Dezinfectia masinilor

Am vazut recent filmulete cu dezinfectia masinilor la granita. Se practica si anii trecuti?
Intrebari:
– Ce solutii se folosesc?
– Sunt inofensive pentru porumbei?

Se stropea cu jet puternic iar cel care facea operatiunea purta masca.

14 comentarii la “Dezinfectia masinilor”

 1. Normal ar fii ca dezinfectia sa se faca de catre asociatie si nu la granita(nu ai specificat ca in masina erau porumbei sau nu).In conditii normale masina ar trebuii sa fie goala in momentul dezinfectiei.
  O zii frumoasa!

 2. Spalarea masinilor ….. poate asta a vrut sa spuna. Spalarea masinilor cu aparatura sub presiune se practica de mult dar nu si dezinfectarea. Dezinfectantul ar ramane in adapatori si pe gratate…. si ar cauza aparatului respirator.

  Bine, daca se face cu produse Hexi Farma , nu.i problema ?

 3. Sa ne spuna domnii delegati care merg din partea clubului

 4. Salutare tuturor…!!!
  Se folosesc substanțe din comerț ca cele pentru oameni și ca în cazul oamenilor se poartă mască așa este și la porumbei deoarece substanța se evaporă și irită căile respiratori ale porumbeilor și evident și oamenilor. :)
  Eu sunt de părere că decât să dai banii pe substanțe care s-ar putea să nu-și facă efectul mai bine cumperi câteva sticle de clor și 1 – 2 kg de var ( stins/nestins ) pe care le dizolvi în apă până se dizolvă complet. După stropești la discreție unde este cazul, în cazul de față mașina de transport porumbei. ( metoda se poate folosi și la noi în crescătorii. )
  Aștept păreri…?

  Cu stimă – Marius.

 5. Cand eram copil Mamaia punea in cotetul gainilor crengi de pelin( o planta ce creste pe toate santurile)
  Mai demult pe cand cresteam rase grele aveam in fiecare an probleme cu paduchii , dar nu acei paduchi de pene si acei paduci mici mici….
  In ciuda efortului de ai starpi ( am dat si cu parlitorul de porc)
  Tot nu am reusit sa scap de ei…pana cand.., mi-am adus aminte de ce facea Mamaia , asa ca am inceput sa pun pelin pe sub gratare pe la odihnitori….
  Si asa am reusit sa scap de ei..
  O planta “bio” gratis si .. ce nu afecteaza porumbeii ( cel putin la mine)
  Asta a fost putin pe langa subiect.. dar poate ajuta cu ceva
  Numai bine
  Spor la rezultate

 6. Saptamana trecuta am fost cu porumbeii in republica Moldova si este dat un ordin de la ANSVA ca toate mijloacele de transport animale si pasari care intra in tara dupa ce se intorc din Ucraina /Belarus etc sa fie dezinfectate totul fiindlegat de aparitia unei epizotii laporci in Ucraina,masinile Fratilor Achimescu au fost printre primele supuse acestui procedeu.

 7. Petre @7 – eu strang toamna frunze uscate de nuc. Le fac manuchi si le pastrez pana primavara cand le pun in fiecare cuib de porumbel. Din cauza iodului din frunza, n.am problema cu paduchii.

 8. Pentru cuiburi exista topic:
  http://www.porumbei.ro/asternutul-pentru-cuiburi/

  Aici e vorba despre ce stropesc prin masini la granita. Sper ca ANSVA stie ce face si nu foloseste vreo substanta care face rau animalelor/pasarilor… se transporta si alte animale mult mai “valoroase” economic si care trebuie sa nu fie supuse la riscuri.

  Eu as insista totusi pe spalarea foarte temeinica cu apa odata ajunse masinile acasa + spalarea puternica a tavilor de apa/mancare.

 9. Eu dupa ca fac curat,dezinfectez cu otet de mere diluat 50%,il pulverizez peste tot.

 10. Banuiesc ca este vorba despre dezinfectarea masinilor goale ceea ce mi se pare ok. Cat despre faptul ca cel care executa operatiunea purta masca este normal tinand cont de faptul ca pe prospectul acestor produse scrie ca trebuie evitata inhalarea acestora. Dar cred ca odata uscata aceasta substanta nu are efecte negative asupra porumbeilor. Iar jetul puternic este pentru a se asigura ca substanta dezinfectanta patrunde si in locurile mai greu accesibile. Oricum, cred ca ar trebui sa devina un obicei curatarea si dezinfectarea masinilor dupa fiecare etapa si sa nu ne mai miram atunci cand se intampla acest lucru.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *