Cautand niste informatii pe net despre pasari am gasit si site-ul dvs despre porumbei:
http://www.porumbei.ro/de-ce-mananca-porumbeii-zapada/ – am incercat sa postez un comentariu dar nu am reusit.

Ce vreau sa spun, [si m-am gandit ca fiind iubitori de animale cred ca informatia v-ar fi de folos], este:
am remarcat ca nu e o nedumerire de ce animalele mananca zapada [nu doar porumbeii]. cineva spunea ca au totusi apa la discretie. Atentie: apa, desi compozitia chimica este aceeasi pentru orice apa din lumea asta, cu toatea acestea informatia pe care o poarta [informatie care se gaseste codata in functie de structura cristalelor in care se cristalizeaza moleculele de apa si care e vizibil la microscop] nu e deloc aceeasi pentru toata apa de pe planeta. Apa cotidiana, cea folosita de la robinet nu e deloc buna pentru pasari si animale [si nici pentru oameni]. Nu vreau sa exagerez, e buna, dar nu cum sunt alte tipuri de apa: apa de ploaie din zone curate, apa de izvor etc.

Curiosii pot studia acest link pentru a intelege mult mai multe: http://www.life-enthusiast.com/twilight/research_emoto.htm
Mai jos aveti si fotografii cu structura cristalelor apei si a modului in care aceasta se structureaza in functie de mediul ambiant. Animalele simt acest lucru si de aceea prefera apa din diferite surse mai pure.
Sper sa gasiti informatiile utile.

Trimis de Alen