Expozitia Nationala FCPR – Tg. Mures – 29 Noiembrie – 2 Decembrie 2012

75 de ani de columbofilie sportivă! 70 de ani de la prima expoziție cu porumbei voiajori!
A mai trecut un an, presărat cu bucurii dar și cu decepții, cu rezultate columbofile sau doar cu speranțe deșarte.

Iată că odată cu luna cadourilor FCPR organizeaza și Expoziția Națională, tradițională. Aceasta a ajuns la ediția XLIV. Ba mai mult este o ediție aniversară, 75 de columbofilie în România, și 70 de ani de la prima expoziție cu porumbei voiajori.

Este un moment emoționant, încărcat de istorie dar și de speranțe de viitor. Situația legală a FCPR este clarificată și după mulți, mulți ani avem o structură națională organizată atât central cât și județean după legile în vigoare.

Expoziția va fi una de mare mare anvergură. Locația este una ultra luxoasă și puteți să o vizionați pe http://www.presidenthotel.ro.

Sala de expoziție a aceluiași complex President oferă 3000 mp, cea mai mare suprafață de expunere până acum. Peste 1100 porumbei, adică cei mai buni porumbei din România, cei mai buni crescători, dar și aspiranții la titluri. Cu toții vor fi la Tg Mureș de Ziua Națională.

Peste 17 firme vor fi prezente cu standuri, peste 20 de columbofili vor avea propriile standuri în sală. Celebrul Menne, câștigător de Barcelona va orgaiza o licitație, dar și anuala Golden Collection a lui Heghedus-Becker, Olanda.vAdică absolut tot ce vrei.

Sâmbăta seara Banchetul Campionilor. O gandioasă gală de premiere a celor mai buni dintre cei mai buni. 7435 de crescatori s-au întrecut, și nu mai puțin de 432911 porumbei au participat la curse. Cei mai buni dintre ei vor ridica prețioasele trofee.

Imnul Național va răsuna sâmbătă seara la Tg. Mureș, marcând Ziua Națională și Campionii Naționali. Pe ritmurile celebrei Queen – Freddie Mercury, We are the champions va întâmpina cum se cuvine succesul columbofililor noștri. O festivitate de premiere grandioasă.

Pentru toate astea te invităm la Tg Mures.

Fii alături de CAMPIONI!
Fii tu însuți un CAMPION!
FCPR – columbofilie supremă!

Categories Stiri

16 comentarii la “Expozitia Nationala FCPR – Tg. Mures – 29 Noiembrie – 2 Decembrie 2012”

 1. Subscriu la comentariul numarul 1 si ma abtin de la alte comentarii, dar lauda de sine stiti cum se zice . Felicitari celor ce vor participa si un sfat putina modestie nu strica domnilor .

 2. Cei mai buni crescatori si porumbei din Romania??????
  pe ce lume traiti, poate cei mai buni crescatori si porumbei din FCPR , sau nu sti ca si UCPR e o uniune mare, cu 4100 de membrii si daca voi spuneti ca aveti cei mai buni crescatori inseamna ca nu-l cunoasteti pe domnul Dumitrache Marian care e de peste 35 de ori campion national UCPR INTR-UN SINGUR AN, si de peste 55 de ori in primii 3 national UCPR de la viteza pana la maraton, aveti voi asa ceva in uniunea voastra de “campioni nationali”, nu prea cred si nu stiu daca a existat vreodata asa un crescator, poate nici in Belgia sau Olanda! si vorba domnului Soceanu, putina modestie nu strica, dar in cazul vostru va trebuie o gramada!

 3. Să lasăm invidia!!! Sunt fraţii noştri columbofili,mai buni mai slabi asa cum sunt….e uniunea lor se răsfăţ cum vor. Părerea mea e că cei fără rezultate sau cei răi critică ,în general.

 4. P.S.Dacă Dl-lui Dumitrache nu-i convine ceva să-si spună el părerea,dar cred că n-ar face asa ceva.TOT RESPECTUL

 5. Domnule Mihai A.
  Probabil sunteti prea slabi pentru dansu de va bate in halu asta :)) (gluma)
  Fiecare isi lauda campionii sai nu doar FCPR asa ca lasati-o si dvs. mai moale pentru ca inclusiv in comentariul pe care l-ati lasat laudati UCPR-ul si membrii sai. Cum apare ceva de FCPR cum sariti in sus. Asta datorita rivalitatii prostesti intre federatii. Cand vom concura impreuna dupa aceleasi reguli (indiferent care vor fi) atunci vom putea spune care e mai bun, pana atunci dam cu presupusu. Si nu uitati, atata timp cat eu nu concurez direct cu dvs sau domnul Dumitrache nu putem spune care e mai bun, eu sau dvs.

 6. Campion este cel cu puncte pe lansare/judet NU pe club. Marea majoritate Nu stiu sa citeasca clasamentele.

  Daca vreti sa stiti cine este cel mai bun , uitati-va si cu cine joaca.

  Oricum ar fi, nu ne strica un pic de respect pentru munca de un an, a unor oameni ca noi, indiferent de federatie.

  Ura si invidia ne influenteaza negativ viata.

 7. Domnule Manix80,
  nu sunt rau nici invidios si performante am, problema e ca e prea jignitor sa auzi sau sa vezi ca se scrie ca cei mai buni crescatori si porumbei din Romania sunt la FCPR, adica la UCPR si FRSC nu exista, nu sunt buni??? daca cei din FCPR sunt campioni nationali, cei din UCPR si FRSC ce sunt, locul 2 si 3?????
  Daca sunteti asa destepti si dornici sa aparati interesele columbofiliei romanesti (vorbesc de conducatorii celor 3 uniuni) uniti-va faceti o singura uniune nationala si atunci veti putea spune cine e campion national, dar fiecare vrea sa apuce un ciolan, dar ce ma mir fac asa si conducatorii tarii dar niste amarati de conducatori de uniuni sportive, imi e greata!!!
  Si domnule Manix80, cum ar putea d-l Dumitrache sa scrie ca e cel mai bun columbofil, cum ar parea??? cred ca exact ca voi (FCPR-ul), daca esti bun lasa-i pe altii sa te laude!

  “Lauda de sine dauneaza cinstei”

 8. Domnule Vlad Fildan cu gluma nu aveti dreptate, in rest aveti dreptate dar m-ati inteles gresit, n-am laudat UCPR-ul, am spus ca e o uniune mare si are si ea campionii ei si l-am dat exemplu pe domnul Dumitrache pentru ca e cel mai bun din aceasta uniune, dar din ce a spus reprezentantul FCPR mai sus se intelege ca cei mai buni crescatori si porumbei sunt in FCPR, ce intelege un incepator neafiliat la vreo uniune????
  ce-ar intelege daca ar posta UCPR-ul cat si FRSC-ul aceleasi autolaude????
  Si crede-ma ca nu tin cu nici o uniune, ca idee, am achizitionat porumbei de la campionii “nationali” din FCPR, UCPR cat si FRSC, asta inseamna ca eu cred ca sunt porumbei si crescatori buni la toate uniunile, dar ce ma ofenseaza e lauda asta prosteasca!!

  bafta

 9. Libertatea opiniilor este mai recenta dar ” homo homini lupus est” (omul este un lup pentru om) , este multi-seculara. Complexa mai este esenta naturii umane.. !

 10. Domnule Mihai A,aveti dreptate ca si la UCPR sunt pasari valoroase la toate categoriile. Dar cine da ORA EXACTA in Romania la Fond si Maraton este FCPR!!!! Cu greu se poate combate columbofili precum: IZDREA PETRE, CIOARA DANIEL.MOISE DINU, MIRCEA BILIUS, BUTUCANU, COBZARU DANIEL, BADIN VASILE etc………..

 11. Strada Gheorghe Doja nr 231 Tirgu mures Rominia Expozitia Nationala FCPR 2012

 12. Eu. O. Sa. Fiu. Primul. Ca. Am. Pasari. Numai. VitezaComenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *