Desteapta-te romane!

Filmulet cu rase din Turcia – sugerat de Alex Marean.

Ma gandeam la o chestiune… ce-ar fi sa realizam si noi un filmulet prezentare cu rase romanesti, pe un fundal sonor cu, sa spunem… “Desteapta-te romane” ? Putem lasa deoparte macar temporar, orgolii si rivalitati, si alte maruntisuri care ne framanta, si sa incercam impreuna sa realizam ceva frumos. Ma angajez sa realizez acest filmulet daca exista crescatori care pot si doresc sa puna la bataie poze cu rase romanesti. Se incumeta cineva? Evident, sunt necesare poze de calitate. Personal nu am astfel de poze, fiind voiajorist. Ne-am adancit cam tare in negativismul asta, nu v-ati plictisit de el? Eu da. Hai sa punem mana sa facem ceva frumos si constructiv, si cine stie, “pofta vine mancand”.

Similar, la voiajori, am putea realiza un material cu cei mai ‘beton’ voiajori pe care i-a avut Romania in ultimii 10 ani sa spunem, material pe care sa-l poata vedea strainii (si nu sunt putini cei care viziteaza acest site). Probabil ca nu exista poze cu acesti porumbei, dar am putea tine cont de aceasta idee si sa incercam ceva macar cu porumbeii ce se vor remarca in anul ce tocmai a inceput – ne trebuiesc totusi poze reusite, nu amatoricesti facute la expozitie printre gratii, cu porumbei adormiti.

Pentru inspiratie pe marginea temei propuse spre discutie, puteti citi si articolul de pe blogul lui Mihai Dragan.

Categories Diverse

9 comentarii la “Desteapta-te romane!”

 1. O idee minunata zic eu ,desi am voiajori mi-ar face placere sa pot ajuta cu ceva .Amprieteni si sper sa putem face rost de ceva poze .Cat priveste articolul domnului Dragan un OM deosebit cum de altfel cred ca mai sunt Romani Bunul DUMNEZEU Sa-i ajute sa tina steagul sus ,deoarece sunt multi ce l-au scapat din mana

 2. Rasele romanesti sint bine cunoscute in Germania.Jucatori de Timisoara au chiar si o asociatie speciala(Sonderverein)
  Rase romanesti se pot vedea pe:
  WW.Temeschburgerschecken.de
  www. Seldschuckentuemmmler.de
  http://www.Hochflugtaubensport.de
  http://www.Kunstflugtauben.de
  http://www.Tauben-schlag.de
  Rasele turcesti in genral nu au standard pt expozitie si sint selectate numai pentru zbor.Cu rasele
  romanesti se participa la expozitii au standard de rasa ,deci sint selectate si dupa frumusete
  si cred ca sint in pericol sa-si piarda abilitatea pt. zbor.Pentru concursuri de zbor se folosesc mai ales zburatorii
  galateni si zburatorii de Arad.

 3. Au si turkletzi astia porumbei frumosi serios acum chiar dak nu imi prea plac ornamentele astia fura frumoshi ;)

 4. e buna ideea de a reliza un film dar fara melodia “desteapte-te romane” cauta si tu ceva mai nou din repertoriul romanesc.eu nu cred ca suntem tot la stadiul de jos unde sa spunem “destepta-te romane”

 5. Foarte buna initiativa . Vreau sa-i spun D -ului Helmut ca in concursurilor de zbor se folosesc si Zburatori de Severin cu foarte bune rezultate si au si standard de rasa.

 6. Iata ceva cu totul remarcabil,poate o sa fin si noi cunoscuti in vest si pasarile noastre apreciate asa cum se cuvine.
  Regret sincer ca nu am cu ce sa contribui la acest lucru grandios.Fiind voiajorist nu am poze imi pare sincer rau.

 7. Da ma hai sa facem si noi.Dar cine trimite poze ca si eu am poze dar cui le trimit.Pot trimite poze cu porumbei:ondulati,Tobosari,Satineti,voltati,roleri,satineti.Sa ma contactati pe Id duly_raduComenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *