Mix de simptome

Sunt disperat, acum 15 ani am avut porumbei din n motive nu am mai putut avea. Anul acesta m-am hotarat sa-mi iau 12 perechi pentru ca de mult le duceam dorul, cine are porumbei stie, nu am voiajori pentru ca nu vreau sa ii tiu inchisi prea mult, porumbelul trebuie sa zboare, am niste tobosari uriasi maghiari. De trei luni, viata mea e un cosmar de cind i-am luat, doi erau bolnaviori.

Unu a murit celalalt traieste si cred ca el e cauza din mila mea ca nu am renuntat la el sau sa-l tratez separat la spusele doctorilor ca trebuie sa-i tratez pe toti, mare greseala, porumbei care nu au semne de boala nu-i tratati ca le distrugeti imunitatea. Va spun din experienta ca am fost la mai multi care din pacate fac experimente pe porumbeii mei si m-am hotarat sa nu mai merg la ei, de trei luni ii tratez de coccidioza de tricomonoza, de salmonela, de micoplasmoza de ornitoza si de toate bolile, luate la rind de domni doctori care dupa cum stiti au la baza cunostinte doar de caini si pisici, porumbei pentru ei se trateaza ca si gaina dar nu-i deloc asa.

Simptomele care le au acum dupa ce le-am facut lincospectin injectabil 9 zile si le dau in continuare enrofloxacina de 4 zile sunt un pic din fiecare: am zis ca au tricomonoza dar nu au acel malai in gat, au in gat acolo unde e orificiul acela mic care se inchide si se descide cind respira doua unflaturi ca niste pungute cu puroi; stranuta dar mai rar daca nu le dau enrofloxacina stranuta toata ziua, scarpinat in cap si la fel daca intrerup tratamentul se scarpina toata ziua de isi rup capu; de mincat maninca bine, apa nu pot spune ca beau multa dar apoi stau suparati la doua ore iar mananca si tot asa; nu le curg ochii dar ii au luciosi si ploapele iritate cind intrerup sa le mai dau pastile dar cum le dau se usuca ploapa nu mai e rosie; in gat mai are niste muci incolori; nasu nu le curge; ochii nu le curg; iar pielea in gura e rosie aprinsa iar la unii cu portiuni galbene ca ceara dar nu malai sau bubite doar culoarea pielii.

Va rog din suflet care s-a mai intalnit cu asa ceva si i-a tratat in vrun fel sa ma ajute, v-as fi foarte recunoscator daca cei ce nu au avut dea face cu asa ceva sa nu-si dea cu presupusul ca nu stiu cit vor mai rezista sa mai experimentez pe ei. Va multumesc si sa va fereasca Dumnezeu de asa ceva.

George

38 comentarii la “Mix de simptome”

  1. Nu-i mai chinuiti cu atatea tratamente orbesti ca e mai rau decat daca nu ar fi tratati deloc.

    Probiotice le-ai dat dupa ce s-a distrus flora intestinala de la tirul de tratamente?

    Nu prea am inteles cum eviti tocmai voiajorii care sunt cei mai buni zburatori daca spui ca porumbelul trebuie sa zboare (perfect adevarat) – din cate stiu tobosarii si uriasii sunt rase grele care nu zboara. Daca nu mi-ar placea o rasa anume, as trece la voiajori si as sta linistit pentru ca au cea mai mare rezistenta la boli.

    Niciun tratament din lume nu te ajuta daca apoi porumbelul nu dispune de conditiile necesare pentru a face o imunitate crescuta sau daca rasa lui sta prost cu imunitatea. Tineti cont de faptul ca toti virusii si bacteriile sunt oricum peste tot si imediat dupa incetarea unui tratament porumbeii revin in contact cu acestia.

  2. Trateazai cu doxacilina timp de 5 zile
    am avut si eu aceleasi simptome la porumbeii mei si a functionat

  3. Este posibil sa fie o coriza infectioasa combinata cu micoplasmoza , dar pentru ca le-ai tot dat antibiotice si totusi nu au avut nici un efect ( nu stiu cat de bine ai facut tratamentele) , ma gandesc si la o pseudopesta.
    Eu recomand administrarea de La Sotta in apa timp de doua zile ,sau daca ai timp picaturi in ochi si nari – o singura administrare.

  4. Nu mai da medicamente fara o
    diagnoza exacta,faci mai mult rau
    decat bine.
    Separa pe cei bolnavi,da-le apa curata(nu calda)
    si mancare buna din hranitoare curate si atat.
    Ce ai descris tu ,cred ca trece singur.
    Uriasii Maghiari sunt o rasa robusta !!
    Daca cresti porumbei trebuie sa te obisnuiesti
    ca se mai pierd si ca mai mor cativa.
    C-est la vie !

  5. Sincer ..ar trebuii sa te scapi de ei intr-un fel sau altul…simpla descriere pe care ne-ai facut-o privind tratamentele la care au fost supusi ma fac sa am indoieli asupra imunitatii naturale a pasarilor tale.
    Chiar daca sa zicem ca raman in viata …astia nu mai sunt porumbei..o sa ai surprize la reproductie cand fie sunt sterpi fie mor puii si nu stii de ce..fie dupa clocit?hranirea puilor se epuizeaza enorm si iarasi se imbolnavesc..si iarasi medicamente..alti bani nervi,etc..
    Iesi mai ieftin daca iti achizitionezi altii ,te uiti sa fie sanatosi sau cumperi de la cunoscuti,ii hranesti sanatos si ii tii in mediu sanatos,o sa ai puii destui sa iti “recuperezi” si paguba anterioara…..
    Asa e la inceput…ai perderi mai mari pana inveti cate ceva….apoi toate merg de la sine..
    P.S . Nu vorbesc din auzite …prin chestiile astea am trecut si eu. la inceput .si am facut ceea ce incerci sa faci si tu – rezultatul= mi-am pierdut nervii timpul si banii…dupa care am ajuns tot la procesul de eliminare.
    Asa e in sportul asta…exista si pierderi….daca nu se imbolnaveste ,il ia uliu-daca scapa de uliu-il ia pisica-daca scapa de toti astia se pierde la zbor-daca scapa de toate astea si vine si de la zbor ii fura etc :)))). (asta ca sa mai destindem situatia…)

  6. Mircea-Galati,
    Buna ziua la toti iubitorii de porumbei.
    Domnule George, nu le mai administrati niciun medicament deoarece i-ati bubuit cu tot felul de tratamente fara sa le dati ragazul de asi face efectul acel tratament si fara sa le administrati probiotice pentru refacere, dati-le o perioada de repaus si refacere de doua saptamani, timp in care sa le administrati hrana buna si in loc de apa dati-le ceai din plante naturale(musetel-cu rol de antibiotic si cimbru cu menta -cu rol de dezinfectare cai respiratorii) in care mai adaugati doi catei de usturoi striviti, cateva picaturi de otet de mere cu miere de albine si putina drojdie de bere. Schimbati-le zilnic adapatorul cu ceai proaspat, iar pe cel folosit spalati-l si dezinfectati-l cu clor dupa care il lasati la uscat pana a doua zi si tot asa. Sper sa va fie de folos si sa vi se insanatoseasca porumbeii.
    Afara topicului:dragi columbofili, nu va mai balacariti si nu mai fiti rai, am citit discutiile de la articolul cu “Jucatorii galateni”, si am ramas stupefiat cum un om(Sarbulescu Gheorghe) a facut accident vascular cerebral din cauza balacarelilor, eu spun ca s-a depasit cu mult limita bunului simt la acest articol, iar tinerii nu stiu ce sa mai priceapa si ce sa ia de bun.
    Asadar, fiti mai buni macar acum in pragul sarbatorilor de iarna.
    Inima buna si sarbatori fericite.

  7. LaSota in apa 3 zile iar apoi le refaci fluora intestinala administrandu-le iaurt in apa de baut..Sper sa isi revina! Multa sanatate

  8. Din pacate ai perfecta dreptate cand spui ca doctorii nu au informatii decat pentru caini si pisici, dar acest lucru este datorat si atitudinii crescatorilor de porumbei care cred ca nu existe specialisti mai buni decat ei, chiar si fata de cei cu formatie academica. Am avut mult prea multe discutii in acest sens cu cei implicati, ca sa nu le dau crezare. Daca ai dragoste mare fata de ei, asa dupa cum reiese din articol, fa-le un examen de laborator, pentru a nu mai pierde bani si timp cu tot felul de prostii. Pe aceste topicuri, chiar daca ar exista si medici veterinari cu experienta in cresterea porumbeilor, tot nu ti-ar putea da un diagnostic corect fara analize complete si amanuntite. Deci, decat sa pierzi bani pe tot felul de experimente si medicamente dupa ureche, da banii pe niste analize. Nu fac mai mult decat 2-3 porumbei morti. Asta daca nu sunt porumbei de valoare mare – sute sau mii de Euro. Niste analize sunt cateva zeci de Roni. Cat despre tratamentele ” babesti “, gandeste-te cam ce ar folosi porumbeiii salbateci, cand ar fi bonlavi. Cam greu, nu-i asa?
    Cat despre Micoplasmoza, iata cate consideratii :
    ” Porumbeii prezinta o respiratie sgomotoasa, chiar sforaitoare, tin ciocul deschis, prezinta o secretie nazala bilaterala, sero-mucoasa initial, gri-murdara, chiar purulenta mai tarziu, sunt abatuti, au pleoapele umflate, mananca si zboara putin, slabesc mult, la palpare se constata reducerea si emancierea muschilor pectorali, dar procentul de mortalitate este redus. Confirmarea diagnosticului se face numai prin examente de laborator, efectuate asupra prelevarilor de probe din trahee sau saci aerieni.”
    Stranutul ne indica intotdeauna o boala respiratorie ori un semnal de alarma ca urmeaza o boala respiratorie si datorita conditiilor improprii din adapost. Ca de altfel si restul simptomelor prezentate. Scarpinatul ar putea fi rezultatul unei infectii la nivelul capului, care s-ar afla in faza terminala (spre vindecare). Sper !
    In consecinta, tratamentul, dupa aflarea bolii respiratorii vinovate, este complex, atingand si modificarea conditiilor de adapostire. Oricum, pana la aflarea bolii adevarate, v-a trebuii sa stopezi orice alt tratament ! Dupa 13 zile de tratament s-ar putea sa fii nevoit sa le faci o reechilibrare cu vitamine si minerale, necesar restabilirii florei intestinale dar si celei energetice. Iti recomand unul din complexele de vitamine buvabile produse de Institutul Pasteur din Bucuresti. Mult mai bune si ieftine decat cele de afara. Sa auzim numai de bine.

  9. Nu mai face colegule tratamente dupa ureche ca ii termini de tot.Cauta un laborator veterinar du niste fecale si vei avea rezultatul corect.Daca nu stii nici un laborator adresa mea de mes este fane_fanica83@yahoo.com trimite.mi un mail si te trimet undeva.Pot sa fac pariu ca le.ai distrus flora intestinala cu atatea tratamente.te salut

  10. Sacrifica un porumbel (poti sal duci si viu) la FACULTATEA DE AGRONOMIE daca este la tine an oras ,sau la un cabinet veterinar PERFORMANT.Asa o sa stii exact ce boli au pasarile tale ,si ce tratament sa faci . BAFTA

  11. f ciudat eu zic ca in 3 luni de zile de tratament sau fara ori mureau ori isi reveneau, problema ar putea fi din cauza unui dezichilibru cauzat de lipsa de minerale si vitamine, daca te-ai multumit sa le dai numai grau si porumb si ii ti inchisi asa patesti, incearca sa le diversifici hrana, dale minerale si drojdie de ber e in mancare, eu unul asa cred ….poate ma insel…

  12. eu cresc porumbei de 23 de ani nuleam facut niciodata tratament sau vaccin si nu am avut niciodata probleme cu niciun fel de boala operioada de vreo 10 ani iam tinut in podul casei acum am voliera jos facuta bine in ultima perioada am cam renuntat la voiajori si am tinut mai mult pasari de ornament si agrement eu merg pe hrama buna si conditii acceptabile hrana facuta de mine amestec de porumb-griu-mazare-floarea soarelui si suplimentar gozur (nustiu cum ii zic alti la noi asai zice se gaseste pe la morile de giu sau floarea soarelui are tot felul de seminte) si supliment iarna vitamine in apa de baut o saptamina da si una nu in ultimii 3 ani de cind am doar ornament nu mia murit nici o pasare de obicei tobosari stau mai retrasi nu neaparat ca sint bolnavi dar fiecare ii creste cum vrea sanatate si mult mai multe pasari sanatoase

  13. Citesc si ma minunez !
    Multe pareri si binenteles toate bine intentionate, dar nu la obiect si fara argumente.Sa o luam pe rand :
    Ptr Marian – scarpinatul este un simptom clar de coriza ,se scarpina nu au infectie care este in ultime faza,ci pentru ca au caile respiratorii blocate (porumbeii nu isi pot sufla nasul)
    Tot ptr Marian – Delbaru are dreptate, el a auzit de probiotice si daca tu nu ai auzit iti spun eu – cresc in iaurt (as recomanda Kefir,este mai bun deoarece in compozitia lui se gasesc si drojdii lactice ).Probioticele sunt bacterii prietenoase care traiesc in tractul intestinal si ajuta la digestie.Fara ele digestia este incompleta si apar anumite boli in special insotite de diaree.
    Ptr George – dimineata nu am citit atent,imi cer scuze, continua tratamentul cu Enrofloxacina si dupa aceea la o distanta de 4-5 zile le poti da La Sotta.Tratamentele naturiste cu ceai ,drojdie de bere,kefir sau cele cu vitamine,aminoacizi,complexuri vit B sunt ajutatoare si sunt binevenite ,dar in cazul tau nu te vor scapa de boala.Sunt tratamente preventive iar la tine boala s-a instalat puternic.Ar fi fost poate mai potrivit un tratament cu Bromeflox sau Fossbac Plus T dar acum este prea tarziu, deja ii tratezi cu altceva si e destul

    Cat despre cei care iti recomanda sa ii duci la analize au perfecta dreptate, numai ca vreau sa ii intreb unde au intalnit ei in Romania un medic veterinar specialist in porumbei ? Daca locuiesti in Bucuresti il recomand pe dr Tudoran de la Romvac , care este interesat in aceasta directie dar care este limitat de faptul ca nu are tehnologia necesara la dispozitie.Cel mai bun laborator este cel de la Facultatea de Medicina Veterinara, dar si acolo am unele indoieli.Acum trei ani am sacrificat doi porumbei pentru analize complete la ei in laborator si dupa ceva timp si o suma mare de bani a venit rezultatul – paramixoviroza – imposibil mi-am spus ,ii vaccinasem la intarcare (21 de zile) si rapel la 4 saptamani , imposibil pentru ca era adenoviroza. Exact cum subliniam mai sus , nu avem doctori si laboratoare pentru porumbei si majoritatea ii confunda cu gainile , daca nu ii da de cap iti spune scurt paramixoviroza pebtru a scapa de tine.

    Aaa , Mariane m-ai facut sa rad cu uleiul de peste , dar ai sa razi si tu daca ti-as spune ca bogat in Omega 3 ,fixeaza calciul fiind un bun promotor de crestere al penajului si il vei gasi in foarte multe produse pentru porumbei (in special cel de somon)

    Sarbatori fericite tuturor !

  14. intra pe http://iasi.voiajorul.ro/ la sectiunea Boli / Tratamente si ai sa gasesti acolo tot ceti doresti in materie de boli si tratamente la porumbei .Ba mai mult ai sa gasesti si un film titrat in Ro. pentru a intelege cum procedeaza unii in cazul aparitiilor dar si pentru prevenirea bolilor la porumbei . Daca te intereseaza si parerea mea si vrei si un sfat ma poti contacta la 0741508056

    P.S. daca intrii pe site ul de mai sus te rog i ati o zi libera si inarmeazate cu multa rabdare pentru a studia tot ce este acolo . Sunt lucruri f f f interesante . Deci iti urez …………………….. multa rabdare!

  15. Doxicilina umana,este ambalata in casete ,dai o jumatate de caseta pe zi per pasare timp de 5-6 zile in acelasi timp vitamine in apa .Am avut acum cativa ani asemenea probleme la un mascul pe care l-am cumparat de la cineva ,puroi in gat ,capul umflat,scarpinaturile de rigoare etc cu tratamentul de mai sus am salvat porumbelul si nici nu a mai avut asemenea simptome.

  16. trebuie sa fi atent daca cumperi porumbei de prin targuri…. crede-ma am vazut porumbei ca nuti vinea sa crezi cum so putut gandi proprietaru ca poate vinde asa ceva, fara rusine chiar …. am vazut porumbel care de abea respira de cat calben avea aproape nu mai putea respira si il mai tine si il aduce si la piata la gramanda intre restu ce ii are …….. asaca ATENTIE CELOR VANZATORI !!! si CUMPARAORILOR

  17. dupa mine robert are cel mai complet si corect comentariu si domnul care recomanda ceaiurile.sunt de acord cu ele si probioticele pt ca dupa atata tratament flora intest e distrusa si daca nu se reface poti sa continui cu antibiotice tot anul ca nu- i mai pui pe picioare. pe langa cele recomandate de colegi si credema ca multi columbofili se pricep mai bine la bolile porumbeilor decat multi doctori( adevarat ca dr tudoran de la romvac e foarte priceput si interesat) eu zic sa cauti un remediu pentru micoze. orice organism slabit la administrarea de antibiotice e sensibil la ciuperci si mai mult ca sigur culoarea galbena e de la o ciuperca( cea mai intalnita candida sau aspergilus).eu nu pot sa ti recomand nimic ca nu-s in masura dar daca as avea eu porumbeii in situatia aceasta as da pe langa probiotice,ceaiuri sau produse cat mai naturiste antimicotice.poti intreba si persoane de gen feminin ca multe se confrunta cu aceesi problema si au remedii bune(probabil). in final acorda o importanta mare curateniei urmata de dezinfectie si asigura un mediu placut porumbeilor cu o aerisire buna dar fara curenti de aer mai ales acum in perioada rece. multa sanatate!

  18. cred ca este micloplasmoza, elimina umezeala din adapost

  19. @Com 14/Robert Mihaila.
    Intamplator am intalnit eu doctor vet specialist in porumbei tocmai de aceea i.am zis sa ma contacteze.Vrei sa iti spun si de ce e specialist?Este columbofil.
    Va salut si zbor bun
    http:fanica.sunphoto.ro

  20. Salut Fane !
    Daca este din Bucuresti da-mi si mie o modalitate de contact cu el ,mi-ar placea sa-l cunosc

  21. salutare tuturor columbofililor.eu merg pe un principiu,cel care este bolnavior il dau deoparte si il tratez,dak da semne k isi revine il tin sub observatie mai mult timp dak nu ce sa fac,ii rup gatu chiar dak e din linie buna,chiar dak mi-a venit bine la zboruri.stiu k multi ma judeca fiindca le rup capu prea repede,ca nu ii las sa isi revina sau mai stiu eu ce,dar asa sunt eu,elimin tot ce este slab si ii las pe aia care sunt rezistenti.sarbatori fericite tuturor si sa aveti porumbeii sanatosi sa va bucurati de ei.numai bine

  22. Rasele de ornament,de obicei se cam invart cam la aceeasi crescatori, chiar daca sant din locuri diferite din tara si de aici intervine consangvinizarea, care stim duce la formarea unor ,,specimene plapande”.Este greu sa scoti boala cu una cu doua,mai ales ca i-ai ,,bombardat” deja foarte serios.Sfatul meu…renunta la acest efectiv,macar de sarbatori fii linistit si la anul…mai vezi tu

  23. lasai o perioada nu le mai da asa multe uitati id meu cristy.bejan

  24. dale jumatate de catel de usturoi pe zi timp de o saptamana cu pauza de 1 zi adica o zi le dai una nu timp de o saptamana + enrofloxacina dale cu o seringa in ziua cand faci pauza 1 ml pe cale orala nu in apa si o sa vezi rezultate multa bafta

  25. @ Robert-com 14. Multumesc ca mi-ai atras atentia la probiotice ! Pacat ca porumbeii nostrii au devenit foarte sensibili la orice, pentru ca in loc sa cautam solutii naturale de insanatosire, pe care le folosesc in mod curent cei “salbateci”, ne gasim noi sa le modificam modul de alimentatie si trai. Cat despre scarpinat, s-ar putea sa ai dreptate, nu te contrazic, de aia un medic v-a fi intotdeauna cu cateva capete peste orice crescator care face tratamente dupa ureche sau dupa ce-i spun alti crescatori. Intr-o lume in care nici macar la oameni nu mai poate fi diagnosticata o boala mai serioasa fara analize, in mod sigur la ei, nici o sansa ! Asta a fost si de fapt miezul comentariului meu si nu apropo de kefirul tau sau “miraculosul” omega 3. Dar de ce nu, hai sa-i trecem pe lactate si peste oceanic la orice masa, poate asa v-om scapa de bolile pe care-i tot loveste si pe ei in ultima vreme. Ca doar uni dintre, noi daca crestem 4-5 porumbei, dupa cateva luni deja suntem “doctoranzi” in tot ce tin de ei, ce naiba ne mai trebuie specialisti cu ani si ani de experienta !

  26. Laboratorul de diagnostic si asistenta veterinară in patologia aviară-columbofilă Romvac efectuează analize bacteriologice( izolare bacterii si antubiogramă),serologice( ex.titru anticorpilor antiparamixoviroză etc)inclusiv examenul serologic ELISA),virusologic, histopatologic.Deasemeni efectuează analize hematologice si biochimice (ale parametrilor sangvini) cu aparare elvetiene si americane similare celor din occident.
    Cu modestia de rigoare cred că putem solutiona cea mai mare parte a problemelor de patologie columbofilă.
    Astazi avem dotare similara unui laborator din vestul europei.Nu avem posibilitatea efectuarii unui examen PCR( pt cunoscători) datorită costurilor mari ( practic imposibilitatea columbofililor de a platii acest tip de analiză). Costurile analizelor sint decente ptr Romania.Adresa :Romvac Company,Şoşeaua de centură 7,Voluntari-Bucuresti. Tel. 021.350.31.09 interior 218(dr.Tudoran) sau 259(dr.Tudoran şi/sau dr.Ion Iacob).

  27. @Robert Mihaila
    Salut Robert,eu sunt din Bucuresti baiatul insa nu este dar este student la Facultatea de Medicina Veterinara din bucuresti.El este din Ialomita,dar este un baiat serios si care pune suflet.Cat despre probiotice ai mare dreptate,mi se pare indinspensabil dupa un tratament cu antibiotic.Unii nu stiu si nici nu ii intereseaza sa se informeze distrugand astfel porumbeii si apoi se intreaba de ce nu au porumbeii sanatosi,iar altii sunt pur si simplu pacaliti de ”columbofili campioni” care au avut ”n” premii in tineretea lor si acum au devenit experti.M.a ferit D.zeu de asa oameni si pot spune cu mana pe inima ca am invatat de la columbofili seriosi care participa si acum la competitii si pot fi gasiti an de an in cataloagele nationale.Daca vrei sa.mi vezi pasarile te astept pe http://fanica.sunphoto.ro.Am o crescatorie destul de modesta din lipsa de spatiu dar imi iubesc porumbeii si nu ma pot desparti de ei.Te salut

  28. @Robert.Cred ca si la facultatea de medicina depinde peste cine dai si cat de interesat este.Eu tot acolo le fac dar mi le face prietenul meu.In rest doctorii veterinari cand aud de porumbei spun simplu”Imi pare rau nu ma pricep”

  29. Pentru cei interesati – un probiotic foarte bun si care se foloseste in mod curent la porumbei, este DROJDIA. Citez din dictionarul medical despre probiotice – “Probioticele sunt organisme mici care ajuta la mentinerea balantei normale a microorganismelor (microflora) de la nivel intestinal. Tractul digestiv normal contine aproximativ 400 de tipuri de bacterii care impiedica dezvoltarea bacteriilor daunatoare si contribuie la mentinerea unui sistem digestiv sanatos. Cel mai mare grup de bacterii probiotice de la nivel intestinal este cel al acidului lactic, dintre care Lactobacillus acidophilus gasit in iaurt este cel mai cunoscut. Drojdia este, de asemenea, o substanta probiotica de mare valoare .”
    – rolul probioticelor – “In majoritatea cazurilor, probioticele sunt folosite pentru profilaxia diareei determinata de antibiotice. Antibioticele omoara, pe langa bacteriile care determina aparitia unei boli, si bacteriile benefice ale tubului digestiv. O scadere a bacteriilor benefice poate duce la diaree. Administrarea unor suplimente probiotice (sub forma de capsule, pudra sau lichid) poate ajuta la inlocuirea bacteriilor benefice pierdute si astfel poate fi prevenita diareea.”
    Deci si in consecinta, unui animal care in mod natural n-are nici cea mai mica legatura cu lactatele si in special cu cele realizate prin diferite metode de om, ii asiguri, atunci cand este nevoie de probiotic, de forma sa cea mai apropiata modului sau natural de alimentare, pentru absortia cat mai completa a acestuia si cu un rezultat cat mai eficace. Informatia dobandita, inainte de a o folosi pe alte fiinte, o analizezi si o aprobi eventual si prin discutii cu cei in masura sa te lamureasca, in special medicii veterinari. Dl. dr. Tudoran, care a transmis mesajul 29, nu este unul din categoria celor care se baga in seama sau spun “nu ma pricep”. Lucrarile si activitatea sa, vorbeste de la sine despre medicul Tudoran ! Asa ca nu luati in seama cele spuse de mine, insa vorbiti si cereti sfatul celor de felul domniei sale, ca sunt destul de multi, insa noi crescatorii nu prea ii bagam in seama. Nu de alta, dar e pacat, ca toti ne laudam ca ne iubim porumbeii. Cinste celor care recunosc ca nu-i intereseaza decat rezultatele din competitii si mai putin pasarea. Ca o paranteza, toti barbatii ne pricepem la mecanica auto, insa numai specialistii pot face si intretine o masina de formula. Nu credeti ?

  30. Salut anul asta am plekt la zbor cu 40 de por si clasam etapa de etapa peste 70 la suta din ei aveam peste 15 care puteam sa leg ceva cu ei la diferite categorii la nivel national.Nu pierdusem decat 2 in 8 etape din 40 ma gandeam k dau lovitura anul asta da n-a fost asa cum credeam yo ptr k totul sa naruit a 9 etapa.A fost o saptamana cand am avut si viteza si fond in aceiasi zi in fine asteptam por sa vina cand primesc tel de la prieteni k au inceput sa intre ptr k ne sunam inainte depinde la cine intra primul nu mai mi se intamplase asa ceva la mine nu mai veneau deloc a trecut 5 min ,10min,15 o jumatae de ora si abia apoimi-a venit si mie unul nici decum din varfuri era un codas.Saptamana acea adunat in 2 zboruri fond si viteza am lasat 8 dintre care 4 si acum ma uit dupa ei.asta e urmatoarea saptamana iar 2 si tot asa cate 2 cate 3 pana am ramas cu vreo 15 k nu i-am mai bagat k ramaneam si fara aia.AI sa revenim la topik.iN acea saptamana am auzitprimul stranut in crescatorie dar am trecut k vederea am zis k poate trece si nu am auzit yo bine da nu a fost asa trebuia eliminat din prima si luate masuri imediat.Aideti sa va zic ce boala este si cum a aparut si ce simtome are.Boala a aparut datorita schimbarilor bruste de temperatura si datorita adapostului.Inainte k boala sa apara a fost o vreme schimbatoare .au fost diferente dela oa saptamana la alta cine sta in prahova stie asta de cel putin 15 grade si asta a afectat por mai sensibili.a fost cand umezeala mare in aer cand canikula tin minte.Multi prieteni de ai mei s-au confruntat cu aceasta boala si multi o au dar nu vor sa recunoasca.Semnele boli..haraiala porumbelul sufla greu zici k moare la uni le curgea lichid galben pe nari de acea am crezut k e ornitroza la uni li se unfla pleoapele am crezut k e coriza disparea la unu aparea la altul si tot asa,cu toate aste por nu zlabea manca normal da nu mai zbura nu mai rezista.Am iceput sa rup gatu am rupt ce am rupt pana a aparut la aia buni ce sa faci in cazul asta nu puteam sa le rup si la aia k ma lasam de sporul asta si nu vreau asta ptr k imi place prea mult. Ptr k nu stiam ce boala e si ptr k am aplikt un antibiotic care acopera mai multe boli respiratorii ptr k asta am crezut k au dupa haraitul ala si dupa stranut fara nici un rezultat am aplikt planul b.. LABORATORUL.Am luat unul si am fost la pasteur in bucuresti,pac pac am luat legatura cu domnu doctor care mi-l recomandase cineva k se ocupa numai cu porumbei si m-am dus la el.M-a pus sa ii rup gatul ptr k era rau si nu mai aveam ce face cu el si mi-a dat nr de tel sa il sun peste 3 zile sa imi dea rezultatul k sa nu mai ma du pana in bucuresti.L-am sunat si cand ce sa auzi k aveau por..pasteuroloza asociata cu colibaciloza si azeau si un streptococ sau mai multi naiba sa ii ia acuma.Diagnostic…amoxacilina60 la suta combinat cuTS…SULFAMETAXOZOL+TRIMETROPRIM SI INAINTE DE ASTA DEZINFECTIE TOTALA CU GERMOSTOP.Gata am zis yo ai k ii fac bine acum am fost si la laborator tre sa mearga .M-am dus sa caut medicamentele ,amoxacilina am gasito repede da ts nu am avut de unde sa il iau nu se gaseste pe nicaieri decat la depozitul din timisoara ptr k am sunat la sediul firmei care comercializeaza acest produs si nu se distriuie dect catre ferme si in cantitati mari si am dezinfectat si yo crescatoria si le-am dat decat amoxacilina si si-a facut bine treaba antibioticul dar nu in totalitate oricum semnele au disparut imediat.Nu stiu dar acum de curand tot dupa cateva saptamani cu schimbari deaste bruste de temperatura ,2 dintre cei mai afectati por care nu le-am rupt gatu ,k stranuta iar nu stiu ce sa mai fac probabil k o sa le rup gatu si la asti si la toti care mai prezinta semne de boala si cu asta basta.Ma gandeam si la varianta unui domn care comenta mai sus dak doctorul nu i-a dat de cap la boala si mi-a dat sa caut acel antibiotic de care nu pot sa fac rost in nici un fel k sa scape d mine.

  31. Si sa va zic ceva yo nu stiu de ce mari smecheri care se dau k au por si care se bat pentru posturi si pentru bani mai exact de ce nu dau si ei niste sfaturi la incepatori k pana la urma noi suntem viitorul si de la noi or sa manance in contiuare.Fratilor dak nu ne ajutati riscati sa nu mai mancati mai tarziu si o sa ajungeti sa va mancat intre voi pana la urma

  32. Mariane,pai cum sa ne dea sfaturi?Concurenta e mare si atunci ei cum mai vand sute de pui daca noi ajungem langa ei in clasament poate chiar mai sus.Decat un sfat mai bn isi bat joc de incepatori.

  33. va multumesc tuturor pentru sfaturi si iata cum sa rezolvat 95% ca probleme mai au momentan dar cred ca minore din moment ce se alearga toata ziua ba chiar am pui de o zi si oua la 3 perechi stiu ca afara e frig si multi arunca ouale dar prin cate au trecut nu vreau sai supar lasundui fara oua iata cum sa rezolvat cotetul il aveam undeva la umbra unde soarele nu patrundea deloc jos ciment care nu apucase sa se usuce si medicamentele care leam dat aiurea aici as pregiza flagel stop care din cauza ca le dam si in apa si pe mancare de la supradozaj porumbei au stari de voma ameteli si greata cand iam loat era normal sa stea tristi mai toata ziua schimbarea casei si desperecerea ii intristeaza acest lucru dar eu cum nu mam gandit am crezut ca sau inbolnavit si am inceput sa car medicamente pe iei dai si daia dai si daia si cum afara venise frigu in fata cotetilui am pus folie sa nu le fie frig deci cimentul tinea umezeala medicamentele date au distrus flora si din gauza foliei ochi erau umezi am desfintat cotetul si am facut altul la soare si suspendat in fata cotetului nu am mai pus folie leam dat doxiciclina cateva zile dar de data asta amestecata cu selevit leam dat mancare pe cioc la cei care renuntase la hrana si beau doar apa cateva zile si miez de paine cu selevit facute guguloaie usturoi la toti vreo 6 zile si apoi am continuat cu selevit in mancare si suc de aloe vera in apa care trateaza natural tricomonoza fara efecte negative mai greu ca un medicament si pe un timp mai indelungat dar sanatos dupa cum vad si cred ca no sa renunt la a adauga zi de zi cite 4 linguri la litru de apa zilnic ba chiar ajuta la probleme respiratori si creste imunitatea si vasele de apa care le schimb de doua ori pe zi cu unul uscat va multumesc tuturor si vant in pene aaaaaaaa porumbeilor leam dat drumu si sunt liberi in curte zbor si se alearga toata ziua mai ales cand e soare se calca ma bucur de bucuria lor de a fi liberi ceea ce cred ca conteaza foarte mult bafta tuturor si sanatate multa pasarilor omul din greseli invata sper ca din greseala mea sa invete si alti si sa citeasca si reacti adverse in caz de supra dozaj va multumesc cu mult respect

  34. a am uitat sa spun ca la flagel stop nu scrie la reacti adverse stari de voma greata ameteli dar daca ne uitam la substanta activa ,metronidazol si cautam pe net acolo gasim deci concluzia o trageti singuri vint in pene
    (mama cemi place asta)si va multumesc inca o data ca nati ramas indiferenti

  35. vad ca nu a mai scris nimeni dar vreau sa mai adaug ceva care cred eu ca va ajuta si pe alti cautand mereu boli si tratamente am gasit si alternativa trateaza natural si am incercat dupa cum spuneam aloe trateaza tricomonoza dar mai putem trata si cu ulei de catina pe boabe care nu numai trateaza dar e si un energizant foarte bun si chiar le place la porumbei in apa am inceput sa pun sirop de ridiche neagra cu miere si propolis care ajuta la respiratie chiar vindeca bronsita dar cautati si voi pe net ce face catina alba si cat de buna e eu le dau de 3 zile si sunt multumit de efecte haideti sa cautam alternative naturale cu gust placut pentru porumbei si vom vedea ce efecte bune si chiar deloc negative chiar daca porumbelu mananca sau bea mai mult
    iubiti porumbei si ajutati la greu nu le rupeti capu chiar daca uni isi revin mai greu datile cateva zile boabe pe gat si vor incepe sa manance singuri nineni nu are drept de viata sau moarte asupra nimanui







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *