Finala Arona 2015

A fost o finala cu foarte multi porumbei sositi in comparatie cu editiile trecute.
Top 3 romanesc:
Loc 11 – Team Pisla Daniel & Vintan George
Loc 19 – Team Kelemen Csaba
Loc 25 – Team Pitea Laurentiu
Link sosiri.

Categories Stiri

22 comentarii la “Finala Arona 2015”

 1. Felicitari tuturor romanilor! Se pare ca a fost cel mai bun an al romanilor la Tenerife. Romania are valori si deja lucrul acesta se vede.
  Ps: Felicitari Lori! Frumos rezultat!

 2. Daca o sa se mai intample “catastrofa” asta si in anul urmator cu siguranta, Arona isi va pierde din farmec :))

 3. Daca va uitati atent la sosiri locu 11 putea sa fie locu 1 , cursa aceasta deci avem valoare!!.Felicitari participantilor

 4. feflicitari romanilor! felicitari Pitea Laurentiu ! finala usoara sau porumbei mai de calitate?

 5. Nu stiu cati dintre voi stiti si povestea porumbelului castigator: acest pui a fost concurat si in 2014 sub titulatura Leyen-Paloma la columbodromul BelgianMaster din Belgia ocupand locul 90 in finala, iar crescatorul si-a cumparat porumbelul si l-a angajat la derbyul Arona Tenerife.
  Personal tind sa cred ca experienta concursurilor l-a facut sa intre primul din cei 5 sositi.

 6. O etapa extrem de asteptata atat de catre columbofilii din numeroase tari cat si de catre columbofilii romani. De ce? Pentru ca 23 porumbei reprezinta Romania in marea finala si in ultimele etape, porumbeii romanilor au reusit de fiecare data sa fie printre primii porumbei sositi.Cel mai bun rezultat la o etapa finala obtinut de catre un roman a fost anul trecut. Romania a reusit sa uimeasca din nou Europa prin extraordinarul loc 6 ocupat de catre „Team Florin & Diablos de Cuba”. Pana acum in istoria Derby Arona Tenerife nici un roman nu a reusit sa prinda un loc in primii 10 la o etapa finala !Anul acesta ,tandemul Pisla Daniel & Vintan George din Resita ,reuseste cu pasi grabiti sa se apropie de locul 11 ,fiind loc 1 Romania ! Pasla Daniel cat si tandemul sau ,au demonstrat seriozitate si pricepere in selectarea perechilor cu mare fler ! A demonstrat inca o data ca nu numai in campionatele de club ,judetene ,zonale si nationale ,obtine locuri fruntase ! Il cunosc de mic copil , crescand sub aripa mea ,fiindu-mi vecin . O fire dornica de a cunoaste, documentandu-se , punand in practica , pentru a face sport de performanta , ridicand pasiunea lui ,la” rang de arta “.Dintre toti prietenii mei golumbari din Resita ,Dani a fost cel mai perspicace si perseverent ! Ma mandresc cu el ,ca din toata priceperea mea si ajutorul acordat in construirea crescatoriei si prin aghizitionarea in mare parte a porumbeilor , la inceput de drum ,acum 8 ani , de la prietenii mei din Germania ( si aici doresc sa-l punctez pe romanul stabilit in Germania – Lungu Eugen +colegii lui de club din Germania ) , Dani a reusit sa demonstreze ca numai cu porumbei de calitate ,se poate face performanta , plecand din start cu dreptul .Cu o fire ambitioasa, sa demonstreze ca poate si la cea mai grea ,dar frumoasa categorie -” maratom” ,anul acesta si-a construit un alt compartiment separat ,pentru pasari de maraton, facand achizitii de 30 …40 de porumbei . Sunt convins ca in scurt timp si la aceasta categorie ,va invinge ! Pe aceasta cale ,nu pot spune ,decat ” felicitari “!-Bravo Dani !

 7. da,e adevarat ce spune Iulian,am citit si eu pe Pipa,articolul in care spune chestia asta…ft interesant sa trimiti o pasare care era obisnuita intr’un loc deja intr’altul…

  Felicitari tuturor romanilor!
  Anul acesta sigur ma bag si eu!:)

 8. @Iulian Pavel
  Porumbel zburat in Belgia s-a reacomodat in Tenerife si a castigat locul 1 ?
  ……mă cam pişcă ochii !!!

  Felicitari romanilor! Cu toate ca m-am vindecat demult de patriotism si incerc sa fug de romani cat pot !

  Boafta!

 9. Sa nu uitam ca in Belgia se reproduc cei mai buni cursieri .

 10. Cum a putut sa concureze la doua columbodroame ? Nu e un termen limita pentru primirea porumbeilor? Ar fi trebuit ca finala columbodromului din belgia sa fie la inceputul lui mai pt ca porumbelul sa poata fie cumparat si dus la Arona. Termenul limita este in jur de 15 mai…

 11. Nu imi vine sa cred……..”incredibil” e copil mic pe langa ce se intampla in columbofilie!
  Ca roman, bineinteles ca parca il si vad pe ala cum rupe gatul locului 90 si ineleaza acest pui de locul 1, cu acelasi inel !
  Singura explicatie care imi vine in minte ar fi ca proprietarul l-a trimis spre sfarsitul termenului limita, cand la Arona erau deja pui maricei dintre primii trimisi, iar acest porumbel s-a imperecheat rapid cu vre-un alt pui. Altfel columbofilia nu mai are limite si logica….!

  Ba, dar tot stau si ma gandesc “cat de sandilau sa fi frate sa rascumperi porumbelul si sa il trimiti la Arona ?” . Ce fumeaza frate asta ca vreau eu ? Mama ce coaye tre sa ai ! Sau sa fi betoc ! Cred ca l-o trimis din greseala jur ! Cred ca s-o trezit dimineata si nu-i venea sa creada ce-o facut ! “Ai sa-mi f#t una! Ce-am facut?” Asta cred ca a fost reactia de a doua zi a proprietarului….

  Sincer am citit de 3 ori si tot stau si ma gandesc …..da tot nu imi vine sa cred!
  Ce trăznet sa mai zic?

  Boafta !

 12. Cred ca poti angaja porumbei din anul din urma avand in vedere ca ei nu concureaza cu ei toamna ci primavara devreme. interesant cum de s-a invatat si a mai facut si performanta in noua locatie.

 13. asa cum am spus ( am prezis ) in alt comentariu pe pe topicul SEMIFINALA ARONA echipa Pasla a fost cartea castigatoare a Romaniei . Ceea ce cred ca nu stiti inca , tot porumbelul lui Dani Pasla este locul 1 la categoria KO adica As ceea ce cred ca este o performanta si mai notabila .
  Felicitari Dani , felicitari tuturor romanilor !!!!

 14. Baliverne pe care le-a inghitit-o insusi Nikolas, cu buna stiinta!!! Puiul a fost cumparat si sacrificat. I s-a luat inelul si s-a reinelat un frate cu el, asemanator.

  In istoria minciunilor de top, venite de la columbodroamele, sta la loc de cinste urmatoarea minciune: singurul an in care Gaby Vandenabeele a trimis pe nume propriu pui in columbodromul din Africa de Sud a fost cu pui destul de mari, naparliti pana la a 7-a pana , fapt ce a facut sa nu se acomodeze deloc acolo , plecand, la prima eliberare, inapoi in Belgia la Gaby- mii de km. Au fost readusi din Belgia , cu avionul, in Africa de Sud, invatati, intr-un final, iar unul dintre ei a ocupat locul 4 in finala!!!!

  Unde credeti ca se vor licita primii 10 pui sositi la Arona? Pe pipa, fireste!!! :) De ce se afla Nikolas acolo? Sa garanteze, cu prezenta, minciuna pusa la cale!!!

  Oricum, romanii au fost la mare inaltime la aceasta editie, promovand columbofilia romana la cel mai inalt nivel, si.. ce credeti….nici urma de Florea Sorin!

 15. Sa sti adita de la com 17 ca Nikolas stia ce porumbel va fi locul 1 si deja avea planul facut. Vulpea care nu ajunge la struguri zice ca sunt acri. Ai idee in ce secol sunt em si cu ce se maninca columbofilia in Belgia.

 16. felicitari tuturor celor care au participant la acest finala,in special romanilor nostri!

 17. Cred ca ar trebuii marita distanta pt. finala .Bafta tuturor !

 18. Am putea trimite porumbeii zburati in campionatul nostru ca si pui inelati cu 2015 in Noiembrie la Arona?
  Cu riscul de a se pierde pe insula, dar daca se invata au un avantaj major.
  Poate ar putea fi solutia castigatoare.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *