Conform Daily Telegraph, consiliul local al Barcelonei a angajat o echipă care să prindă şi să omoare un sfert din populaţia de porumbei din oraş, după ce experţii au avertizat că numărul porumbeilor din zona istorică a oraşului este de 10 ori mai mare decât ar fi recomandat.

Tehnica de prindere presupune ademenirea păsărilor într-o zonă de hrănire, unde este instalată o plasă cu ajutorul căreia sunt prinşi zeci de porumbei în acelaşi timp. Apoi, păsările vor fi eutanasiate.

Autorităţile vor să omoare 65.000 dintre păsările care “împrăştie boli, cauzează alergii locuitorilor şi turiştilor şi ale căror excremente afectează clădirile şi statuile”. Potrivit unui studiu, în zona oraşului vechi, trăiesc 6500 de porumbei pe km pătrat.

Activiştii pentru protecţia animalelor spun că demersul autorităţilor din Barcelona este unul inuman şi sortit eşecului, asta pentru că, în cel mult doi ani, populaţia de porumbei va ajunge la aceeaşi densitate. O soluţie viabilă ar fi construirea de adăposturi pentru porumbei în câteva zone ale oraşului, unde populaţia ar putea fi controlată prin înlocuirea ouălor depuse cu ouă de plastic.

Şi ca o completare : O măsură de la noi, din Bucureşti. Porumbeii care trăiau în zona Parcului Tineretului şi cuibăreau în podul liceului Şincai, trebuie să se mute. De câteva zile căile de acces în podul liceului au fost blocate cu plase. Sunt convins că în pod era o mizerie de nedescris şi mirosul probabil se simţea din plin. Totuşi, mi se părea mai normal dacă făceau asta mai spre sfârşitul toamnei şi nu acum când în pod erau, probabil, sute de puiuţi.

Trimis de Nelu