REZULTAT (comentariu 133)
Intorsi: B, C, D, E, F, H, I

Vechiul topic:

Ciao prieteni, sunt Adrian Madlin si vin sa va plictisesc din nou cu ideile mele particulare pentru unii, altfel pentru altii.

Am vorbit duminica cu prieteni ce au mers sa vanda porumbei in piata la Timisoara si mi-au spus ca nu se vinde nimic, lumea a invatat lectia cum ca porumbeii din piata nu sunt buni pentru zboruri. Ma pun in postura unui crescator bun care are o problema si vrea sa vanda ceva urgent, in piata nu are nici o credibilitate – vinde ciori sau pietrari.

Exclud cazul in care cineva tine mortis sa devina campion in scurt timp – este clar ca e mai usor sa beneficiezi de munca altuia si sa cumperi pui renumiti, depinde de buzunarul fiecaruia.

Deci, sambata 14 august o sa lansez de la Oravita 10 porumbei cumparati din piata, distanta de aproximativ 110 km (accept corectii la distanta aeriana Pischia – Oravita), porumbei ce au zburat la 40 km pana acum.

Fac un salt cu ei sa vad daca mai merita sa cumpar porumbei ieftini din piata sau trebuie sa strang din dinti si sa cumpar mai rar. Mentionez ca lupt pe toate fronturile, nu am doar porumbei din piata, vreau sa exploatez orice sansa.

Ca sa putem face un pronostic va dau toate datele despre cei 10 porumbei :

A = mascul negru pui din toamna 2009, neinelat, cumparat din piata in martie, l-am lasat sa iasa cu pene taiate, acum are aripa completa si pui cu tepe. A facut un zbor de Lipova (40 km) cu lansare individuala in 24 iulie, a venit a doua zi. Mentionez ca avea aripa incomplet refacuta ;

B,C,D,E = Patru pui cumparati cu 7,5 lei bucata din piata, au 4 luni si trei saptamani acum, sunt neinelati. La 2 luni si jumatate de varsta (5 iunie) i-am lansat individual de la 40 km (Sag), ca prim zbor direct, trei intorsi imediat iar puiul E dupa o luna si jumatate. In 1 august i-am lansat in stol de la 40 km (Lipova) ;F,G,H = Trei pui cumparati din piata cu 5 lei bucata, neinelati, varsta actuala 3 luni exacte (de cand au iesit din ou), primul zbor direct de 40 km (Lipova) cu lansare comuna in 24 iulie (deci la 2 luni si o saptamana), un al doilea zbor comun in 1 august tot de la Lipova ;


I = Pui propriu albastru, tata cumparat din piata cu 10 lei si pierdut la zbor direct de Bozovici, este inelat si are 3 luni, la 2 luni si o saptamana a facut primul zbor de 40 km (Lipova), lansare comuna, al doi-lea zbor la Lipova in 1 august; 

J = Pui propriu floran liszt, tata cumparat din piata cu 20 lei si pierdut la zbor direct de Bozovici ( mama lui lansata similar anul trecut de la Oravita s-a intors acasa dupa 7 luni). Este inelat, are 3 luni si o saptamana, un picior greoi pt. ca a cazut din cuib de mic. Prima lansare comuna la 2 luni si jumatate de la Lipova, un al doi-lea zbor in 1 august.

Deci, intentionez sa lansez individual pe primii 8, iar pe I & J impreuna, sa il ajut pe J, este cu handicap. Ora aproximativa a lansarii 13:00 si vant usor. Rezultatele le dau luni 16 august ora 15:00 cand ma intorc acasa de la ruga de la Prilipet (langa Bozovici).

Pronosticul meu optimist : 7 porumbei intorsi.
Pronosticul meu pesimist : 5 porumbei intorsi.
DECI FAC O MEDIE : 6.