Buna ziua,
Ma numesc Florin Ciuca si de trei ani particip la columbodroame. Observ cum an de an apar noi columbodroame, rute noi, unele mizeaza pe curse pana la 400 de km, altele au incluse chiar si doua fonduri, altele au ales sa zbore peste Carpati. Este clar ca suntem pe un trend ascendent al acestui fenomen.

Ieri, cu gandul la ce columbodroame voi participa in acest an si cu ce pui, coroborat si cu ce spunea maestrul Carmazan intr-un interviu recent in sensul ca trebuie sa alegi cu grija ce porumbei trimiti in functie de distanta, directia vantului, ruta de zbor, mi-a venit ideea organizarii unei expozitii anuale a porumbeilor castigatori ai columbodroamelor.

Este evident ca nu discutam de un singur tip de porumbel de viteza. Columbodroamele sunt diferite, rute diferite, distante diferite, numarul de curse difera etc. In aceste conditii nu poti participa cu acelasi tip de porumbei la toate columbodroamele, ci trebuie ales cu atentie in functie de linia din care se trag.

In aceste conditii consider ca ar fi un castig pentru impatimitii de columbodroame ca anual, toamna dupa finalizarea licitatiilor, sa se organizeze o expozitie cu primii 20 de porumbei sositi in finale, eventual in super-derby si primele 10 locuri din clasamentul AS.

Ar fi un loc bun pentru ca participantii sa analizeze atent porumbeii castigatori in functie de tipul de columbodrom, columbodroamele si-ar face reclama si si-ar promova noul sezon, iar noile columbodroame si-ar anunta lansarea.

Porumbelul ar urma sa participe la initiativa noului proprietar (in urma licitatiilor), cu mentiunea crescatorului si a columbodromului la care a participat. In acest fel ar fi o buna ocazie de promovare pentru toti cei amintiti.

In conditiile in care intre organizatorii diverselor columbodroame exista relatii bune si foarte bune, consider ca s-ar putea pune in practica aceasta idee avand drept scop promovarea columbodroamelor.

Am vazut ca a exista ideea unui clasament comun al columbodroamelor. Nu stiu cand de relevant ar fi.

Despre reteta financiara a unui astfel de eveniment nu ma pronunt, dar sunt convins ca solutii exista.

O duminica placuta,

Florin Ciuca