cfrc-5

Autor: Adrian Filipache

STIMATI COLUMBOFILI SI IUBITORI DE PORUMBEI

In perioada 10-11 ianuarie 2009 a avut loc EXPOZITIA NATIONALA A FEDERATIEI ROMANE COLUMBOFILE. O sa va fac o selectie a principalelor momente ale expozitiei.

Inca de la inceput va spun ca expozitia si festivitatea de premiere au fost niste reusite, personal consider ca este cea mai frumoasa expozitie la care am participat. Printre participanti s-au regasit in numar foarte mare columbofilii dar si surprinzator foarte multi copii si femei. E un lucru imbucurator afluxul de vizitatori si in special faptul ca pe langa pasionatii columbofili am avut si spectatori din afara fenomenului.

Au fost prezente cateva echipe care au filmat evenimentul, sambata seara la stirile de la ora 19.00 de la PRO TV a existat o interventie legata de expozitie, deasemenea duminica 11.01.2008 la Prima Tv a fost difuzata o stire legata de acest eveniment.

Pe langa standurile cu porumbei oferiti spre vanzare (o oferta foarte variata atat ca porumbei cat si ca pret) au existat standuri cu produse columbofile dedicate ( medicatie, hrana, accesorii, ceasuri electronice). Pretul unui bilet a fost 10 lei si a asigurat participarea la tombola expozitiei. Sambata la prima ora foarte multi vizitatori, la ora 12.30 deja biletele erau epuizate. Cine a venit dupa ora 12.30 a intrat gratis.

cfrc-1

La ora 13 urma sa inceapa licitatia expozitiei. Am anuntat programul de desfasurare, urmand ca dupa licitarea porumbeilor de la Columbodromul International Dutch Open 2008 sa se strige biletele castigatoare la tombola. Dupa acest anunt cel putin 5 persoane m-au intrebat de unde pot achizitiona bilete la tombola. Nu mai erau bilete. Am ramas surprins de afluxul de persoane.

cfrc-2

La tombola au fost oferiti 15 porumbei din crescatoriile domnilor: Gheti Ioan +Avram, Ioan Carmazan, Toncu Stefan&Madalin, Cristi Neacsu, Nicu Bizdrigheanu, Radu Constantin, Sinca Cezar, Robert Musat.

ORA 13 SUPER LICITATIE

cfrc-4

REPREZENTANTUL OFICIAL AL PIPA IN ROMANIA DOMNUL DOCTOR DINU MIHAI a organizat cea mai valoroasa licitatie care a avut loc in Romania. Au fost oferiti spre vanzare porumbei de la faimosii crescatori:

FAMILIA GYSELBRECHT
www.gyselbrecht.be
GERARD KOOPMAN
www.gerardkoopman.com
SILVERE TOYE
www.racingpigeons-toye.com
CHRIS HEBBERECHT
www.hebberechtpigeons.be
MARC VANDAELE
www.marc-vandaele-racing-pigeons.be
MARCEL SANGERS
www.marcelsangers.nl
FREDDY & JACQUES VANDENHEEDE
www.pipa.be
ERIK LIMBOURG
www.erik-limbourg.com
ETIENNE MEIRLAEN
www.pipa.be

cfrc-3

Licitatia organizata de catre dl Dinu Mihai s-a numit ?JEWELS OF THE SKY ROMANIA editia 1?, licitatia urmand sa fie organizata in fiecare an in Romania.
Media de vanzare pentru cei 33 de porumbei oferiti a fost 483 de euro, o medie foarte buna pentru orice licitatie din orice tara. Cei mai atractivi porumbei pentru cumparatori au fost porumbeii lui Erik Limbourg, fiica din Cenoa s-a vandut cu 2500 euro (cumparata de catre dl Enache Silviu-Slobozia). Surprinzator porumbeii de Etienne Meirlaene s-au vandut cu 150, 280, 160, 170 euro, fiu din Campionul Europei cu doar 210 euro. Aceasta licitatie m-a convins ca oricine avea sansa sa liciteze un porumbel foarte valoros; sunt sigur ca multi nu au venit la licitatie gandidu-se ca nu or sa aiba sanse de castig.

ORA 19 RESTAURANTUL SALONUL ALBASTRU un local deosebit din incinta Complexului Agromonie-Bucuresti a gazduit masa festiva si premierea campionilor.

FEDERA?IA ROM?N? COLUMBOFIL?
Campionii Nationali din 2008

Clasamentul porumbeilor

cfrc1

Clasamentul crescatorilor

cfrc2

Atmosfera a fost calda, s-a dansat, s-au inmanat premiile, s-au facut multe fotografii, am schimbat impresii.
Cei mai premiati columbofili au fost domnii :Pupaza Lucian (26 cupe), Gheti Ioan&Avram (22 cupe); Petrica Cocos.

DUMINICA 11-01-2009

ORA 9 Deschiderea celei de a doua zi de expozitie

ORA 14 Inchiderea expozitiei FEDERATIEI ROMANE COLUMBOFILE

Multumim tuturor celor implicati in organizarea si desfasurarea evenimentului: Sinca Cezar, Petrica Cocos, Robert Musat, Adi Ursulet, Constantin Vasile, Pistol Stefan, Coteneanu Gheorghita, Ion Mihai, fratii Gina si Romica, Bordei Denis, dlui Olteanu si multi altii pe care nu ii putem mentiona aici (pentru ca sunt mult mai multi).

Multumim tuturor participantilor.

VA ASTEPTAM LA URMATOAREA EXPOZITIE NATIONALA A FEDERATIEI ROMANE COLUMBOFILE