Expozitia Nationala FCPR 2017

EVENIMENT DE EXCEPȚIE – EXPOZIȚIA NAȚIONALĂ COLUMBOFILĂ A ROMÂNIEI
80 DE ANI DE COLUMBOFILIE 1937 – 2017
21 – 22 Ianuarie – Tg. Mureș – Complex Hotel President

GALA CAMPIONILOR – 21 IANUARIE ORELE 19.00 – ALĂTURI DE ANDREEA MARIN!

În urmă cu 80 de ani, Maiorul Traian Nițescu împreună cu columbofilii acelor vremuri, au înțeles importanța organizării columbofililei și au pus bazele primei organizații columbofile din România: Asociația Columba – Uniunea Română pentru cultivarea porumbeilor călători.

Aceasta și-a dobandit legal personalitatea juridică în anul 1939 prin Sentinţa nr. 9 din 21.03.1939 pronunțată de Tribunalul Ilfov, Secţia 1 CC, legalizată prin Decretul-Lege din 02.11.1940, reorganizată, menţinută și instituţionalizata ca atare prin prevederile decretelor si hotărârilor Consiliului de Miniştri ca Asociaţia Centrala a Crescătorilor de Porumbei din România si Uniunea Federaţiilor Columbofile din România (U.F.C.R) prin încheierea din 31.01.1991 pronunţata in Camera de Consiliu a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

În anul 1969, Asociația Centrală a Crescătorilor de Porumbei a devenit membră a Federației Columbofile Internaționale, având deci 48 de ani de activitate international. De-a lungul vremii denumirile acestei organizații s-au schimbat în funcție de modificările legislative, iar începând cu anul 2007 a luat ființă Federatia Crescatorilor de Porumbei din Romania, organizată prin prevederile Legii nr. 26/2000, care a preluat istoricul și patrimoniul columbofil al organizației istorice din România.

În anul 2014, Secretariatul General al Guvernului României, luând act de caracteristica națională a organizației noastre, și-a dat acordul pentru folosirea termenului Național în denumirea federației, și astfel numele acesteia se schimbă în Federatia Națională a Crescătorilor de Porumbei din România.

Așadar anul 2017 este unul încărcat de istoria celor 80 de ani, a celor 80 de sezoane de concursuri, a zecilor de mii de columbofili care prin eforturile lor au făcut columbofilia să dăinuie, să crească și să progreseze. Amintirea lor va fi sărbătorită cu mare fast în seara zilei de 21 ianuarie la Tg. Mureș și cine putea fi cea mai potrivită gazdă a acestei sărbători decât moderatoarea Nr 1. În România – Andreea Marin.

Așadar o Gală a Campionilor, a istoriei, a dragostei pentru porumbelul voiajor și pentru cursele cu porumbei va fi sărbătorită alături de o vedetă a României. Vă invităm pe toți la Tg. Mureș pentru a sărbători împreună – VIII – decenii de columbofilie!

Categories Stiri