Fotografii cu porumbei de ornament de la Expozitia Leipzig 2012

Majoritatea voiajoristilor concentrati pe cifre si pedigree pierd din vedere diversitatea de forme si culori la care au ajuns porumbeii prin selectia crescatorilor pasionati de rasele de ornament. Poate parea ciudat dragi voiajoristi, dar nu toti porumbeii sunt aproape identici, solzati si albastri. :)

Dieter a facut multe poze la Expozitia Leipzig 2012 si am selectat din ele cateva care mi-au atras atentia. Intreaga colectie de poze o gasiti pe site-ul lui Dieter.

19 comentarii la “Fotografii cu porumbei de ornament de la Expozitia Leipzig 2012”

 1. Superbi!poate as fi mai câştigat dacă m-as apuca de ornament.!???????

 2. VREM SA VEDEM SI RASE ROMANESTI CU REZULTATELE LOR.

 3. manix80 domnulen nu o sa iti aduca niciodata fatifactia pe care o simti candti se intorc acasa voiajorii.
  si eu cresc in acelasi tim si maria stuard si sunt inscris in asociatia ACLU ITALIA .incearca sa tii amanduoau rasele in acelasi timp si o sa tragi tu singur concluziile.
  numai bine

 4. frumoase poze ce nu inteleg care e problema dvs cu voiajoristii? fiecare are gusturile lui in materie de coumbofilie. numai bine si succes la toata lumea!

 5. intreadevar superbi dar comentariul nr.5 are dreptate.senzatia cea mai mare o ai cand iti vine un porumbel de la 900 km poate si mai mult,superb nu se compara cu nimic

 6. Suberbe exemplare. Cred ca fiecare crescator indiferent de ce rasa creste ,are satisfactiile lui.

 7. ce a putut omu sa faca dintr-o pasare,porumbel a fi el da la cioc pare mai mult a papagal,nu-mi place

 8. Cu multumire in suflet va anunt, ca in sfarsit, in urma acestei expozitii s-a omologat si standardul VOIAJORULUI ROMANESC DE FRUMUSETE, rasa care a creeat multe polemici inutile in cadrul iubitorilor acestei rase!

 9. @ Marius Neagu
  Felicitari! Aceasta omologare este incununarea muncii indelungate a multi crescatori.
  Unde se poate vedea versiunea de standard omologata EE?

 10. Multumim d-lui Dieter,pt pozele facute la expozitie si trimise ca sa le putem vedea si noi.LA MULTI ANI tuturor crescatorilor de porumbei de pe glob!

 11. In luna martie va aparea al 2-lea volum al lucrarii “Rasele de porumbei romanesti – porumbei jucatori si rolleri”, autor Dr. Herman Constantinescu si col. Din vol 1 au mai ramas 30 de exemplare. Pretul pentru cei care doresc ambele volume este de numai 60 lei iar volumul 2 va avea pretul de 30 lei.
  Avand in vedere numarul mic de exemplare din vol1 disponibile, se vor face prenotari anticipate (vol 1 separat va costa 40 lei), prioritate avand cei care vor dori achizitionarea ambelor volume, la adresa de mail herman3@freemail.hu, mail care va contine numele complet, adresa exacta (inclusiv codul postal).Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *