In urma unor comentarii despre “femeia in sportul columbofil” m-am hotarat sa fac o scurta prezentare a pasiunii mele. Ma numesc Iene Diana si sunt in sportul columbofil dintr-o intamplare fericita. Am compartimentul meu de zbor format din 14 perechi, primul an in care am concurat 2009 mi-a adus si primele satisfactii. Am incercat tot timpul sa invat de pe internet, din carti, din interviuri, dar cel mai mult am invatat din practica.

Porumbeii ii zbor la natural, deviza mea – porumbeii sunt in competitie, eu sunt o simpla antrenoare si asta ma ajuta in conflictele care apar intre crescatori. Nu folosesc niciodata termeni de genul: l-am batut pe x sau m-a batut y, merg pe ideea ca porumbelul meu a batut porumbeii lui x sau y. Incerc tot timpul sa inteleg porumbeii, le urmaresc comportamentul, merg la concurs doar cei care sunt in forma sau cu o pozitie buna de cuib.

Sunt multumita, anul trecut am pierdut doar 4 pasari la un concurs de fond foarte greu, principiul meu – dorinta si motivatia porumbelului de a se intoarce cat mai repede acasa sa fie in cea mai mare proportie, dragostea fata de crescator si siguranta crescatoriei, lucru care se vede din fotografiile atasate.

Legat de intretinere, nu folosesc decat suplimente naturiste, porumbeii primesc ceai cu miere de albine si lamaie prima si a doua zi dupa zbor iar ca hrana fac o combinatie de arpacas, orez si paine prajita, trei zile pe saptamana porumbeii primesc otet de mere si sirop de usturoi, atat otetul de mere cat si siropul de usturoi sunt facute de mine, nu folosesc produse din comert.

Va multumesc