Filmulet cu primul sosit:


Pana o veni vreunul dintre “frumosi” (daca o mai veni) putem admira locul 5, careia personal ii spuneam “Ratusca cea urata” de cate ori dadeam peste ea pe site-ul columbodromului. Defapt se numeste “Gitano” (Tiganca) si pana la finala a avut o evolutie slaba de tot (previzibil la acele distante, pentru un porumbel de mare fond).


Ma tot intreb de ce mi s-o parea urata? Probabil de vina este “geana” inchisa care nu da contur ochiului. Sau poate doar mie mi s-a parut urata? Sigur, acum incepe sa mi se para tot mai frumoasa :)))).

425 lansati

LOC 1
Ziua 2, ora 10:19
Crescator: David Serrano Acuña – BARCELONA
Porumbel: Alfa

LOC 2
Ziua 2, ora 11:39
Crescator: Jan Theelen – OLANDA
Porumbel: Rik2

LOC 3
Ziua 2, ora 15:58
Crescator: Pablo José Rodriguez Martín – La Palma
Porumbel: El Tonin

Cam astia sunt. Daca o veni si vreunul “de-al nostru”, il anunt.

Se pare ca multi dintre noi au avut fler columbofil foarte bun. Dupa cum stiti in topul preferintelor erau 3 porumbei din care 2 sunt acum in finala: 47 – Aksel si 49 – Lady Dy (ultimele 2 poze afisate).

Pana la finala as propune spre discutie 2 aspecte:
1. Porumbeii de acolo sunt deja maturi, cum procedeaza pentru a nu se imperechea? Sau sunt lasati sa faca ce vor si zburati indiferent de situatie? (femele care trebuie sa oua, masculi in goana la cuib, etc)
2. Intrebare valabila pentru toate columbodroamele: de ce nu se angajeaza DOAR femele?
Ar avea cel putin 2 atuuri:
– se stie ca femelele se maturizeaza mai repede
– si cel mai important: avand in vedere ca sosirile sunt in stol si diferenta e data in mare masura de viteza cu care intra… femelele sunt net superioare pentru ca intra repede. Masculii stau si turuie pe afara, fac pe desteptii, etc. Se vede si in filmuletele de la columbodrom cum pana turuie cate un mascul intra pe langa el turma de femele…