(varianta #1 cu ochiuri mai inguste)
Dupa un topic mai vechi in care am adus intamplator vorba de gratare metalice pentru podeaua custii au aparut multe solicitari prin comentarii sau pe mail cu privire la acest gen de gratare si intrebari unde le putem gasi in Romania la un pret accesibil. Pana acum se pare ca s-ar gasi undeva in Bucuresti la pretul de 40 EUR / metrul patrat fara TVA. Gasim un pret mai bun?


(varianta 2 cu ochiuri patrate de 3×3 cm)

Exista alternativa foarte convenabila ca pret cum ne-a explicat Vasile pe vechiul topic, cu podeaua de cusca fiind din plasa de buzau acoperita cu rabits si intarita cu cadre metalice din loc in loc dar merita sa vedem daca sunt gratare nichelate panou si la preturi mai accesibile.

Fotografii de la Derby Arona Tenerife cu acest tip de gratare in toata splendoarea:

Fiind vorba de folosirea acestor gratare IN LOC DE PODEA si nu peste podea ca cele de lemn sau plastic, este nevoie sa suporte greutatea crescatorului, si de aici materialul din care sunt facute. Avantajele ar fi multiple:
– nu mai mentin umezeala in cazul volierelor mai deschise prin stationarea apei pe podea dupa ploi;
– praful, dejectiile si fulgii cad prin gratar in compartimentul depozit inalt de dedesupt sau chiar in exterior (mai inestetic);
– mancarea cazuta din hranitor cade instant, nu mai poate fi murdarita cu dejectii si consumata;
– nu mai pot stagna sub nicio forma ouale de coccidii, viermi si altele care si in cazul unui gratar de lemn ar fi scoase de sub acesta la bataile de aripi.