Diagnostic boala: pipota cu continut verde

verde-in-pipotaVa salut dragi colegi columbofili. Am o mica dilemă in legătura cu moartea unui porumbel de 2014. In urma cu doua zile plec de acasă si las porumbeii in grija sotiei, iar la întoarcere găsesc o femela 2014 care era foarte slaba si nu-si mai putea tine echilibrul, iar după aproximativ 5 minute moare.

Analizând organele interne nu vad alte modificări in afara de conținutul pipotei care avea o culoare verde, culoare care nu stiu de la ce poate proveni. Daca aveți cunoștință despre cauza morții va rog lasati comentariu. Va multumesc!

Florin

verde-in-pipota

13 comentarii la “Diagnostic boala: pipota cu continut verde”

  1. Culoarea verde a coninutului din stomacul muscular provine din refularea pigmentilor biliari, datorita infometarii indelungate. Mai mult ca sigur pasarea ori nu a fost hranita, ori a avut o cadere de calciu si nu a fost in stare sa mai ajunga la hranitoare sa manance.

  2. posibil si adeno-coli, de la ea slabeau asa brusc si gainatul verde, in 24 de ore de la un porumbel aparent sanatos ajunge un schelet ambulant si daca nu se intervine , moartea

  3. In general ,daca lasi porumbei o zi infometati cei care au boala in corp a doua zi se observa imediat ,daca a avut si excrementele verzi si pierderea echilibrului cu siguranta salmonela,,,fale la restul un tratament mai lung,ca sa nu ai “surprize”

  4. la cativa au aparut si semne nervoase,posibil sa fie pseudomonoza:Bacilul piocianic se mai poate localiza şi în sistemul nervos central producând manifestări neurologice (torticolis, ataxii, paralizii)
    Cu ce se trateaza aceasta boala?

  5. Fale tratament de salmonela si la ceilalti ,astfel toti ti se vor in bolnavi de acest microb Florin ceilalti cum ti se comporta?Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *