restaurant sa mananci alaturi de o persoana rea care trasmite in jurul lui un camp magnetic negativ, mancarea nu va cadea bine organismului tau, mai bine evita sa mananci,sau nu comanda. Eu sunt fericit asa simplu si modest, cand ajung acasa de la munca uit de tot, ma simt foarte bine in lumea mea, familie si porumbei. Cand ma gandesc ce program ucigator are Van Lint in fiecare an, peste 20 de concursuri la care participa cu toti porumbeii si jumatate din ele au media undeva la 500 de km, pune toata ziua muzica clasica la porumbei, noaptea muzica este oprita,… este dovedit stintific de catre savanti din Japonia, Rusia, America, ca acest gen de muzica creaza ARMONIE intre celulele din organism (acei pestisori exotici), etc… si ce rezultate are acest OM, a reusit sa uimeasca lumea columbofila la nivel mondial intr-un timp foarte scurt, cand am analizat rezultatele la cel mai bun porumbel (femela), timp de 4 ani a clasari de varf si de la un an la altul a clasat tot mai bine.

    De cand ma stiu am fost atras de latura naturista, intotdeauna am incercat tot felul de variante naturiste la porumbei, in perioada cand am intrerupt sportul columbofil (timp de 6 ani), nu prea aveam timp necesar pentru porumbei, dar am cautat sa-i mentin la curat. In ultimii 2 ani au avut parte de un program semi-naturist, am observat ca treaba este buna si din acest an voi aplica un program total naturist. Aceasta alegere se potriveste si la programul de munca pe care il am, lipsesc de acasa cate 2 zile pe saptamana, dar nu inseamna ca rezultatele nu trebuie sa atarne de anumite scuze, atat timp cat concurezi si cronometrezi sosirile porumbeilor esti in joc.
    Nu stiu cum de am avut curajul sa scriu despre porumbeii, tinand cont ca in Bucuresti este plin de ‘DOMNI PROFESORI’ care clar, stiu TOT despre porumbei, explodeaza de atata informatie care zace in ei !!, dar adevarul este ca stiu mai putin decat stie fata mea cea mare la porumbei. Asa cum am promis, cand ma voi retrage din sport datorita varstei, voi scrie tot ce am facut la porumbei si din toata experienta acumulata in timp, mai departe sper sa nu fie adevarata lozica ‘omul cand imbatraneste incepe sa uite’, pentru o siguranta mai mare, mai bine sa va orientati dupa cuvintele spuse de catre marele Abraham Lincoln. De felul meu prefer sa ascult pe altii si sa vorbesc mai putin, cand ei spun ca azi au dat drojdie de bere la porumbei si eu spun ca le-am dat chiar astazi, sau cand spun ca maine le pun de baie la porumbei, le dau dreptate si spun ca si eu de gand sa le pun de baie, tot ce fac ‘ei’ fac si eu, clar doar atunci cand suntem fata in fata… cand sunt acasa la porumbei problema se schimba radical, fac ce stiu eu. Asa reusesc sa nu supar pe nimeni niciodata, cateodata te ia mila cand vezi persoane mature care depind de cate un ‘profesor’ si dupa cativa ani 90% din cunostintele lor sunt legate de un sir mare de produse magice. A fost ultimul meu coment despre porumbei , cine doreste poate vizita site-ul Gyosport va faceti cont si puteti urmarii crescatori pe camere live. Recunosc ca am deviat de la subiect dar am raspuns intrebarilor domnului Petrica. O seara buna va doresc!

    Andrei maine o sa primesti raspunsul pe mail, la intrebarile tale.

  57. Multumesc pentru ce ati scris, este de recitit si rumegat in liniste, adanc. Am descoperit ca sunteti un crescator foarte pe gustul meu ca sa zic asa. Sper sa mai scrieti, macar pe Gyosport.

  58. Mulțumesc sincer și eu dlui Tipeanu pentru tot ce a scris.

    O fac, dar specific încă odată, consider atitudinea lui absolut condamnabilă. Acest om pare a fi egoismul absolut întruchipat. Le are pe toate: grandomanie, secretomanie, ipocrizie (declarată chiar), etc, etc… Omul ăsta parcă e cam tot ce nu trebuie să fie un columbofil. Și nici măcar nu-l cunosc în realitate (nici nu-mi mai doresc), decât de pe acest website, din ce scrie :-))

    Pe de altă parte, pare a fi un adevărat maestru, probabil stăpânește foarte bine anumite concepte ale columbofiliei aplicate. Să le folosească sănătos ! Și dacă asta-și dorește, să rămână singur ! Cu adevărat !

    Vreau să mă încurajez și să-i încurajez și pe alții cu privire la faptul că hobby-ul ăsta ne poate face fericiți și dacă nu vom deține niciodată informațiile dlui Tipeanu. E mai de preferat să fim deschiși, prietenoși, sinceri și să ne facem prieteni columbofili adevărați. Și rezultatele columbofile se pot obține fără a știi foarte multe despre porumbei, o spun giganți ai columbofiliei mondiale.

    Ca alternative, știm că există un alt fel de oameni, de ex. Schaerlaeckens, Geoff Kirkland, Frank Tasker, Paul Haltermann, etc, etc… e o plăcere să vezi acești ”monștri” deschizându-te complet în fața ta…

    Și între noi, românii, sunt columbofili OAMENI. Am avut onoarea să discut la tel de vreo două ori cu dl Buțucanu. Respect ! Omul ăsta lasă impresia că spune TOT, simplu scurt și la obiect !
    De curând am aflat (cu stupoare chiar) că și unii multipli campioni naționali spun foarte multe. Mă surprinde extrem de plăcut deschiderea unui om ca și Călin Habaci (cu plusuri si minusuri) ca ex, dar mai sunt și alții.

    La nivel de club, la fel, e bine să avem cât mai mulți prieteni. Cunoștințele și observațiile pe care acumulez și împărtășesc cu colegii A.D., F.M., M.T., etc. (se știu ei) fac mai mult pentru mine decât toate cunoștințele unuia care nu le-ar da pe banii lui Nicolae Guță.

    Revin, mulțumindu-i încă o dată lui Tipeanu pentru informațiile scurse, picurate. Îi multumesc și administratorului că nu cenzurează opiniile aici. Ești tare, porumbei.ro !

    Eu unul mă bucur mai mult cînd sunt între colegi, prieteni columbofili, decât atunci când sunt singur între porumbeii mei.
    Cred că așa-i normal…

  59. Sincer sa fiu ceea ce incearca sa transmita dl. Tipeanu nu este adresat celor cu “inteligenta discreta”.
    Eu personal nu am inteles mare lucru si, sincer, aceste interventii ale dansului sunt extraordinar de generale. Spre exemplu: am u n tratament super de numai 2,5 lei … bine , bine … dar in ce consta, luminati-ne si pe noi cei care ingrosam randul anonimilor, dar care, prin porumbeii cu care participam la zboruri, va ajutam pe dvs. sa clasati 10 porumbei in loc de 8, etc…
    Multumesc.

  60. Sunt de acord cu tine ca Dl. Butucanu este o adevarata enciclopedie si e foarte darnic, dar revin si iti amintesc faptul ca ati discutat in particular, este putin altfel. Si eu am corespondat cu dansul o vreme si am ramas marcat de ce cunostinte are si cum le ofera. DAR nu era pe net iar eu aveam un nume complet, o adresa si o poveste personala atarnata de intrebarile puse.

    Ai dreptate cand spui ca poti obtine rezultate si fara prea multe cunostinte de finete… si tocmai de asta nu inteleg de ce atata … oftica pe secretele Dlui. Tipeanu. Ok, e o atitudine care nu pare corecta, dar daca nu ne-am nascut ieri am observat ca in general viata nu prea e corecta. :))

    Eu sincer admir sinceritatea si prezenta de “balls” de a recunoaste deschis “stiu ba, dar nu vreau sa iti spun” :)) decat de a o ocoli pe dupa gard punand placa cu “nu sunt secrete” sau pur si simplu stand deoparte asa cum fac 90% din crescatorii care stiu ceva peste medie.

    De cand am siteul asta am observat o chestie: de multe ori consideram ca ni se cuvine totul si noi nu avem nicio obligatie. Raman perplex cand primesc cate un telefon insistent (daca nu raspund suna de 2-3 ori) sa ma intrebe de ce nu am publicat nush’ ce intrebare cu paduchi, de parca as avea vreo obligatie fata de ilustrul anonim caruia i-a fost lene sa verifice site-ul sa vada ca s-a mai discutat de 110000 de ori problema. Poate ca nu e exemplul cel mai bun si cu siguranta nu face referire la topicul de fata dar imi sustine afirmatia ca deseori avem prea multe pretentii.

    Filmele cu Jeoff, Ad si Frank sunt niste bombe de informatie si nu sunt singurele, se pare ca odata cu varsta incepi sa devii mai darnic. ;) Referitor la pretul informatiei, stiu ca noi asa cum spuneam mai sus consideram ca totul ni se cuvine pe tava si gratis dar filmele alea costa (nu pentru romanasul descurcaret) , la fel cum costa si cartile lui Ad S. sau cum a costat abonamentul la revista online a lui Breemen unde scriau niste articole de plangeai columbofili din intreaga lume. A, ca mai scapa pe langa ele si chestii calumea gratuit (cum sunt articolele lui Ad S. pe siteul personal), si asta e adevarat – strainii sunt putin mai darnici. Concluzia mea e ca sunt suficiente aceste picaturi de pipeta, in rest putem face research singuri, uneori fac nopti albe studiind ce ma intereseaza… nimeni nu iti va explica un fenomen mai bine decat o faci tu punand cap la cap si FILTRAND idei, informatii, si experiente PROPRII. La asta se reduce totul. Daca Dl. Tipeanu iti spune ca trebuie sa bagi in porumbel 10 boabe de cafea inainte de etapa, o faci? Am auzit de porumbei care vomitau cafea la nu stiu ce imbarcare… concluziile nu le poti trage decat singur dupa multa experimentare in propria crescatorie, cu loturi separate de porumbei pentru a observa clar eficienta sau ineficienta unei chestii.

  61. Porumbei.ro, cu respect, cred că greșești puțin comparând atitudinea lui Tipeanu cu faptul că alții fac bani prin vânzare informației.
    Și mie mi se pare absolut normal să plătesc pentru cunoștințe pe care alții le-au obținut prin muncă, experimentări, etc… De-aia am și încercat marea cu degetul, eram dispus să plătesc (și ai obs., nu singurul), din respect pentru munca și studiul dumnealui.
    Ziceai și de winnningmagazine.nl al lui Breemen. Am citit în mod religios aproape toate materialele apărute acolo, dar nu am văzut nici acolo și nici altundeva în lumea/publicațiile/materialele columbofiliei civilizate, o atitudine ca cea a dlui Tipeanu. Și anume faptul că dumnealui afirmă că nu ar transmite nimănui (toate) cunoștințele lui, nici pentru bani. Din câte înțeleg din ce scrie, nici prieteni columbofili nu are. Auzi tu !, doar unul singur a fost primit în crescătoria proprie !
    Ok, e dreptul lui să meargă chiar și în mormânt cu informația adunată. Dar să nu-și proclame mania asta a secretului ca pe o virtute !! Asta mă deranjează ! Am specificat clar și mai sus chestia asta, atitudinea lui e… incalificabilă !
    Dar, la fel ca și tine, o să trec prin filtrele minții ”picăturile” de informație pe care le-a împrăștiat dumnealui , neglijent, pe aici. :-P
    Și pentru asta-ți mulțumesc în primul rând ție, până la urmă ne-ai creat cadrul potrivit pentru a le primi, nu ? :-)
    Aaaa, că tu o să mai primești ceva bonus și pe email… asta-i altă chestie. Te invidiez și … nu prea. :-P Oricum, continuă să ”perii” pe cine trebuie !
    Mi-aș dori să devii curând un fel de wikileaks columbofil :-))
    Cele bune ! :-)

  62. Haha, da, m-ai gasit cu periatul. Daca sunt de acord cu atitudinea cuiva si cu felul in care vede columbofilia inseamna ca perii. Marfa concluzia. Nici nu mai am porumbei deci pentru mine toate astea nu mai inseamna mare lucru. Ori ca aflu marile secrete ori nu…

    Nu vad nicio referire la faptul ca din postura de anonim se cer detalii foarte precise unui crescator care nu are nicio obligatie sa le ofere. Cand ai scris ultimul articol pe care l-ai publicat pe net cu darnicie sa se adape toti crescatorii? (carora bineinteles li se cuvine asta din oficiu). Daca ai fost abonat la Breemen si ai vazut filmele lui Ad, Frank & Co. , cu siguranta ai multe lucruri foarte interesante de oferit. Pune link la 1-2 exemple, nu mai multe.

  63. Mda, se pare că nu știu să fac glume care să poată fi gustate de oricine. Mea culpa.
    Pentru tine nu mai înseamnă toate astea mare lucru ?! Permite-mi, respectuos, să nu te cred. Cred că înțelegi că încerc iar să glumesc :-)

    Da, m-am informat cât de mult am putut. Am și plătit, de multe ori, pentru asta.
    Totuși, nu mă aflu în postura de ”a da lecții” online. Nu m-ar asculta nimeni. Spre deosebire Tipeanu, care ar avea ascultători mulți aici. Oricum, nu cred că aș avea de oferit ceva special, concurez doar de 3 ani cu porumbeii și nu am rezultate. De nici un fel. Doar mari speranțe. Dar și o mulțime de prieteni (declarați), la toate nivelurile.

    Dacă vrei, poți face publice link-uri de unde se pot lua gratuit (și ilegal) materialele lui Jim Jenners.

    Ar fi lipsit de modestie să spun dacă am făcut sau am să fac ceva pentru ”adăparea” altor crescători, în domeniul virtual sau al publicațiilor. Prefer să rămân oarecum anonim.

    Te las, merg jos, la porumbei, că m-așteaptă doi copii. Vor căsca gurile când voi începe să le povestesc, din nou (dar nimic nou, doar ce-am citit și eu pe porumbei.ro… sau pe winningmagazine). Îmi sunt la fel de anonimi, ca tine. Nu le știu nici măcar numele… Dar simt că au aceeași dragoste de porumbei și asta-mi e suficient.
    Voi scăpa cu greu de ei și-mi vor mulțumi, timid, dar din suflet, pentru puiul primit cadou de fiecare.

    Îmi cer scuze pentru divagații și încă o dată te asigur de respectul meu.

  64. Prima data doresc sa multumesc d-lui Tipeanu pentru toate dezvaluirile, am invatat lucruri foarte bune, asa cum spune si Andrei picurate cu pipeta dar inveti. Daca esti atent si stii sa citesti printre randuri constati ca acest domn a scris o gramada de lucruri fine. Are un stil total diferit, mie mi-a placut mult de tot. Sa speram ca va scrie mai departe si pe acel site.
    Dl Corneliu pare ca sunteti iritat catusi de putin, cu cateva comentarii mai sus doreati sa oferiti si bani, foarte bine ca sunt lucruri care stam o viata sa le aflam si poate nu reusim, apoi in alt mesaj scrieti ca tot ce a scris d-l Tipeanu d-v. le stiati, acum cand a inchis cum spune ”pravalia” incepeti sa azvarliti cu o mica rautate ca este secretoman, grandoman s.a.m.d. Acum observam ca te apucasi si de Andrei , tin sa spun parerea mea; Baiatul acesta nu perie pe nimeni, deasta si rezista siteul lui si intra multi aici si scriu la mai toate subiectele deschise!
    Sa incercam sa fim fiecare mai buni si sa dam apreciere unor persoane cum este d-l Tipeanu care a avut rabdarea sa ne invete si pe noi lucruri despre porumbei, practyica si alte detalii tehnice. Acum parca vad ca spui si despre mine ca il perii :D:D
    Si eu ofer bani pentru asa informatii, dar nu am la cine omul a fost corect si a fost deschis, a muncit mult sa stie lucrurile care le cunoaste acum, bravo lui eu personal il felicit si sper odata sa il cunosc pe acest maestru si personal.
    Ramane sa urmarim daca vom putea studia si alte lucruri atat de interesante pe siteul specificat.
    Vant in pene.

  65. Corneliu: “Din câte înțeleg din ce scrie, nici prieteni columbofili nu are.”

    Stai tu linistit. Gabi a stiut sa isi faca destui prieteni columbofili si are suficienti elevi in acest domeniu.
    Ia si citeste tot ce a scris pe acest site, cauta pe pipa.be, urmareste gyosport.ro de acum in colo(daca vrei sa mai prinzi cate ceva de la el), mergi in vizita la crescatori cu rezultate…nimeni nu o sa iti ofere totul pe tava.Daca am primi totul de-a gata, la finalul sezonului ar trebui sa fim toti campioni…si asta nu se poate.

  66. Domnu Corneliu daca a-ti fi pus intrebari cum am pus si eu erati de un mare ajutor, scria domnul Tipeanu mai multe si invatam mai mult. Am pus singur intrebari si pe urma incercati sa criticati, eu am pus intrebarile care ma interesau pe mine si a scris cat a dorit, credeti ca pe mine nu ma interesa metoda de vaduvie si multe altele, ma interesa dar nu a dorit sa vorbeasca despre vaduvie si alte detalii. Sunt bucuros si pentru cat a scris, eu nu am gasit pe internet aceste amanunte.
    Domul Tipeanu Gabriel multumesc mult pentru toate scrie, era placut sa mai scrieti dar decizia ramane la latitudinea dv. daca sa mai scrieti sau nu, eu voi urmarii si acel site si pina la inceperea sezonului fac si un cont acolo sa pot urmarii crescatorii care au camere live.
    Doresc foarte mult sa va cunosc, va rog sa lasati un numar de telefon mobil sau o adresa de contact messenger sau email. Va multumesc inca odata pentru amabilitatea de a raspunde la intrebarile mele.

  67. @Corneliu: Ce ma deranjeaza este ca vorbesti de atitudine “incalificabila” in conditiile in care omul a scris cu mult mai mult decat probabil toti columbofilii _romani_ experimentati care folosesc netul. E ca si cum ai angaja un lot de 100 de bucati la un maraton greu, ti-ar veni acasa dupa 6 zile un singur porumbel rupt de oboseala si tu i-ai rupe gatul ca n-a venit la timp. Si nici nu e d-ala cu pene albe. :)

    Apoi stam si ne intrebm de ce suntem asa rezervati si rautaciosi pe net si de ce nu se implica cei care mai stiu una, alta.

  68. Domnule Petrica,mi-a facut deosebita placere sa va raspund la intrebarile adresate. Este adevarat ca am “deviat” de la subiectul acestui topic si am ajuns sa deranjam si anumiti vizitatori ai acestui site. Cu siguranta vom avea deosebita placere sa ne cunoaste reciproc. Referitor la vaduvia femelelor este adevarat ca am evitat anumite raspunsuri. Acest lucru se datoreaza faptului ca in Bucuresti nu cunosc vreun crescator care are idee despre acest joc. Cred ca ma intelegeti.Concurez in Bucuresti. Aici sunt destui care au asteptat revenirea mea si bineinteles s-ar fi bucurat mult sa ma batjocoreasca asa cum au facut-o multi ani pe timpul in care nu concuram. In aceasta perioada eram numit “Dinozaurul Columbofiliei Romane”sau”Copilul Minune care sa nascut o valoare si a murit legenda” ….etc. Curios faptul ca toti acei care au vorbit de mine au fost interesati de ceva imformatii,porumbei,apoi uitand sa treaca in pedigree in dreptul unui parinte de campion numele TIPEANU. Acum va rog sa trageti concluzii referitor la felul in care ma exprim eu cand scriu,sau cand vorbesc de porumbei. Domnule Petrica,despre anumite lucruri legate de metoda vaduviei cu femele putem discuta in limita timpului disponibil pe care il am si pentru a facilita acest lucru am sa va las adresa mea de Mail. Aceasta este: gaby_tipeanu72@yahoo.com

  69. @Robi, te rog eu nu-mi interpreta spusele. Mersi. (spuneam că aveam doar idei vagi despre majoritatea subiectelor atinse, dar că ideile dlui Tipeanu expuse aici nu mă ajută să înteleg mai multe. Nicidecum nu știu tot ce-a zis dumnealui!)

    @Stoica Adrian, nu prea mai vreau să mai prind nimic acum. De la început m-am legat DOAR de atitudinea dlui Tipeanu, apoi am observat că omul știe multe și am zis că aș plăti pentru astfel de informații. Nu i-am cerut milă.
    Observă, te rog, că i-am și mulțumit sincer pentru cele ”scăpate” aici.

    @petrica, dl Tipeanu a scris și din cauză că primul meu mesaj l-a impulsionat. Mă credea probabil altcineva și probabil voia să demonstreze ceva, bănuiesc. S-a înșelat, dar ”impulsul” meu se pare că a contat. Și rămâne. :-)))))))

    @porumbei.ro, sper să reușesc ca, dacă voi deveni cândva un crescător experimentat (și eventual valoros), să nu conteze mai mult pentru mine lupta pentru ocuparea unui loc mai sus în campionatul național, decât dorința sinceră de a-i ajuta pe alții.
    O să mă abțin să mai zic ceva.

    Mai precizez doar că l-am judecat pe vizitatorul acestui site GABY TIPEANU doar prin prizma celor scrise de el aici. Nu-l cunosc ca om în viața reală, de fapt nici nu am auzit despre dumnealui până zilele trecute, deci nu am absolut nimic cu omul Tipeanu și-i cer scuze dacă s-a simțit cumva jignit.

  70. Multumim pt informatii domnule Tipeanu. Chestii foarte interesante ati spus in interventiile dumneavoastra.
    Maine de dimineata imi cumpar 2 electrozi si direct la crescatorie o sa fug cu ei sa vad daca am vre-un firicel de apa care trece pe sub crescatorie. Plus multe altele pe care le voi pune in aplicare dupa ce se va incheia sezonul 2011 pentru ca nu am timp suficient sa aplic ceea ce ati scris mai sus pana la inceperea sezonului competitional. Iar dupa ce voi face multe incercari si voi da cu capu de ,,pereti” va voi spune daca functioneaza si la mine cele enuntate de dumneavoastra. ( posibil sa nu fiu un crescator priceput)
    Bafta tuturor.

  71. Domnul Andrei va dau dreptate, cand apare cineva si ii dam in cap sunt aproape sigur ca nu mai doreste sa scrie ceva si normal pe urma ne miram ca nu mai doreste nimeni sa scrie cate ceva. Ce bine era daca am avea un numar minim de 5 columbofili din toata tara care sa scrie si asa picurat cu pipeta despre porumbei. Din pacate nu avem.
    Domhul Corneliu sunteti de apreciat aveti caracter, stiti sa va asumati greseala si apoi sa fie reparata, va felicit .
    Domnul Tipeanu Gabriel sunt incantat sa ne cunoastem, va contactez pe adresa lasata . Va multumesc mult.

  72. @Vlad: care-i faza cu electrozii?

    @Corneliu: am vazut ca esti riguros si atent la detalii, sunt convins ca o sa ajungi sus. Totusi nici nu e nevoie sa astepti pana atunci, poti impartasi din cele de pe “Winning” daca simti aceasta chemare ;).

  73. O să-l pun, cred, la încercare pe Vlăduț cu electrozii lui la Bran, dac-o să binevoiască. :-))

    @porumbei.ro, îmi face plăcere să te invit deocamdată să citești în limba maternă, propria-mi traducere a ”Manualului de lansare al porumbeilor”, de Steven Van Breemen. A apărut în ultima revistă FCPR, nr 3/2010.
    Dl. Marius Tunduc a obținut permisiunea publicării direct de la Steven.

    M-am mai apucat de curând să traduc un manual de construcție crescătorie pentru începători. Sursa e http://www.redroselofts.com. Deocamdată nu i-am contactat să le cer permisiunea publicării acestui material pentru columbofilii români. Probabil ca o voi face în viitorul apropiat. Dacă voi primi acceptul, după ce-l termin de tradus aș fi onorat dacă l-ai pune și aici pe site. Dacă-l consideri interesant, binențeles.

  74. Ok, super! Referitor la revista, as citi-o dar nu am cum, din cate inteleg nu e decat pentru membri. Mi s-ar fi parut normal ca dupa ce apare sa fie publicate materialele si pe site-ul federatiei.

  75. Cu 2 electrozi poti verifica daca ai cumva vre-un firicel de apa care trece prin curte sau crescatorie cu o precizie foarte mare. Si anume: cumperi 2 electrozi de 2,5 si ii ,,dezvelesti” de electrod cu un ciocan. Dupa care indoi capetele lor circa 4 cm la un unghi de 90 grade. Vei pune pe degetul aratator de la fiecare mana cate un electrod si vei tine cei 2 electrozi la o distanta de 5-8 cm orientati cu varful in fata ta . In acest fel te vei plimba prin curte cu ei iar cand se vor incrucisa adica va trece unul peste celalalt inseamna ca pe acolo trece apa adica ce nu e bine sa treaca pe sub crescatorie cum spune domnul Tipeanu. Incercati si va veti convinge pt ca eu am facut asta iar cand ma apropiam de fantana din curte instantaneu se incrucisau cei 2 electrozi. E o metoda invatata de la cei mai in varsta. Domnul Tipeanu poate sa confirme sau sa infirme daca asta e o metoda prin care poti verifica daca ai ” vena de apa”. In rest ce sa mai spun? Un dezinfectant pe care il foloseste domnul Tipeanu in crescatoria dansului este otetul cumparat de la magazin. Gresesc? NU SUNT ADEPTUL NATURISTELOR si nimic altceva pentru ca m-am fript anul trecut si mi-am pierdut toti porumbeii asa ca pe viitor voi aborda o alta metoda. Probabil nici nu detin informatiile necesare sa ma axez doar pe naturiste. Domnul Tipeanu se vede ca are cultura columbofila iar eu nu detin bagajul de cunostinte in materie columbofila pe care dansul il are.
    Totusi sper sa fi inteles ceea ce am explicat cu electrozii.
    Bafta multa tuturor.

  76. DL Tipeanu am drum la buc mai precis pe 11 acceptati sa ami oferiti onoarea sa va cunosc sant dat pe spate de tot ce scrieti

  77. Am omis ceva: indoi electrodul doar la un singur capat iar capatul indoit va fi pus pe deget. O poza ar fi mult mai eficienta pentru a intelege mai usor.

  78. Mersi Vlad, cred ca am inteles. Pe degetele aratatore asezi electrozii cu partea scurta (degetele orientate ca directie perpendiculare pe corp), iar partea lunga va veni vertical in jos spre pamant.

  79. De vreo câteva luni eram la o întâlnire cu niște prieteni columbofili ”de la județ” și unul dintre cei de acolo a explicat cum e cu detectarea asta a surselor de apă subterane.
    Se pare că nu există niște studii bine documentate care să confirme faptul că doar cei doi electrozi (în cazul ăsta) fac toată munca.
    Se presupune că e nevoie și de interacționarea unor forțe bioenergetice în procesul de detecție a apei.
    Wikipedia ne oferă câteva informații utile:
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Radiestezie
    Am mai citit pe undeva că există și cursuri de așa ceva, pentru cei care nu au aceste abilități nativ…
    Specializarea se numește radiestezie și infoenergetică.

  80. Tu vei tine electrozii in paralel cu panantul. Trebuie sa tii intr-un echilibru electrozii pe degete. O sa fac o poza si o sa iti trimit pe mail ca sa intelegi mai bine dupa ce ma intorc de la Bran pentru ca imediat pornesc si nu mai am timp. Nu ai pt ce sa imi multumesti, noi trebuie sa iti multumim tie pentru site-ul care ne scoate din rutina de zi cu zi.

  81. Apa ca si apa dar treaba aia despre sacii aerieni ma pus pe ganduri. Poate se scapa Dl Tipeanu si ne spune cum putem actiona sa intarim sacii aerieni si plamanii in metoda naturala fara sa mai apelam la toate chimicalele?

  82. Vad ca topicul s-a transformat in altceva , si fara sa creez vreo polemica cred ca Gaby v-a bagat pe aproape toti in ceata.Eu unul am senzatia ca urmaresc emisiunea Codul lui Oreste.
    Am sa fac o completare , doua atat cat ma pricep.Nu pentru al contrazice pe Gaby ,sau din dorinta de a iesi in fata , ci pur si simplu pentru a expune niste puncte de vedere personale .
    Inainte de a explica un punct de vedere vreau sa subliniez ca sunt specializat in tehnologii pentru tratarea si epurarea apei.
    Alcalinizarea reprezinta procesul prin care se obtine scaderea aciditatii apei prin adaugarea unor produse alcaline (ex. pe baza de soda) sau prin electroliza.Se foloseste in cazul in care apa are o aciditate foarte mare , unde valoarea pH-ului, care este invers proportional cu valoarea aciditatii este scazuta , undeva sub valoarea neutra de 7. pH–ul reprezinta, conform definiţiei, „logaritmul cu semn schimbat al concentraţiei ionilor de hidrogen”.Altfel spus, concentraţia ionilor de hidrogen (sau protoni, ionii de hidrogen fiind lipsiţi de electron in acest caz) se exprima in valoarea pH–ului in mod logaritmic: cu cat concentraţia protonilor este mai crescuta, cu generarea unei aciditaţi marcate, cu atat valoarea pH–ului este mai scazuta, si invers.Deci cum spunea Gaby ”modific un electron” , dar mai bine spus elimin un proton.
    Dupa cum se vede ne referim defapt la refacerea ph-ului ,adica aducerea acestuia la parametrii normali
    Valoarea acestui parametru este clar evidenţiata de homeostazia organismului: 7,35.
    Iar daca neutralitatea recunoscuta a organismului este de 7,00 este evident ca valoarea de 7,35 se situeaza in domeniul usor alcalin (sau usor bazic).
    Situarea peste aceasta valoare (echivalenta cu scaderea concentraţiei protonilor si alcalinizarea mediului) poartanumele de alcaloza, in timp ce situarea sub aceasta valoare (si sub cea de 7,00) se numeste acidoza.
    Numai ca apare acest relativ paradox: scaderea usoara sub 7,35, dar deasupra valorii de 7,00 determina pierderea echilibrului acido-bazic al organismului, dar menţinerea in zona de usoara alcalinitate, fenomen denumit acidoza relativa.
    De aici se remarca NEVOIA menţinerii unui pH constant cat mai apropiat de valoarea de 7,35 (valorile extreme situandu-se intre 6,80 si 7,80).
    Daca scaderea usoara a pH-ului nu provoaca efecte puternice (prin situarea in zona de relativa aciditate), in schimb alcaloza se manifesta pregnant si acut. Deci alcalinizarea EXCESIVA a mediului determina efecte, de asemenea nocive organismului, ca si acidoza.
    In principiu, alcalinizarea mediului pentru „refacerea pH-ului” se refera la revenirea din zona de acidoza relativa, desi valorile extreme coboara sub acest nivel.
    Ce face apa alcalina in parametrii normali : neutralizeaza reziduurile acide din corp si le lichefiaza, pentru a fi eliminate prin organele excretoare.
    Pentru a putea trai, sangele si celulele trebuie sa fie USOR alcaline . Pentru a-si pastra alcalinitatea, organismul face un compromis nedorit si pastreaza un echilibru fragil, prin care converteste reziduurile acide lichide in reziduuri acide solide.
    Organele interne au nevoie de un ph acid sau bazic, de la caz la caz. Gura (in cazul porumbeilor gusa), stomacul, intestinul subtire, intestinul gros, sangele, etc. toate au un ph care dupa caz trebuie sa fie acid sau bazic (intre limite precise), pentru a permite functionarea corespunzatoare a organului respectiv.
    Sa nu uitam ca apa alcalina in urma ionizarii are valorile ph-ului cuprinse intre 8.5 si 9.5 , apa plata o valoare neutra de 7 ,iar normativele in vigoare spun ca maxim admis este 8 .
    In concluzie contrazic acest mod de a pune problema, cum ca ne apucam sa alcalinizam tot ce prindem.
    Daca un organism primeste ceva prea alcalin, el va incerca sa compenseze, atata cat poate … pana cedeaza. Altfel spus, daca ai un ciocan, toate obiectele din jur ti se par cuie. Generalizarea poate deveni periculoasa cand te apuci sa manipulezi un aspect atat de delicat precum echilibrul acido-bazic al fluidelor corporale – daca nu stiati – un organism este compus din circa 70% apa.
    Personal daca as avea un ionizator de apa m-ar preocupa riscul de a bea multa apa prea alcalina,si acest risc este valabil si in cazul porumbeilor.
    In schimb prefer sa folosesc argila dizolvata in apa pentru detoxifiere cat si contra condidozei – cautati si cititi despre argila albastra de Raciu unica in lume.
    Pentru acidifiere prefer acizi lactici organici produsi de fermentatia aeroba a latobacililor si acestia ii gasim in Avilact produs la Institutul de Cercetare Balotesti – unic si in stare naturala creat special pentru pasari.
    Electroliti -sarea Himalaya -se spune ca sarea din Himalaya are o vechime de 250 milioane de ani, pastrind astfel componenţa marilor preistorice. Cristalul cuprinde 84 de minerale, care se regasesc in aceeasi proporţie si in singele uman, in lacrima, in lichidul amniotic. Efectul curativ al acestor cristale de sare a fost descoperit de catre medicii antici din Asia, fiind recunoscut si de medicina de astazi
    Nici eu nu sunt de acord cu utilizarea otetului in alimentatia porumbeilor , dar prefer sa cumpar o damigeana de vin otetit , sa-l amestec cu apa intr-un butoi de 100 ltr unde peste noapte sa pastrez adapatorile imersate in aceasta solutie – este cea mai buna metoda de a scapa de bacterii neprietenoase (trihomonoze , salmonelle, etc)
    Ar mai fi de amintit despre zer ,lapte de capra ,ulei din germeni de grau , grau incoltit ,stevie,laptisor de matca,ginko-biloba,ginseng,extracte din seminte de grapefruit,suc de lamaie,usturoi ,pudra de seminte de canepa,fier biologic,oregano , probiotice vegetale,etc – fiecare cu avantaje si dezavantaje.

    Ma opresc aici deocamdata , mai sunt multe lucruri de discutat despre comentariile lui Gaby , unele pe care le stiam ,si mai ales altele pe care nu le stiam.Daca timpul imi va permite voi mai veni cu completari sau cu argumente pro si contra.
    Cat despre ce vor unii sau altii sa dezvaluie din experienta lor mai mult sau mai putin vasta , este o alegere care ii priveste numai si numai pe ei , spun asta pentru ca unii dintre noi s-au aprins mai tare.
    Este bine sa-i lasam pe cei care posteaza sa hotarasca singuri unde sa ”traga linie” , altfel riscam pe viitor sa nu mai posteze nimeni comentarii de calitate.

  83. Am intrat pe predescu sa vad daca toate acestea care le scrie dl Mihaila daca si functioneaza. Super. Sa inteleg ca dupa ce a scris Dl Tipeanu lucruri foarte bune, va luat ceva timp sa stati pe net ca un haker pe urma sa sariti la cap cu interventii, scrieti ceva mai despre practica.
    Sunt curios raspunde dl Tipeanu ? Sa ne spuna daca foloseste inozitor de apa ?

  84. Este ceva rautate in contariul 91. Din nou am intrat pe predescu.ro. Super felicitari .
    Am de gand sa folosesc si eu in acest an toate acestea ;Ar mai fi de amintit despre zer ,lapte de capra ,ulei din germeni de grau , grau incoltit ,stevie,laptisor de matca,ginko-biloba,ginseng,extracte din seminte de grapefruit,suc de lamaie,usturoi ,pudra de seminte de canepa,fier biologic,oregano , probiotice vegetale,etc – fiecare cu avantaje si dezavantaje.
    Visez sa fiu mare.

  85. Imi plac detaliile dar anumite aspecte ma sperie putin in sensul ca daca ar trebui sa stau sa masor PHul apei, alaturi de alte cateva zeci de chitibusuri facute pentru porumbei, nu mai ramane timp pentru viata personala. :) Chiar zilele astea ma confrunt cu modificarea parametrilor apei pentru acvariu, mai precis KH si GH pentru ca am pesti care prefera apa dura si de la retea vine cu acesti parametri destul de mici asa ca am inceput sa adaug carbonat de calciu. GH-ul reprezinta duritatea totala unde intra Magneziul si Calciul asa ca probabil si pentru porumbei este importanta, desi au gritul la dispozitie. Si gandindu-ma la toate astea cred ca inteleg si de ce dupa etape porumbeii erau gramada pe vasul cu grit si nu pe mancare: este posibil sa simta nevoia de alcalinizare dupa acidifierea corpului de la efort?

  86. Pentru Robi :
    – unde este rautatea ?
    – am scris ca le discutam in masura timpului disponibil ,cine ma cunoaste stie ca sunt un om deschis – nu imi este frica sa joc cu cartile pe fata ; in columbofilie in primul rand conteaza mana crescatorulu ,”al saselea simt”, restul tine de cultura generala si noroc.
    Pentru Andrei :
    – nu poti compara pestii din acvariu cu pasarile – tocmai ca trag un semnal de alarma sa nu va jucati cu apa
    – nu compara alcalinizarea apei cu sarurile minerale – si asa inca nu este demonstrat stiintific ca porumbeii au nevoie de electroliti , din contra…

  87. Tot pentru Robi : nu citisem comentariul nr 92
    – comentariul l-am scris de doua zile , am stat pe ganduri daca sa-l postez sau nu
    – repet – cine ma cunoaste stie ca sunt genul autodidact si ca am o colectie interesanta de articole , si in special de carti si cd-uri (care nu se gasesc in Romania – si m-au costat destul de mult) despre tot ce inseamna columbofilie plus specialzarea la care fac referire
    – despre faptul am aceste materiale va poate confirma chiar Gaby Tipeanu – a imprumutat de la mine cateva carti si cd-uri

  88. P.S.
    – as prefera sa ma judece cineva care scrie cu numele real , sau daca insista sa-si pastreze anonimatul cel putin sa se abtina de la critica
    – critica o accept de la egal la egal – nu poti fi egal cu mine cand te ascunzi dupa un pseudonim
    – nu scriu comentarii de dragul felicitarilor , credeam ca m-am facut inteles
    – nu uita ca pe Gaby eu l-am provocat sa scrie – comentariul nr 36 – de ce ? : imi plac provocarile.

  89. Ma voi intoarce……Am foarte multa treaba astazi,apoi plec la Bran. Pe luni,marti voi reveni.

  90. Robert nu credeam ca te oftici, ai stat pitit 1 saptamana ca si pisica pe Google ca apoi, ai luat tu hotararea ca ma poti inghesuii. Tralala ! Nu esti deloc strain ca eu acum 16 ani faceam vaduvie cu succes(locul 6 olimpic demifond,unic pana atunci la categoria sport pentru Romania) si cand am spus ca imi aduce aminte de anii 90′ si ca sunt, bucuros ca am trecut peste faza in cauza cu multi ani in urma. Am promis ceva ( Gyosport.ro ) si eu de fiecare data caut sa ma tin de cuvant, atat vreau sa iti spun; Te voi aduce cu picioarele pe pamant dupa ce ma intorc de la Bran, raspunsul pe siteul amintit. Nu sunt o persoana care sa dau afara din casa , prefer mai departe sa pun in practica pentru ca pe mine, nu ma ajuta la nimic sa demonstrez pe internet ceva care in practica nu poate fi sustinut sau la o verificare care se numeste REZULTAT lasi de dorit.
    Cred ca nu mai trebuie sa fac o recapitulare in a amintii ca eu Tipeanu Gabriel, am evitat de cand ma stiu sa vorbesc detalii tehnice despre porumbei, prin urmatorul raspuns sper sa intelegi urmatoarele;
    – daca nu am vorbit despre porumbei asta nu inseamna ca nu a-si avea ce sa spun despre
    – daca taci, asta poate fi si o decizie ascunsa, poate ca nu am gasit un prieten potrivit cu care sa pot povestii despre porumbei la un nivel mai avansat.
    – cand faci un schimb de observatii si concluzii aobservate in timp, cu o anume persoana, acea persoana trebuie sa fie macar la un nivel apropiat de al tau…. NU sa fiu eu pe post de a educa prin deschidere a subiectului, nu nu nu !
    Sunt multi sportivi care ii vedem la televizor in diferite competiti de lupte…. dar asa cum stim exista alti fara faima, sportivi care nu apar pe la televizor, ei nu evita aceasta faima, …aici se poate da exemplu despre budisti crescuti si antrenati in temple izolate unde devin shaolini, fara centuri, trofee si faima,…. merg inchisi, dar adevarata valoare a lor, in sportivitate acopera TOATE CENTURILE DE TOATE CULORILE incat, urmatoarele distinctii in asa numitii DANI ar sta inghesuiti pe umerii lor. Ei nu ar reusii sa ajunga la asa nivel daca sportul practicat nu este bine pastrat prin secret, istorie, traditie de la o generatie la alta, ei se bazeaza pe lucruri probate care le exerseaza si acei care au inclinatii native vor devenii cei mai buni.
    Acele inclinatii native atat la porumbei sau in alt sport, NU LE ARE FIECARE COLUMBOFIL si nici nu le pot inbunatatii daca nu merg pe ceva TESTAT SA PROBAT DE ALTII MAI MARI SAU DE CRESCATORUL IN CAUZA PRIN O MUNCA SI OBSERVATIE IN TIMP.
    Un caz real . Tony Anthony, nascut din parinti tata englez, mama asiatica… la varstra de 4 ani bunicul lui din partea mamei (chinez) insista catre fata lui, sa trimita nepotul in China. In familia respectiva batranul (bunicul) trebuia sa transmita mai departe stilul de lupta care era promovat de catre generatii intregi din spate din familia de traditie din care facea parte, acest stil de lupta a familiei in cauza avea o vechime de peste 500 de ani. Bunicul lui Anthony insista pentru ca in familia lor nu exista in acel moment o persoana de sex masculin TANARA care sa duca mai departe acel stil traditional al familiei respective. In final la varstra de 4 ani a ajuns baiatul acolo la bunicul lui, antrenamentele descrise erau putin spus dure, zi de zi, ore matinale sustinute in antrenament, mancare, odihna , antrenament … in final revine la varstra de 9 ani in Anglia, ajuns la o sala de karate era cel mai avansat dintre dintre colegi, avand doar varstra de 9 ani. La cativa ani participa in competitii, NICIODATA NU A PIERDUT NICI O LUPTA, cu lejeritate ajunge de 3 ori consecutiv CAMPION MONDIAL. Mai tarziu profeseaza meseria de bodyguard la persoane politice foarte bogate care aveau si afaceri dubioase,… dupa scurt timp ii moare iubita in accident, ea fiind oarba se afla in masna unor amici comuni (din Anglia)… dupa acest tragic accident a crescut o ura mare in Anthony, care o ia pe cai gresite si ajunge cel mai de temut recuperator International… la un momendat povesteste ca nu mai stie cate oase a zdrobit la clientii de unde trebuia sa recupereze banii, a ologit oameni, a omorat oameni, …toate interventiile erau misiune indeplinita, etc, era de inteles ca a ajuns inchis, a consumat substante interzise si nu a mai avut control, in Cairo intr-un mare hotel de lux a batut si talharit camera cu camera, luate in rand un intreg nivel al hotelului. (Gasesti pe youtube povestea povestita de el live, dar cartea lui este plina cu detalii si mult interesanta)
    Am dat un exemplu chiar daca este o mica abatere de la ce doream sa spun, in cateva cuvinte : una este sa pui ceva in practica probat si de traditie si alta este sa mergi pe un drum NOU si sa, exersezi ceva singur si sa observi tot singur, nu poti ajunge la nivelul acesta numai daca deja ai o experienta in practica bazata pe dovezi care pot sustine teoria ta ca ar avea legatura directa cu practica . Eheeeee pana atunci toate acestea raman niste dorinte ravnite de afirmare.
    Vorba dlui Robi ”am intrat pe http://www.predescu.ro ” si nu gasesc nimic care sa sustina unele afirmatii suptile cautate in Google incat sa fiu ‘incalecat’ de Robert M.

  91. Gaby , ma asteptam la asa ceva , sta in caracterul tau sa te comporti asa.Nu imi amintesc sa te fi jignit cu ceva , si cred ca primul care s-a ”dat destept ” ai fost tu.
    Tot respectul pentru rezultatele tale , dar de 16 ani incoace ai coborat stacheta , daca erai asa de bun si mergeau metodele pe care le ”expui”cu atatea ifose de campion trebuia sa fii constant in primii trei pe tara.
    Vrei sa spui ca tu aplici aceste metode de ani de zile si ca de fapt nu experimentezi ? Si vrei ca eu sa te cred ? Esti la acelasi nivel de experiment ca mine si ca multi altii doar ca vrei sa lasi senzatia ca ai inventat tu marele Gaby Tipeanu ”mersul pe jos”.
    Te dai la mine cu nesimtire pentru singurul motiv ca sunt prieten cu unii pe care tu i-ai folosit si care te-au crezut prieten , care te-au ajutat cu porumbei si cu sfaturi ,care te-au primit la ei in casa si in voliera si tu le-ai terfelit numele prin noroi drept multumire.Ii cunosc pe acesti oameni din copilarie si pot sa spun ca nu mint si sunt genul de prieteni adevarati.Si nu numai eu , cat despre tine….Asa ca nu ma mira atitudinea ta de om ”corect”.
    Vis-a-vis de comentariul meu :
    – am subliniat ca sunt specializat in tehnologii de tratare a apei , vrei sa-ti trimit o diploma pe email ? – deci stiu cate ceva despre alcalinizarea apei , si am dreptul sa-mi expun punctul de vedere privind latura stiintifica.
    -restul sfaturilor si a produselor care – ATENTIE – nu le recomand , le aduc la cunostinta celor care ar putea fi interesati de alte variante – le folosesc si le-am recomandat de cel putin un an unor prieteni de ai mei – nu le-am ”gogalit” ieri …
    Pentru cei care nu stiu – am fost plecat multi ani din tara si sunt la al treilea tandem .Primele doua au fost dezastruoase , cu oameni care nu au inteles ce vreau de la ei si care si-au batut joc de bunatatea mea si de banii mei. Ce inseamna asta – ca am facut columbofilie de la distanta , prin ”corespondenta” , si ca m-am bazat pe parteneri , ca am investit mult in tot ce a insemnat columbofilie si altii si-au batut joc.Normal ca atunci cand Gaby mergea la olimpiada nu ”stiam cu ce se mananca” , dar asta nu inseamna ca acum sunt la fel , si oricum acest lucru nu ii da dreptul sa ma trateze ca pe o ”maimuta”.
    Gabriele – pentru cultura ta generala – am vizitat si am cunoscut crescatori peste hotare pe care tu nu ii vei intalni niciodata decat in vis.Cu multi dintre ei sunt bun prieten si ne telefonam des.Dar ce e mai important m-au tratat respect din prima clipa si au impartasit cu mine un ”neica nimeni” cunostinte la care nici nu visam.De exemplu , sa-ti spun eu o poveste adevarata la subiect – prima data cand am calcat in curte la Chris Gordon , o legenda vie si detinatorul unor recorduri neegalate pana in prezent la catgoriile fond/maraton in Anglia , am discutat fara oprire aproape doua ore , dupa care fara nici o retinere mi-a dat la mana cei mai buni porumbei , si ATENTIE, fara ca eu sa-i cer asta.De cand il cunosc , de aproape trei ani , am cumparat doi porumbei de la el , la preturi derizorii , si mi-a facut cadou alti doi – fratii si veri cu porumbeii lui olimpici.Care e morala – daca vrei sa arati ca esti om , iniferent de valoarea ta , trebuie sa te comporti ca atare , dar acest lucru tine sufletul tau si de cei sapte ani de acasa.
    Acum sa vorbim si despre rezultatele mele – pentru cei doi interesati Robi si Gaby.
    In anul 2010 la campionatul cu maturii nu am facut mare lucru , am zburat cu porumbeii pe care tandemul meu ii avea in voliera – din 72 de porumbei la sfarsitul campionatului am oprit 8.Am achizitionat porumbei de la diferiti crescatori ,cu ce am avut eu,cu ce a mai avut el am conturat voliera de reproductie.Am si construit voliere noi si inclusiv am demarat in paralel un experiment , adica undeva in spatele casei , in livada am construit o voliera ”salbatica” – asa ii spunem noi.Acolo avem 40 de porumbei care au un hranitor automat , primesc apa , sunt liberi non-stop si foarte important nu primesc nici un tratament , doar sunt vaccinati impotriva paramixovirozei.Asta demonstreaza ca sunt adeptul renuntarii la medicamentatie si ca ma indrept spre latura ”naturista” a problemei.
    La concursurile cu puii am participat pentru am vrut sa testez ”achizitiile” , si cred ca am participat cu succes pentru un tandem creat in iarna 2009-2010.
    Tandemul se numeste Tanase+Robert ,sat Suseni/Malu-Spart, si ne gasiti intradevar pe predescu.ro , filiala Giurgiu , clubul Columbofilul Floresti , un club destul de puternic.
    Sa va uitati mai ales ca pe fiecare clasament , scrie sus sub numarul de porumbei participanti : ultima distanta – Tanase+Robert , dupa aceea va puteti uita la sosiri ….
    In incheiere – pentru Gaby – mi-as dori sa zburam anul acesta impreuna pe un traseu gen Basarabia sau Bulgaria si
    dupa aceea sa mai discutam metode….

  92. Ce naibi aberezi pe internet bai Gaby!Nu vreau sa intru iar in polemica cu tine, dar ma minunez la ce scrii pe aici.Cine vrea sa te incalece batrane?Din cate am vazut tu ai fost cel care facea remarci de genul “atat de invechit e ceea ce spun “astia” aici incat parca ascult Magic FM” .(am citit printre randuri) Eu iti zic tie ca atat de aberant este ceeea ce spui, incat nu are rost sa mai scrii.(3 picaturi de sange). Oricat de rezistent ar fi un porumbel , in contact cu alti porumbei care sunt bolnavi sau purtatori de microbi, nu face fata.Si ca sa astepti sa ii treaca de la sine de nu stiu ce boala e pierdere de timp.Iti amintesc ca etapele de concurs sunt saptamanale.Este imposibil sa faci performanta cu metoda pe care o propui tu. Daca tii porumbeii acasa doar sa te uiti la ei iti zic eu ca nu e nevoie nici de tratamentele naturiste pe care le propui tu, altfel ma repet e imposibil. Oare de ce s-o fi inventat vaccinurile pentru anumite boli ? Iti raspund tot eu:pentru ca organismul nu a putut sa combata singur acei virusi.
    Dragi urmaritori ai acestui topic va propun sa mai citi o data tot ce sa scris pana acum si apoi sa va ganditi putin logic.Nu mai traiti din amintiri .Daca vreti sa faceti ceva in columbofilie nu va mai bazati pe explicatiile rustice a lui Tipeanu G.
    Eu mereu am fost corect cu toata lumea de aceea va scriu si voua aici sa nu mai luati de bun tot ceea ce se scrie pe aici intre o tigara si reuniunea de la Bran.Daca era asa de bun precum se crede Tipeanu G repeta performanta mai sus amintita, dar de unde, an de an pica precum fulgi de zapada spre sfarsitul iernii .
    Nu vreau sa fiu rau , dar asa stau lucrurile.

  93. “Te dai la mine cu nesimtire pentru singurul motiv ca sunt prieten cu unii pe care tu i-ai folosit si care te-au crezut prieten , care te-au ajutat cu porumbei si cu sfaturi ,care te-au primit la ei in casa si in voliera si tu le-ai terfelit numele prin noroi drept multumire.Ii cunosc pe acesti oameni din copilarie si pot sa spun ca nu mint si sunt genul de prieteni adevarati.Si nu numai eu , cat despre tine….Asa ca nu ma mira atitudinea ta de om ”corect”.”

    Usurel, Robert, usurel, discutam si despre asta daca vrei. Eu te intreb asa : -Daca postez 3 dovezi, opere ale prietenilor tai, celor care zici tu ca eu le-am terfelit numele, care in lumea columbofila din tara de care pomeneai si nu numai sunt socotite adevarate crime, iti asumi raspunderea urmarilor? Ramane valabil, luni sau marti.

  94. Gaby vad ca ai transformat topicul intr-o lupta personala. Ce te deranjeaza mai mult? Faptul ca anumiti colegi columbofili vin cu o serie de comentarii pe acest site foarte utile si in detaliu pt tinerii incepatori, sau faptul ca unul dintre ei (cazul lui Robert ) are priteni pe care tu nu ii ai la inima? Oricum in ambele cazuri si (cred ca nu sunt singurul) nu ma intereseaza modul tau de a privi lucrurile , aroganta si rautatea de care dai dovada. Te deranjeaza cand altii vin cu argumente la subiect? De ce incerci sa deviezi de la topicul initial? Iti recomand cu caldura sa iti creezi un blog unde sa iti expui problemele personale, trairile si frustrarile .

  95. Ce se dore cu acest topic si unde am ajuns.
    Iarasi, ca de fiecare data, s-au gasit cativa pinguini sa faca praf metoda vaduviei ce se dorea discutata.
    Gaby cu “Y” mergi domnule la Bran, poate acolo gasesti pe Stan si refaceti celebrul cuplu de comedianti tragici.
    Te consideri detinatorul adevarului suprem, dar nu esti decat un balon de sapun.
    La clubul RAHOVA erai sub orice critica ca si comportament … nu vreau sa intru in amanunte.
    Scrie stimabile pe site-ul GYOSPORT si lasane cu ineptiile tale.
    Trage cortina pe acest site.

  96. Sa vedem daca dl Tipeanu va avea argumente la ce a scris dl Mihaila despre apa si altele cu ar fi plante, lapte, sare, poate reusim sa invatam ceva.
    Nu stiu cum de reusiti sa va suparati pe mine dl Mihaila, dar din numarul porumbeilor zburati unul tot facea ceva treaba. Din trei tandemuri tot se gasea cate un porumbel bun care sa difileze la fiecare tandem. Tot nu spuneti nimic cum se dau toate acele ierburi si in ce cantitate, la nr de porumbei, ce dozaj, cand este bine sa le dam, si altele ?
    Saraiti pe dl Tipeanu, dar nici unul dintre cei care il ataca nu a scris nimic despre porumbei, argumente contra si despre porumbei pauza. Nu aveti ce scrie ? Atunci sunteti niste persoane rele si geloase. Ce rezultate aveti ? Cand aveti de gand sa scrieti despre porumbei ceva din care se poate invata ? Sau doriti sa lasati impresia ca sunteti maestrii ? Scrieti despre porumbei si demonstrati ca sunteti in cunostinta de cauza mult peste el, astept sa invat ceva de la voi rautaciosilor.

  97. Dl Florin despre acele 3 picaturi de sange eu am inteles ca dl Tipeanu se referea la refacerea porumbelului in cauza si pe urma cum a scris el ”grabea accelerarea trombocitelor”. Eu stiu ca un porumbel foarte obosit, cum spunea si el porumbel care are ”spasme”, inima ii bate mai repede, tensiunea arteriala este foarte ridicata, porumbelul are febra, despre acele trombocite inca nu stiu nimic.
    Dupa ce a scris de ”3 pic. sange” am intrebat si eu persoane mai in varstra, am aflat ca pe vremuri oamenii cand aveau o puternica durere de cap, febra si dureri in corp, erau taiati sub limba si dupa ce eliberau ceva sange urma usor sa dispara aceste probleme. La oi se face tot asa dar sunt taiate la ureche, va spun ce am aflat . Cred ca exista ceva adevar in invaturile care le-a scos afara si pentru noi.
    Are si dreptate sunt atatia columbofili scule si cand sa scrie ceva despre porumbei auzim numai de galisan si vit. A, D3 si E. Ei tac, de ce tac ? Ori nu cunosc ce pretind ca ar cunoaste, ori cunostintele lor nu pot fi sustinute de rezultate lor ? Daca i-si iau inima in dinti si scriu cate ceva ceva si noi care citim dorim sa incercam in volierele noastre, atunci nu sunt siguri de afirmatii in cazul in care au luat decizia sa scrie? Si cand luati aceasta decizie rautaciosilor, sa demonstrati ca puteti fi si buni ?

  98. D-le, TIPEANU personal va multumesc pt. cunostintele dumneavoastre in domeniul columbofiliei, pe care ni leati inpartasit si noua, celor care nu stim atatea lucruri despre vaduvie. D-lor care le stiti pe toate, si-l atacati pe acest domn, care bineinteles are si defecte ca doar e om si e supus greselilor, va rog spunetine si noua din cunostintele dumneavoastre. Va rog sa ne spuneti macar atat de putin cat nea spus d-l Tipeanu, si cu siguranta vom mai invata ceva. D-le Tipeanu in legatura cu picaturile de sange, personal cunosc varianta cu oxigenarea sangelui (scos putin lucrat si bagat la loc) la asta va referiti si dumneavoastra? Va multumesc anticipat – Ionut Lucaci http://www.familialucaci.weebly.com

  99. Ptr Robi – ne lamurisem ca nu ai ce vorbi sub un pseudonim , pentru mine nu esti decat un catel pus de Gaby sa latre , o javra…
    – au fost si porumbei buni , au fost locuri de 1 si multe locuri in fata , problema a fost ca nu am urcat pe podium la nivel national ( primul tandem Golgojanu+Robert , al doilea Semen+Robert) , oricum sunt sigur ca ma cunosti…
    -cred ca am fost destul de clar , Avilact are instructiuni de folosire , iar pentru cultura ta generala minima toate produsele care nu au le calculezi in grame/greutate vie
    Ptr Dl Lucaci – unde a scris Gaby despre vaduvie ca as vrea si eu sa citesc ?

  100. PT POZITIA 104 CEL MAI BINE AR FI SA IESI U DIN ANONIMAT SI SA TE SEMNEZI CU NUMELE TAU ADEVARAT SA STIE LUMEA CE FEL DE ‘PINGUIN’ ESTI SI MAI ALES DC ITI ESTE FRICA SA TE SEMNEZI CU NUMELE TAU; ASTA E LUPTA VOASTRA PERSONALA IN CARE NUMELE MEU NU ARE DC SA APARA SI MAI ALES SA IL FOLOSESTI U ‘PINGUINULE ‘ NU ESTI NICI DEMN DE MILA PT CEEA CE FACI ESTI DEMN DE UN SCUIPAT

Comments are closed.