Crescătorii şi iubitorii de porumbei au putut participa, week-end-ul trecut la expoziţia naţională de porumbei şi păsări de curte, organizată de Asociaţia Crescătorilor de Porumbei, Păsări de Curte şi Animale de Blană din oraşul Lipova împreună cu Clubul Specializat al Crescătorilor de Porumbei „King Club România”.

Concursul naţional de frumuseţe columbofilă a fost dedicat celor mai frumoşi porumbei din rasa king atât din ţară, cât şi din străinătate. Cele 200 exemplare de porumbei din rasa king au fost arbitrate în stil american, după sex, culoare şi vârstă, stabilindu-se astfel cei 22 de campioni ai expoziţiei-concurs şi, bineînţeles, grand champion-ul, câştigat de domnul Peter Ferenc.

Arbitrul expozitiei a fost domnul Eibel István, unul dintre cei mai mari crescători de porumbei din Europa, care a sosit tocmai din localitatea Vokány, din Ungaria. Printre participanţi, s-au regăsit şi crescători de porumbei din Ungaria şi Slovacia, iar din partea Consiliului Local Lipova, a fost prezent domnul viceprimar Suciu Viorel. „Este inedit faptul că aceşti băieţi au reuşit să aducă o expoziţie naţională la noi în oraş. Îi încurajez din tot sufletul, le sunt alături şi chiar dacă nu cunosc detaliile acestei pasiuni, îi asigur că îi voi sprijini în toate acţiunile lor” – a declarat domnul viceprimar.

La deschiderea oficială a expoziţiei, crescătorii împătimiţi ai porumbeilor din ţară şi străinătate şi amatorii prezenţi s-au putut bucura de lansarea a peste 150 de porumbei voiajori, a căror zbor simbolizează pacea, prietenia şi colaborarea dintre popoare.

Atât King Clubul din România, cât şi Asociaţia Crescătorilor de Porumbei, Păsări de Curte şi Animale de Blană din oraşul Lipova s-au înfiinţat anul trecut, din pasiune pentru păsări, din unitate şi solidaritate, din prietenie şi respect.