Sunt disperat, acum 15 ani am avut porumbei din n motive nu am mai putut avea. Anul acesta m-am hotarat sa-mi iau 12 perechi pentru ca de mult le duceam dorul, cine are porumbei stie, nu am voiajori pentru ca nu vreau sa ii tiu inchisi prea mult, porumbelul trebuie sa zboare, am niste tobosari uriasi maghiari. De trei luni, viata mea e un cosmar de cind i-am luat, doi erau bolnaviori.

Unu a murit celalalt traieste si cred ca el e cauza din mila mea ca nu am renuntat la el sau sa-l tratez separat la spusele doctorilor ca trebuie sa-i tratez pe toti, mare greseala, porumbei care nu au semne de boala nu-i tratati ca le distrugeti imunitatea. Va spun din experienta ca am fost la mai multi care din pacate fac experimente pe porumbeii mei si m-am hotarat sa nu mai merg la ei, de trei luni ii tratez de coccidioza de tricomonoza, de salmonela, de micoplasmoza de ornitoza si de toate bolile, luate la rind de domni doctori care dupa cum stiti au la baza cunostinte doar de caini si pisici, porumbei pentru ei se trateaza ca si gaina dar nu-i deloc asa.

Simptomele care le au acum dupa ce le-am facut lincospectin injectabil 9 zile si le dau in continuare enrofloxacina de 4 zile sunt un pic din fiecare: am zis ca au tricomonoza dar nu au acel malai in gat, au in gat acolo unde e orificiul acela mic care se inchide si se descide cind respira doua unflaturi ca niste pungute cu puroi; stranuta dar mai rar daca nu le dau enrofloxacina stranuta toata ziua, scarpinat in cap si la fel daca intrerup tratamentul se scarpina toata ziua de isi rup capu; de mincat maninca bine, apa nu pot spune ca beau multa dar apoi stau suparati la doua ore iar mananca si tot asa; nu le curg ochii dar ii au luciosi si ploapele iritate cind intrerup sa le mai dau pastile dar cum le dau se usuca ploapa nu mai e rosie; in gat mai are niste muci incolori; nasu nu le curge; ochii nu le curg; iar pielea in gura e rosie aprinsa iar la unii cu portiuni galbene ca ceara dar nu malai sau bubite doar culoarea pielii.

Va rog din suflet care s-a mai intalnit cu asa ceva si i-a tratat in vrun fel sa ma ajute, v-as fi foarte recunoscator daca cei ce nu au avut dea face cu asa ceva sa nu-si dea cu presupusul ca nu stiu cit vor mai rezista sa mai experimentez pe ei. Va multumesc si sa va fereasca Dumnezeu de asa ceva.

George