Expozitia Nationala Columbofila a Romaniei, Oradea, 2017

Din cele mai vechi timpuri cu totii vorbeam de porumbeii voiajori. Pentru prima data i-am folosit sa ne transmita mesaje, inclusiv in timpul celor doua razboaie mondiale iar apoi i-am folosit ca un lucru frumos, ca o metoda de relaxare a noastra, a tuturor.

Daca astazi vorbim despre o columbofilie moderna, de a promova cu totul si cu totul altfel aceasta pasiune frumoasa a noastra, acest lucru se datoreaza tuturor columbofililor care s-au implicat intr-un proiect modern, tuturor celor care doresc sa contruiasca o altfel de pasiune pentru generatiile care vin dupa noi. Este un lucru benefic pentru columbofilia din Romania deoarece exista atat de multi tineri dar si oameni cu experienta care ne-au transmis noua aceasta pasiune pe care avem obligatia sa o ducem mai departe.

In acest moment Federatia Nationala Columbofila din Romania desfasoara un proiect de promovare a columbofiliei moderne si nu doar ca il promoveaza ci reuseste sa perfecteze un sistem extrem de bine pus la punct.

Acum patru ani, presedintele actual al federatiei, domnul Tunduc Marius a promis ca va face din Romania o tara respectata si ca va promova columbofilia la cel mai inalt nivel. Roadele muncii pe care am depus-o sunt deja vizibile si ca sa facem o paranteza putem spune ca suntem mandri sa avem un vice-presedinte al F.C.I. din Romania si doi membri in comisiile sportive ale federatiei internationale. Faptul ca am reusit sa obtinem organizarea olimpiadei columbofile din anul 2021 la noi in tara ne face mai puternici si ne dovedeste faptul ca suntem reprezentati la nivel national de oameni plini de experienta si devotati dezvoltarii columbofiliei.

Revevenind la Expozitia Nationala care s-a desfasurat la Oradea in perioada 20-21 Ianuarie 2017 confirma dorinta noastra de evolutie si progres. Columbofili din toate colturile tarii s-au adunat in nord-vestul Romaniei pentru a participa la cel mai mare eveniment anual din columbofilie.

Atat sala in care s-a desfasurat Expozitia Nationala dar si Gala Campionilor a dovedit faptul ca suntem o tara care progresam an de an si ii facem pe columbofilii premianti sa se se simta cu adevarat speciali si valorosi.

Va prezentam cateva fotografii realizate in timpul Expozitiei Nationale. Entuziasmul si voia buna se citesc pe zambetele columbofililor. Sa nu uitam de seminariile tinute de catre Rik Cools si Lothar Lessmeister unde sala a fost arhiplina.

Gala Campionilor

Un alt eveniment spectaculos si pana in acest moment nemaivazut in Romania a reprezentat-o Gala Campionilor care a fost organizata la nivel de arta. O sala de evenimente dintre cele mai frumoase, campionii Romaniei si o prezentatoare care a facut din acest eveniment un spectacol de zile mari.

Andreea Marin, un nume cu greutate in showbizz-ul romanesc, o femeie de succes si un nume de referinta in Romania. A reusit sa faca din Gala Campionilor, cel mai de succes eveniment organizat in columbofilia din Romania care cu siguranta va ramane intiparit in istoria moderna a tarii noastre. Atat prezenta cat si sprijinul pe care l-au acordat oficialii judetului Bihor domnului Tunduc Marius in organizarea acestui eveniment ne confirma faptul ca am trecut de la cuvantul care dainuia acum cativa ani asupra columbofililor si anume “gainari”. Am ajuns la un nivel care ne-a transformat din cuvantul amintit mai sus in persoane respectate si care trezesc oriunde am merge dorinta de cunoastere. Sa lasam vorba si sa va aratam cateva fotografii de la cel mai spectaculos eveniment organizat pana in acest moment in columbofila romaneasca:

Categories Stiri