1) Imediat dupa intarcat ,incercati sa faceti puii cat mai blanzi ca sa-i puteti prinde oricand fara stres. Din cand in cand puteti sa-i puneti si in cos pentru o ora. Cu cateva boabe, cosul trebuie sa devina un “prieten”, a doua lor casa.

2) Puii vor zbura cat mai mult in jurul casei,dar cu program. Trebuie sa invete semnalul de chemare si sa intre imediat in cotet, dupa aterizare.Puteti face “lansari” de la coltul strazii sau de la marginea satului.In felul acesta ei isi cunosc mai bine imprejurimile si fac primele incercari de orientare. Nu fortati nimic!

3) Scopul antrenanentelor
-Obisnuirea porumbelului cu zborul de distanta si cu problemele pe traseu
-ameliorarea conditiei si a orientarii
-castig de rutina si siguranta la zbor
-selectionarea unei echipe care va reprezenta crescatoria

4) antrenamentul pt.pui(un exemplu)

Incepem cu 30 de zile inainte de prima etapa
-distanta cca 10 km. Lansari din toate punctele cardinale o data in grup si o data individual. Puii invata sa se orienteze. Observati porumbeii si faceti notite.
-distanta cca 25 km, mergem in directia zborulor o lansare in grup si una individual,vor apare primele cazuri-problema, eventual repetam,-prima selectie.
– distanta cca 50 km, o data in grup , o data individual eventual repetam .Acum se vede deja cine va fi in echipa.

-Mai aveti timp,curaj si porumbei? Incercti o proba generala cca 80 km. Daca si aceasta reuseste puteti merge cu curaj si sperante la primul concurs.

Multumesc pentru completari competente. Felix